22 Aralık 2011, Perşembe 14:58:36

ORTAŞARKIN EN HAREKETLİ HAVA MEYDANI...

1957 yılında Atatürk Havalimanı'na ait kare Türk Havacılığı'ndaki gelişimin yanısıra yıllar sonraki sahneyi de gözler önüne serdi...
  • Resimdeki nostaljiden ziyade çok büyük bir ayrıntı var. Lübnan bayraklı uçak ile el-al yan yana duruyor. Oysaki yaşanan bir saldırı nedeniyle el-al'in son seferine kadar yıllar boyunca arap uçakları ile el-al birbirlerinden uzak köşelere park ettirilirdi. Ne yolcular salonda karşılaşsın, ne de uçaklar birbirini görsün diye...
  • atatürk havalimanın arazisi doğru kullanılırsa 3. havalimanına gerek kalmaz. sabiha gökçen havalimanı da öyle tabi. atatürk havalimanı'na yapılan yeni pistten dolayı iptal edilen otobandan kalan araziyi meydana dahil etseler en az 30 uçaklık yer kazanmış olurlar. sabiha gökçen'in arazisi daha bile büyük. biz önce elimizdeki meydanları iyi değerlendirelim sonra gerekirse yenisini de yaparız diyecem ama kimin umrunda ki?! hükümet yerli yersiz para harcamayı seviyo ne yazık ki. gelişiyoruz ama çok kontrolsüz gelişiyoruz. bir yerde patlayacak. Allah sonumuzu hayır etsin...
  • El-Al ın da uçağı ne güzel duruyor 1957 resminde. Buradan Musanın tüm evlatlarına vede cemaatine selamlar yolluyorum. Efendim Merhabalar.
  • rüzgarları doğru gözlemleyip pistler ona göre ve yeterli uzaklıkta yapılsaydı, çevresinde yapılaşma olmasaydı, gelişmeye açık olsaydı...işte o zaman hem daha sorunsuz hem daha büyük olurdu..
  • havalimanı gelişti ama o gelişme ile gerçek havacılık geriledi . yeşilköyün mülkü kime aitti ve sonradan nasıl devletleştirildi; nuri demirağın ve temsil ettiği gelişmelerin önünün kesildiği yer dir yelişköy .. tarih önemlidir bilmek gerekir ..
1956 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Mecmuası adındaki dergide yer alan Atatürk Havalimanı'na ait kare, o zamanki adı olan Yeşilköy Havalimanı'nın sözkonusu dönemde de yoğun meydanlardan biri olduğunu ortaya koydu.

Resmin üzerinde yer alan yazıda Yeşilköy Havalimanı'nın yoğun meydanlar arasında olduğu detayı göze çarpıyor.

O zaman kısıtlı sayıdaki şirket ve yolcu sayısıyla da yine adından söz ettiren Yeşilköy Meydanı, şu anda Atatürk Havalimanı olarak adeta zirveleri zorluyor. Yıllık yolcu sayısı 30 milyon dolayında olan Atatürk Havalimanı, tarifeli ve tarifesiz olarak toplamda 119 havayolu şirketine de ev sahipliği yapıyor.

Tarifeli ve tarifesiz 104 yabancı, tarifeli ve tarifesiz 15 de yerli şirketin iniş ve kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı, geçen yılki yolcu sayısına nazaran iç hat ve dış hat yolcu sayısında ortalama yüzde 7.5'luk artış göstererek 30 milyon dolayına çıkan yolcu sayısıyla da adından söz ettiriyor.

54 yıl önceki döneme göre tarif edilmesi güç bir büyüme gösteren Yeşilköy-Atatürk Havalimanı, o döneme ait fotoğrafı yaşayanlara da bir nostalji tattırdı.

İşte 1957 yılında Hayat Mecmuası adlı dergide yer alan Yeşilköy Havalimanı:



2011 yılı AirportHaber objektifinden Atatürk Havalimanı:





AirportHaber Detay
ORTAŞARKIN EN HAREKETLİ HAVA MEYDANI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Resimdeki nostaljiden ziyade çok büyük bir ayrıntı var. Lübnan bayraklı uçak ile el-al yan yana duruyor. Oysaki yaşanan bir saldırı nedeniyle el-al'in son seferine kadar yıllar boyunca arap uçakları ile el-al birbirlerinden uzak köşelere park ettirilirdi. Ne yolcular salonda karşılaşsın, ne de uçaklar birbirini görsün diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
atatürk havalimanın arazisi doğru kullanılırsa 3. havalimanına gerek kalmaz. sabiha gökçen havalimanı da öyle tabi. atatürk havalimanı'na yapılan yeni pistten dolayı iptal edilen otobandan kalan araziyi meydana dahil etseler en az 30 uçaklık yer kazanmış olurlar. sabiha gökçen'in arazisi daha bile büyük. biz önce elimizdeki meydanları iyi değerlendirelim sonra gerekirse yenisini de yaparız diyecem ama kimin umrunda ki?! hükümet yerli yersiz para harcamayı seviyo ne yazık ki. gelişiyoruz ama çok kontrolsüz gelişiyoruz. bir yerde patlayacak. Allah sonumuzu hayır etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
El-Al ın da uçağı ne güzel duruyor 1957 resminde. Buradan Musanın tüm evlatlarına vede cemaatine selamlar yolluyorum. Efendim Merhabalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
rüzgarları doğru gözlemleyip pistler ona göre ve yeterli uzaklıkta yapılsaydı, çevresinde yapılaşma olmasaydı, gelişmeye açık olsaydı...işte o zaman hem daha sorunsuz hem daha büyük olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havalimanı gelişti ama o gelişme ile gerçek havacılık geriledi . yeşilköyün mülkü kime aitti ve sonradan nasıl devletleştirildi; nuri demirağın ve temsil ettiği gelişmelerin önünün kesildiği yer dir yelişköy .. tarih önemlidir bilmek gerekir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000