26 Haziran 2009, Cuma 08:25:16

Orhan Birdal da AHL için konuştu

Dün AirportHaber'in 'AHL'de yaz sıkıntısı' özel haberinin ardından Orhan Birdal da bir açıklamada bulundu...
  • Ben bu açıklamada trafik yoğunluğuna dair birşey göremedim. Olan halka oluyor, saatlerce bekliyor millet, kimsenin de umrunda değil. Hala yplcu sayısı yüzde 7 artmış da falan diyolar. Londra'daki 3 havaalanından en küçüğü bile AHL'den daha çok yolcu taşıyor. 7 artsan ne 17 artsan ne. Adamın tek pisti var bizden fazla yolcu taşıyor, hala daha pişkinler ya.
  • DÜN TK 116 İSTANBUL-ANKARA SEFERİNDE UÇAĞIMIZIN ANKARA TARİFELİ İNİŞ SAATİ 10.05 İKEN 09.55'TE İSTANBULDAN HAVALANDIK YOĞUN TRAFİK NEDENİYLE UÇAĞIN İÇİNDE YAKLAŞIK 1,5 SAAT BEKLEDİK YETKİLİLER LÜTFEN BU TRAFİĞİ RAHATLATIN ÜMİT GİZLİER
  • SID ve Starlara bir bakın, yayınlanmış Holding prosedürlerine bir bakın, hava sahasına ve yollara bakın. Hepsi baştan aşağı yenilenmeli. 18-36 yanındaki binalar minimaları karşılamıyor yıkılması lazım vs vs. Umarım Orhan Birdal Bey bu işlere el atar. Kendisine güveniyor çalışmalarına başarılar diliyoruz.
  • Atatürk hayatında gördüğü tek tük uçakla, ''İstikbal Göklerdedir!'' gibi bir öngörüde bulunmuş.Ve bu da diğer öngörüleri gibi gerçekleşiyor.Ancak ondan sonra gelen basiretsiz yönetimler silsilesi hiç bir şey göremedi!AHL nin etrafını adeta kuşattılar inşaatta!Şimdi meydanı büyütecez desen bile nereye büyütecen?Dünyadaki ciddi meydanların hiç birinin etrafında bu kadar kötü bir yapılaşma yok!36L-18R pistinde randıman sıfır 18R kalkışı dışında(SAS yüzünden)!Frankurtu Amsterdamı Heatrowu Roma yı görenler, ne dediğimi çok daha anlayacaktır!Havaalanı ne demek anlayacaktır! Bu saatten sonra İstanbul a yeni bir meydan şart(avrupa yakasına).Ama nereye kuracan,nasıl kurucan gerçekten çok karışık işler.

DHMİ Genel Müdürü Birdal, “Atatürk Havalimanı çevresinde hava trafiğine engel 18 bin nokta var” dedi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, uydu ile Atatürk Havalimanı çevresinde yaptıkları taramada 12-15 kilometrelik alanda 18 bin noktada mania (engel) tespit ettiklerini belirterek, “Bunların tümünün yıkımı gerekmiyor” diye konuştu.

TBMM KİT Komisyonu’nda DHMİ Genel Müdürlüğü’nün 2007 hesapları ibra edildi. Komisyon Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Türkiye’de havacılık sektörünün, son 5 yılda dünya ortalamalarının üzerinde büyüdüğünü belirterek, “Yolcu sayısı 35 milyondan 75 milyona çıktı. Havalanlarına yatırım, ekonomiye ve turizme yatırım demektir. Bu nedenle modern terminal binaları olmasını istiyoruz” dedi..

Bu yıl 13 ILS hizmete girecek

Türkiye’deki 62 havaalanının 42’sinin DHMİ tarafından işletildiğini kaydeden DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, havaalanlarını teknolojinin gerektirdiği şekilde yenilediklerini söyledi. Türkiye’de, 35 ILS seyrüsefer sistemi bulunduğunu belirten Birdal, 2009 yılında 13 ILS’nin daha hizmete geçirileceğini bildirdi. Birdal, “Türkiye’deki uçak trafiği, 2007’ye göre 2008’de yüzde 7 artış gösterdi. Türkiye sefer artışında Avrupa’da birinci sıraya yükseldi” dedi. DHMİ’nin uçuş kontrolü için 2 yeni uçak aldığını bildiren Birdal, Sivas, Batman, Kayseri, Erzincan, Hatay havaalanlarının yapılacağını, Kars Havaalanı’nın ise 16 Temmuz’da ihale edileceğini kaydetti.

06/24 pisti 90 gün kapatılacak

Birdal, Atatürk Havalimanı 06/24 pistinin onarım işinin ön yeterliliğinin gerçekleştirildiğini, 2 Temmuzda ihalesi yapılacak işin 540 günde bitirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, “Bu süre içerisinde pistin 90 gün trafiğe kapatılması öngörülmektedir” dedi.

Komisyon Başkanı Kacır, “Atatürk Havalimanı’nın etrafındaki 18 bin noktada coğrafi engel ya da bina anlamına gelen ’mania’ bulunduğu bildirildi. Tüm bu binalar yıkılacak mı?” diye sorması üzerine Birdal, şunları söyledi: “Manialar için bilimsel çalışmalar yaptık. Uydu ile Atatürk Havalimanı çevresinde yaptığımız taramada, 12-15 km.lik alanda tam 18 bin noktada mania tespit ettik. Bunların tümünün yıkılması gerekmiyor. Katı azaltılacak, birkaç santimetrelik düzenleme yapılacak binalar çoğunlukta. Yıkılacak bina sayısı ise çok az. Belediye ile çalışıyoruz. Bu, sadece İstanbul’un değil, Adana ve Trabzon’un da sorunu.”

Orhan Birdal da AHL için konuştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bu açıklamada trafik yoğunluğuna dair birşey göremedim. Olan halka oluyor, saatlerce bekliyor millet, kimsenin de umrunda değil. Hala yplcu sayısı yüzde 7 artmış da falan diyolar. Londra'daki 3 havaalanından en küçüğü bile AHL'den daha çok yolcu taşıyor. 7 artsan ne 17 artsan ne. Adamın tek pisti var bizden fazla yolcu taşıyor, hala daha pişkinler ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DÜN TK 116 İSTANBUL-ANKARA SEFERİNDE UÇAĞIMIZIN ANKARA TARİFELİ İNİŞ SAATİ 10.05 İKEN 09.55'TE İSTANBULDAN HAVALANDIK YOĞUN TRAFİK NEDENİYLE UÇAĞIN İÇİNDE YAKLAŞIK 1,5 SAAT BEKLEDİK YETKİLİLER LÜTFEN BU TRAFİĞİ RAHATLATIN ÜMİT GİZLİER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SID ve Starlara bir bakın, yayınlanmış Holding prosedürlerine bir bakın, hava sahasına ve yollara bakın. Hepsi baştan aşağı yenilenmeli. 18-36 yanındaki binalar minimaları karşılamıyor yıkılması lazım vs vs. Umarım Orhan Birdal Bey bu işlere el atar. Kendisine güveniyor çalışmalarına başarılar diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atatürk hayatında gördüğü tek tük uçakla, ''İstikbal Göklerdedir!'' gibi bir öngörüde bulunmuş.Ve bu da diğer öngörüleri gibi gerçekleşiyor.Ancak ondan sonra gelen basiretsiz yönetimler silsilesi hiç bir şey göremedi!AHL nin etrafını adeta kuşattılar inşaatta!Şimdi meydanı büyütecez desen bile nereye büyütecen?Dünyadaki ciddi meydanların hiç birinin etrafında bu kadar kötü bir yapılaşma yok!36L-18R pistinde randıman sıfır 18R kalkışı dışında(SAS yüzünden)!Frankurtu Amsterdamı Heatrowu Roma yı görenler, ne dediğimi çok daha anlayacaktır!Havaalanı ne demek anlayacaktır! Bu saatten sonra İstanbul a yeni bir meydan şart(avrupa yakasına).Ama nereye kuracan,nasıl kurucan gerçekten çok karışık işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000