24 Kasım 2012, Cumartesi 17:56:53

ONUR AIR'I PROTESTO İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI!

Atatürk Havalimanı bir kez daha ilginç bir olaya ev sahipliği yapıyor. Uçağını kaçıran Profesör Doktor Öner Samanlı Onur Air’ı protesto etmek için iç hatlar gidiş katındaki Onur Air bilet satış ofisi önünde üzerine mağduriyetini yazıp boynuna astığı kartonla açlık grevine başladı...
  • tüh ben bunu kaçırmışım yazık daha yeni okudum çok güldüm tam şahsınıza münazır bir davranış sevgiler
  • SAYIN PROF..DR BEN TURZIM ISLERLE UGRASAN SIRKETIM. ONUR AIR YÖNETIMINE,de KARSIYIM.....??? PROF..DR ONUR AIR,I PROTESTO ETMENIZE BEN SAHSEN SIZE KARSIYIM. NASIL OLUYORKI HERKES BINIYOR SIZ KALIYORSUNUZ.....??? SIZ KUSURA BAKMAYIN UCAK KACIRAN YOLCU HAKSIZDIR.....??? BENIM KENDI YOLCULARIMDAN AYNI SEKILDE 1 SAAT UCAK BEKLETTIGINI HATIRLIYOR VE YASADIM.....??? YOLCU BULAMADILAR UCAKTAKI BAGAJ BOSALTMAK MECBURIYETINDE KALDILAR.....??? SIZ KUSURA BAKMAYIN , BIZIM SULALEDEDE BIR SURU PROF.. VEYA DR. LAR VARDIR..... HASTAHANE SAHIPLERIDE VAR..... DIPLOMANIZA VE O SEKILDEKI PROTESTONUZU SIZE YAKISTIRAMIYORUM MALESEP.....??? HAKSIZ HAKSIZ HAKSIZSINIZ..... TURZM ISLERLE UGRASAN INSANLARIMIZ BILIYORDUR SIZIN HAKSIZ OLDUGUNUZU..... KENDINIZE YORUMCULARI GÜLDÜRMEYIN.....??? PROF UNVANINIZDANDA SUPHE DUYUYORUM MALESEF...???
  • haksiz olup bi de hak aramazlar mi?! ucus saati ucagin kalkis saatidir. yani ucak o saatte kapi kapatmis olur. Bilet, yolcu ve havayolu arasindaki sozlesmedir. Cogu havayoluna gore yolcu ucustan yarim saat once kapida bulunmakla mukelleftir bu satin alinan bilette de yazar. Maduriyetinizin giderilmesi hakli oldugunuzu gostermiyor. Pek cok havayolu yetkilisi basi agrisin istemez. Tanidigim bir havayolu mudurunun lafidir 'gordun deli don geri'.
  • Sayin profosor dis hat ucarsaniz eger food court un oradan da anonslar duyulmuyor. Son ana kadar orda bekleyip gene hak iddia edebilirsiniz. İyi ucuslar.
  • Degerli prof un ucagini bulan diger yolculardan eksigi ne acaba?
  • bence tepkısı cok normal
  • sayın profesör şu sıralar onurda işten çıkarma kıyımları başladı herkes yıllarca emek verdiği firmadan tazminat dahi verilmeden atılıyor çalışanlar mahkeme yollarını arşınlamaya başladı daha bugün16 kişi çıkarrıldı, personeline bu kadar değer veren pardon düzeltiyorum değer vermeyen firma siz velinimetimiz olan şirkete para bırakan yolculara ne kadar değer verirki çelebi ise 60 tl apron kart ücretini personelden kesmeye kalkıyor hemde personelimizin çoğu asgari ücrete yakın çalışıyor, biz bu haldeyiz, yolcularımızında hallerini görüyoruz üst yönetimdekiler siz ne haldesiniz umarım keyfiniz yerindedir
  • Sayın prof.dr öner SAMANLI bu yapmış olduğunuz şey bir profösöre hiç yakışmışmı.Benim bildiğim profösörler biraz oturaklı olur diye biliyorum. Bu güne kadar ülkemize katmış olduğunuz bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
  • Eylemi eleştirenlerin dikkati dağınık sanırım yahut da at gözlüğü ile mevzuya konuşlanmışlar. Adam uçak kaçırmaya tepki vermiyor, tepkisi, cumartesi ve pazar günleri meram anlatacak gerek Onur Air'de ve gerekse de, Çelebi'de yetkili bir muhatabını arıyor. Bırakın kaprisi ve boş söylemleri de şapkanızı önünüze alın yeterli. Bu yollarda 35 yılını vermiş bir aile boyu yer ve gök hizmetleri uzmanı ailenin sadece bir bireyi olarak yazdığımı da biliniz.
  • Devamla 7. son kısım. BİLİNİZ Kİ DOĞRU NEREDEYSE, DİYARBAKIR SUR HABER ORADADIR. YANİ SONUÇ OLARAK, HOCANIN SÖZLERİ GİBİ, SAYGI VE SEVGİ VE HATTA BİLGİ OLACAK Kİ, İLETİŞİM DE DOĞRU OLACAK ÖYLE DEĞİL Mİ. AIRPORT HABER’İ DE KUTLAMAK GEREKİYOR. SAYGI VE SEVGİLERİMLE. Not: Yorum penceresinden metni bir kerede yazma olanağı bulamadım ve bölüm bölüm yazdım esasen iyi de oldu yerel basın adına ses getirici bir desteğe de imza atmış oldum.

Atatürk Havalimanı iç hatlar gidiş katında boynuna astığı kartonla Onur Air’ı protesto eden Öner Samanlı, ‘muhatap bulana kadar açlık grevindeyim’ dedi.

Açlık grevine kadar giden ilginç olay şöyle gelişti; Adana’ya gidip oradan da Mersin'e geçerek seminer vermek için Onur Air’ın 8Q-016 sefer sayılı 14:20'de kalkacak İstanbul-Adana uçağına bilet alan eğitimci Prof. Dr. Öner Samanlı seferden saatler önce Atatürk Havalimanı’na geldi. Biletiyle Onur Air’ın kontuarından check-in işlemini de yapan Samanlı, uçağa gitmek üzere ikinci güvenlik noktasından da geçerek uçuş saatini beklemeye başladı.

Adana uçağı yolcularının alınacağı 402 numaralı kapı olmasına rağmen başka bir noktada beklediğini ve anons yapılması gerektiğini savunan TÖDEF Başkanı (Tüketici Örgütleri Federasyonu) Prof.Dr. Öner  Samanlı AirportHaber’e yaptığı açıklamada; ‘Ben ortopedik engelli arkadaşların bulunduğu yerde zamanın gelmesini bekliyordum. Kulaklarım çok iyi duyar ama ben anons yapıldığını duymadım. Uçuş saatinin geldiğini farkettiğimde 402 numaralı kapıya gittim ama Çelebi’de görevli bayan personel bana kapının kapandığını 402 numaralı kapıda beklemem gerektiğini ve geç kaldığımı söyledi. Anons yapıldığını ve benim çağrıldığımı söyledi ama ben anons duymadım. Adana’ya gitmek için de yeniden bilet almam gerektiği söylendi. Ben 402 numaralı kapıda beklemek zorunda değilim. Onlar anons yapıp yolcusunu çağırmak zorunda. Valizimi de uçaktan indirdiklerini söyleyip ve almamı istediler ama ben valizi almadım. Adana’da seminere gidecektim. Belki de bana tazminat davası açılacak. Bunun bedelini kim ödeyecek’ şeklinde konuştu.

Onur Air’den yetkililerle görüşmek istediğini ancak haftasonu olduğu için muhatap olmadığını ve Çelebi personelinin de kendisine kaba davrandığını belirten Samanlı, Çelebi’den de şikayetçi oldu. Yetkililerle görüşene kadar eylemine devam edeceğini sözlerine ekleyen Prof.Dr. Samanlı, ‘Ben muhatap bulup benden özür dilenene kadar burdayım. Sadece su içeceğim. Açlık grevindeyim’ dedi.

İşte Öner Samanlı’nın AirportHaber’e yaptığı açıklama:

YouTube'da bana abone olun

©AirportHaber

ONUR AIR'I PROTESTO İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

sevgi ~ 11 yıl önce
tüh ben bunu kaçırmışım yazık daha yeni okudum çok güldüm tam şahsınıza münazır bir davranış sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROF.DR.....CEVAP ~ 11 yıl önce
SAYIN PROF..DR BEN TURZIM ISLERLE UGRASAN SIRKETIM. ONUR AIR YÖNETIMINE,de KARSIYIM.....??? PROF..DR ONUR AIR,I PROTESTO ETMENIZE BEN SAHSEN SIZE KARSIYIM. NASIL OLUYORKI HERKES BINIYOR SIZ KALIYORSUNUZ.....??? SIZ KUSURA BAKMAYIN UCAK KACIRAN YOLCU HAKSIZDIR.....??? BENIM KENDI YOLCULARIMDAN AYNI SEKILDE 1 SAAT UCAK BEKLETTIGINI HATIRLIYOR VE YASADIM.....??? YOLCU BULAMADILAR UCAKTAKI BAGAJ BOSALTMAK MECBURIYETINDE KALDILAR.....??? SIZ KUSURA BAKMAYIN , BIZIM SULALEDEDE BIR SURU PROF.. VEYA DR. LAR VARDIR..... HASTAHANE SAHIPLERIDE VAR..... DIPLOMANIZA VE O SEKILDEKI PROTESTONUZU SIZE YAKISTIRAMIYORUM MALESEP.....??? HAKSIZ HAKSIZ HAKSIZSINIZ..... TURZM ISLERLE UGRASAN INSANLARIMIZ BILIYORDUR SIZIN HAKSIZ OLDUGUNUZU..... KENDINIZE YORUMCULARI GÜLDÜRMEYIN.....??? PROF UNVANINIZDANDA SUPHE DUYUYORUM MALESEF...???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
haksiz olup bi de hak aramazlar mi?! ucus saati ucagin kalkis saatidir. yani ucak o saatte kapi kapatmis olur. Bilet, yolcu ve havayolu arasindaki sozlesmedir. Cogu havayoluna gore yolcu ucustan yarim saat once kapida bulunmakla mukelleftir bu satin alinan bilette de yazar. Maduriyetinizin giderilmesi hakli oldugunuzu gostermiyor. Pek cok havayolu yetkilisi basi agrisin istemez. Tanidigim bir havayolu mudurunun lafidir 'gordun deli don geri'.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sayin profosor dis hat ucarsaniz eger food court un oradan da anonslar duyulmuyor. Son ana kadar orda bekleyip gene hak iddia edebilirsiniz. İyi ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 11 yıl önce
Degerli prof un ucagini bulan diger yolculardan eksigi ne acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prof ~ 11 yıl önce
bence tepkısı cok normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıyım ~ 11 yıl önce
sayın profesör şu sıralar onurda işten çıkarma kıyımları başladı herkes yıllarca emek verdiği firmadan tazminat dahi verilmeden atılıyor çalışanlar mahkeme yollarını arşınlamaya başladı daha bugün16 kişi çıkarrıldı, personeline bu kadar değer veren pardon düzeltiyorum değer vermeyen firma siz velinimetimiz olan şirkete para bırakan yolculara ne kadar değer verirki çelebi ise 60 tl apron kart ücretini personelden kesmeye kalkıyor hemde personelimizin çoğu asgari ücrete yakın çalışıyor, biz bu haldeyiz, yolcularımızında hallerini görüyoruz üst yönetimdekiler siz ne haldesiniz umarım keyfiniz yerindedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyım ~ 11 yıl önce
Ne yapsaydı şirket. Personeli tutup maaşlarını ödeyemeyip sonrada batsamıydı? Tabiiki fazla yük gemiden atılır. En başta en çürüklerden başlanır. Tazeler en sona bırakılır. Bu kadar basit. İşinize gelmiyorsa niye asgari ücretle çalışıyorsunuz? Sizi zorluyanmı var?
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
açılıcak davalar da onur airi kıyar sen merak etme çürükmüşş çürük kim acaba ???
sayın ~ 11 yıl önce
Sayın prof.dr öner SAMANLI bu yapmış olduğunuz şey bir profösöre hiç yakışmışmı.Benim bildiğim profösörler biraz oturaklı olur diye biliyorum. Bu güne kadar ülkemize katmış olduğunuz bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİLLETİN SESİ ~ 11 yıl önce
Eylemi eleştirenlerin dikkati dağınık sanırım yahut da at gözlüğü ile mevzuya konuşlanmışlar. Adam uçak kaçırmaya tepki vermiyor, tepkisi, cumartesi ve pazar günleri meram anlatacak gerek Onur Air'de ve gerekse de, Çelebi'de yetkili bir muhatabını arıyor. Bırakın kaprisi ve boş söylemleri de şapkanızı önünüze alın yeterli. Bu yollarda 35 yılını vermiş bir aile boyu yer ve gök hizmetleri uzmanı ailenin sadece bir bireyi olarak yazdığımı da biliniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TESADÜF ~ 11 yıl önce
Devamla 7. son kısım. BİLİNİZ Kİ DOĞRU NEREDEYSE, DİYARBAKIR SUR HABER ORADADIR. YANİ SONUÇ OLARAK, HOCANIN SÖZLERİ GİBİ, SAYGI VE SEVGİ VE HATTA BİLGİ OLACAK Kİ, İLETİŞİM DE DOĞRU OLACAK ÖYLE DEĞİL Mİ. AIRPORT HABER’İ DE KUTLAMAK GEREKİYOR. SAYGI VE SEVGİLERİMLE. Not: Yorum penceresinden metni bir kerede yazma olanağı bulamadım ve bölüm bölüm yazdım esasen iyi de oldu yerel basın adına ses getirici bir desteğe de imza atmış oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000