11 Mayıs 2014, Pazar 11:27:56

PASAPORT KUYRUĞU TERMİNALE TAŞTI!

Atatürk Havalimanı'nda bu sabah saatlerinde başlayan pasaport yoğunluğu nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan yolcular duruma tepki gösterdi.
  • Uçak 4/5 yolcuyu beklemez, pilot Loadsheet üzerinden bunları LMC yapar. Ancak 40/50 yolcuyu bekler ve beklemek zorunda. Buda Delay yapar. Dispatcher ise Delay kodunu 86 tutar: Security, lack of immigration.
  • Sorun sadece pasaport polisinde degil. O baslibasina bir dert! Yavas calisirlar, kendi aralarinda sohbet ederler, yolcular umurunda degil. Hele genc olanlar, uniformayi giyip silahi kusaninca, dunyalari ben yarattim edasi. Asil sorun, havaalani bu kadar insan trafigini kaldirmiyor. Heryer pis tuvaletler pis, ellerini kurulayamazsin cunku ya makina bozuktur ya kagit havlu yoktur. Cikis yapilan Pasaport bankolarinin oldugu yer ayri bir rezalet,pet siseleri dolu. Alan personeli yetmiyor, yetisemiyorlar. Oyle dunyanin heryerine hat acmakla olmuyo bu isler!!
  • alanin ici her daim kalabalik heryer balik istif insanlar alt alta ust uste kavga dogus kuyruklara girip ucaklarina ulasmaya calisiyor bir de ustune yetersiz sayida dil bilmeyen personel de orada calisinca ve hesapsiz kitapsiz ben yaptim oldu mantigiyla heryere uculursa olacagi budur normaldir ! ayrica alanda kuyruk disarda da rezil boyutta. giris cikis trafigi insani biktiriyor ve de e5 den gelen yolun ustu,dtm den gelen yolun ustu,cevresi,benzincinin sagi,solu,b kapisi yanyol ustu kisaca heryer acik otopark halinde ve ortada bir tane gorevini yapan polis yok ! boyle bir durumdaki havalani odul alsa ne olur almasa ne ? hizmet kalitesiz olduktan sonra rekor kirsa ne olur kirmasa ne ? bunlar cok acil cozulmesi gereken sorunlar ama kimsenin umurunda degil !
  • Malesef giselerin yarisi calistigi icin bir de ingilizce bilmeyen memurlar is yaptigi icin sorunlu bir yolcu geliyor memur derdini anlatamiyor karsi taraf zaten anlamiyor cik isin icinden ingilizce bilmeyen bir memurun ne isi varsa orda artik birde havalarindan gecilmiyor.
  • Pasaport polisi giriş çıkış damgası vurmaktan başka ne işe yarıyor? Sahte pasaport-vize , geçerliliği dolmuş Avrupa seyahat dökümanları vs. Konusunda TGS, Çelebi , Havaş personeli kadar bilgisi yok, ayrıca Sahte veya şüpheli dökümanda yer hizmeti personeline sen onaylarsan ben yollarım diyor. Polise ceza yok sadece teşekkür ve ödül var.
  • millette cok ciddi para var..herkes tatıle gidiyo..
  • Senin zihniyetinle çalıştrsınlar
  • Bu işin, avrupa ya da amerika da oldugu gibi "immigration officer" denilen gorevlilere bırakılıp profesyonel hale getirilmesi lazım.. Oyle bir yerde hala devlet memuru kafasıyla çalışılmaz..
  • Sayın mülki amir neredeydi acaba? Gördü mü bu rezillikleri.
  • Cuma namazi esnasinda gelin gorun birde! Artik yuksek sesli protestolar basladi.

Atatürk Havalimanı'nda bu sabah saatlerinde başlayan pasaport yoğunluğu nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan yolcular duruma tepki gösterdi.

Bu sabah yurt dışı seyahatleri için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular, yoğunluk ve pasaport kontrol noktasında görevli polislerin eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Uçağına yetişmeye çalışan yolcular, terminalin içine kadar uzayan sıra nedeniyle duruma tepki gösterdi.

Yoğunluğun artması ve terminalin içine kadar uzayan kuyruklar check-in işlemlerini yaptıracak yolculara da zaman zaman zor anlar yaşattı. Dış hatlar terminalinde yolcuların yürümekte bile zorluk çektiği gözlendi.

Uzun kuyruklar sonrasında duruma müdahale edilerek, boş bankolardaki noktalara polisler görevlendirildi.









©AirportHaber

PASAPORT KUYRUĞU TERMİNALE TAŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçak 4/5 yolcuyu beklemez, pilot Loadsheet üzerinden bunları LMC yapar. Ancak 40/50 yolcuyu bekler ve beklemek zorunda. Buda Delay yapar. Dispatcher ise Delay kodunu 86 tutar: Security, lack of immigration.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sorun sadece pasaport polisinde degil. O baslibasina bir dert! Yavas calisirlar, kendi aralarinda sohbet ederler, yolcular umurunda degil. Hele genc olanlar, uniformayi giyip silahi kusaninca, dunyalari ben yarattim edasi. Asil sorun, havaalani bu kadar insan trafigini kaldirmiyor. Heryer pis tuvaletler pis, ellerini kurulayamazsin cunku ya makina bozuktur ya kagit havlu yoktur. Cikis yapilan Pasaport bankolarinin oldugu yer ayri bir rezalet,pet siseleri dolu. Alan personeli yetmiyor, yetisemiyorlar. Oyle dunyanin heryerine hat acmakla olmuyo bu isler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaos ! ~ 10 yıl önce
alanin ici her daim kalabalik heryer balik istif insanlar alt alta ust uste kavga dogus kuyruklara girip ucaklarina ulasmaya calisiyor bir de ustune yetersiz sayida dil bilmeyen personel de orada calisinca ve hesapsiz kitapsiz ben yaptim oldu mantigiyla heryere uculursa olacagi budur normaldir ! ayrica alanda kuyruk disarda da rezil boyutta. giris cikis trafigi insani biktiriyor ve de e5 den gelen yolun ustu,dtm den gelen yolun ustu,cevresi,benzincinin sagi,solu,b kapisi yanyol ustu kisaca heryer acik otopark halinde ve ortada bir tane gorevini yapan polis yok ! boyle bir durumdaki havalani odul alsa ne olur almasa ne ? hizmet kalitesiz olduktan sonra rekor kirsa ne olur kirmasa ne ? bunlar cok acil cozulmesi gereken sorunlar ama kimsenin umurunda degil !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azra ~ 10 yıl önce
Malesef giselerin yarisi calistigi icin bir de ingilizce bilmeyen memurlar is yaptigi icin sorunlu bir yolcu geliyor memur derdini anlatamiyor karsi taraf zaten anlamiyor cik isin icinden ingilizce bilmeyen bir memurun ne isi varsa orda artik birde havalarindan gecilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne isi mi var ? ~ 10 yıl önce
ister inanin ister inanmayin emniyet amirleri yabanci dil bilen personel istemiyor da ondan ! yabanci dil kursuna gitmesine izin verilmeyen ama israrci olan bir polisin doguya gonderildigini biliyorum ! bu kafalar yonetiyor bu ulkeyi !
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pasaport polisi giriş çıkış damgası vurmaktan başka ne işe yarıyor? Sahte pasaport-vize , geçerliliği dolmuş Avrupa seyahat dökümanları vs. Konusunda TGS, Çelebi , Havaş personeli kadar bilgisi yok, ayrıca Sahte veya şüpheli dökümanda yer hizmeti personeline sen onaylarsan ben yollarım diyor. Polise ceza yok sadece teşekkür ve ödül var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para var.... ~ 10 yıl önce
millette cok ciddi para var..herkes tatıle gidiyo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BY ~ 10 yıl önce
Senin zihniyetinle çalıştrsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooof offf ~ 10 yıl önce
Bu işin, avrupa ya da amerika da oldugu gibi "immigration officer" denilen gorevlilere bırakılıp profesyonel hale getirilmesi lazım.. Oyle bir yerde hala devlet memuru kafasıyla çalışılmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın mülki amir neredeydi acaba? Gördü mü bu rezillikleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ~ 10 yıl önce
gorsede isine gelmez.. bizimkilere is yaptirmak zordur..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cuma namazi esnasinda gelin gorun birde! Artik yuksek sesli protestolar basladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuş ~ 10 yıl önce
kafanıza kuş pislese ya cuma namazına ya oruca ya da başörtüsüne yorumluyorsunuz, yazık bu kafay gerçekten
yeşilköy ~ 10 yıl önce
cuma namazı sırasında yangın çıktığında itfaiyenin en yakın yere 30 dk. geldiğinden haberiniz var mı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000