20 Ocak 2010, Çarşamba 10:47:08

ONUR AIR'DEN RÖTAR AÇIKLAMASI

Onur Havayolları’nın İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak olan uçağının dün akşam rötar yapması ile ilgili şirketten bir açıklama geldi. İşte açıklamanın detayları…
  • yolcuya ceza verecek mercı yok,ekıplerı kollayan mercı yok,egıtım yok,daha bırcok sey yok, 1.onur aır de sular ucretsız demek kı yolcu su ıcebılmıs 2.karayolunda ulasım zorken havayolunda da aynı seyın olabılecegını dusunemeyen,basını yukarı kaldıramayan cahıl yolcu profılı. 3.ucak aırbus 320 tıpa tıpı kapıya sahıp degıl ama havadayken hıc bır tıp kapı acılmaz 4.acıklama olmamıs desenızde kaptan ıngılızce yapar amırde turkcesını muhakkak yapar en azından kabın ekıplerı adam gıbı soran yolcuya adam gıbı ızahat eder 5.bu yolcuyu ucurdun bı dahakı sefere bu yolcuyla muhattap olacak gene bızlerız yanı kabın memurları yorgun ucmak ıstemıyorum adına bır kampanya basladı zamanında yolcuyu bılıclendırmek amaclı ama bazı kesımler tas koydu ???
  • uçak tipi neydi bilmiyorum ama en ufak bir slide bir kere kafadan 5000 usd,ayrıca onur air'in seferin artı gecikmeye girmesi uçak değişimi slot vs'den zararı kimbilir kaç bin usd?..merak ediyorum onur air bu yolcuya tazminat davası dava açtımı?..ayrıca yine merak ettiğim bu konuda bir kanun yokmu?isteyen nasıl uçağın kapısını açar,slide'ı patlatır geri kalan 167 yolcu ve mürettebat için bir sürü sorun yaratarak mağdur eder ve hadi eyvallah deyip gider!?HAYRET...bir arkadaş yorum yazmış,bu hareketi usa'de yapsa hayatı bitmişti diye,evet gerçekten hayatı kararırdı...ama türkiye'de!?aah ah!..adamın bagajından kalasnikof çıkar serbest,taciz yapar serbest,tineri çeker bıçak zoruyla gasp yapar serbest...herşey serbest...
  • Bir uçakta slıde patlaması uçuş riskini yaratmaz ve o uçağın sefere verilmesini engellemez,ancak yolcu sayısında bir sınırlama getirir ki bu da şirketlerin işine gelmez.Evet uçaklardaki kapılar tapa tipi kapılar olduğundan uçak basınçlandıktan sonra kesinlikle zorlama ile açılmazlar.Bu dünyada yaşayan her insan allahın yarattığı bir varlık olarak saygı görmelidir.DİN,DİL,IRK ayırırmı yapılmadan.
  • O akşam bütün uçaklar gibi bizde motor çalıştırdıktan sonra 4.5 saat de-ıceing için bekledik ve yaklaşık 5 ton yakıt yaktık.Havacılıkta esas amaç uçuş emniyetidir.Bu uçak de-ıceing almadan kalksa ve allah göstermesin marmaraya çakılsa yapılacak yorumlar ne olacaktı.Uçuş emniyeti yoksa uçak rötar da yapabilir gerekirse sefer de iptal edilebilir.SİZ freni tutmayan bir otobüsle yolculuk etmek istermisiniz.
  • Ya bu pilota olan takıntı nedir anlayamadım.Hani etnik kimlik vs..yada hangi memleketin vatandaşı olması önemli değildi.Çelişmeyin kendinizle.E uçan pilotun menşei Pakistan değilde Abd yada İngiltere olsaydı yorumlar böylemi gelecekti yada pilotumuz Türk olsaydı asker kökenli sivil kökenli tartışması yapacaktınız.Önemli bir durum daha var ki ikinci kaptan mutlaka anons yapar eğer ilk kaptan yabancı ise!Ayrıca kabinin içinde olan bizleriz ve yolcu profilini kimse bizim kadar bilemez. O yüzden işkembeden sallamayın!!Tüm kabin ve kokpit ekibine geçmiş olsun.
  • benim anlamadığım uçağa zarar veren bir adamı nasıl serbest bırakıyorlar o zararı kim karşılayacak şimdi ben olsam bir karaliste oluşturu o adamada hayatında bir daha uçak göstermezdim kendi bildiğini doğru sayan adamdan ne hayır gelir bunlar uçakta cep telefonunuda kullanır eğer canı isterlerse macera olsun diye
  • evet biz de türk insanı olarak 100 yıl kadar sonra ucağa binme kültürüne sahip olacağız az kaldı biraz sabır. Onur air 39 liraya bilet satmaya devam ederse daha çok slayt patlar. yolcu kalitesini yükseltmesi lazım. geçmiş olsun.
  • Diyarbakırlı kardeşlerime hakaret eden su bile vermeyin uçak sizin neyinize bile diyebilen kendine halen insan diyebilen mahlukatları allah bildiği gibi yapsın. Memleketin hasta beyinli kendine milliyetçiyim diyen anlık provaksyonlardan beslenen akıl ve mantık yoksunu zihinlere ihtiyacı yok. Kendinize gelin ayırım yapmayın.Bu ülke nin batısı neyse doğusu da o dur. Güneyi ne ise Kuzeyi de o dur. Olayın özünü konuşun insanların tepki vermesi yerine neye tepki verdiğine odaklanın.
  • her zaman şart ve koşulda dengesiz yolcuyla muhattab olan ekiptir unutmalayım hava koşullarında pek yapacak bişey yok.ayrıca onur air thy den sonra türkiyenin büyük filoya sahip ikinci şirketi ne diyorsa doğrudur :-))) BS
  • v de bu olayla ilgili yolcular aciklama yapmislar,ucakta mahsur kalmislar,kimse onlari kurtarmaya gelmemis,155 polisi imdati aramislar bizi kurtarin diye,kimse uckata su vermemis,vah vah ne kadar zavallilarmis cok acidim halinize,ulan size su bile fazla ucakla yolculuk neyinize sizin....bir gün o ucagi degil yerde gökte bile göremezsiniz....cagdisi insanlar...

Dün akşam saat 18.45 İstanbul (AHL) - Diyarbakır seferini yapacak Airbus 320 tipi uçağımız planlanan saatinde 168 yolcusuyla kapı kapatmıştır. Ancak hava muhalefeti nedeniyle havalimanında oluşan yoğunluk sonrasında buzlanmayı önleyen de-icing işlemi için tüm uçaklarla birlikte sıra beklenmiştir. İşlemler bitip kalkış için sıraya girildikten sonra uçaktan inmek isteyen bir yolcu hostesin müdahalesine rağmen zor kullanarak sağ arka kapıyı açmış ve bu nedenle slide adı verilen yolcu tahliye botu otomatik olarak patlamıştır. Herhangi bir teknik arızası olmayan ancak yolcunun uçağa verdiği bu zarar nedeniyle havacılık kurallarına göre (No go) uçamaz hale gelen uçağımız terminale geri dönmüş ve sonrasında yolcular için yeni bir uçak tahsis edilmiştir.

 

Yeni uçağın tahsis edilmesiyle birlikte sefer ancak saat 04.00’te yapılabilmiştir.

Yasin Zengin

Onur Air Medya Koordinatörü

ONUR AIR'DEN RÖTAR AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 14 yıl önce
yolcuya ceza verecek mercı yok,ekıplerı kollayan mercı yok,egıtım yok,daha bırcok sey yok, 1.onur aır de sular ucretsız demek kı yolcu su ıcebılmıs 2.karayolunda ulasım zorken havayolunda da aynı seyın olabılecegını dusunemeyen,basını yukarı kaldıramayan cahıl yolcu profılı. 3.ucak aırbus 320 tıpa tıpı kapıya sahıp degıl ama havadayken hıc bır tıp kapı acılmaz 4.acıklama olmamıs desenızde kaptan ıngılızce yapar amırde turkcesını muhakkak yapar en azından kabın ekıplerı adam gıbı soran yolcuya adam gıbı ızahat eder 5.bu yolcuyu ucurdun bı dahakı sefere bu yolcuyla muhattap olacak gene bızlerız yanı kabın memurları yorgun ucmak ıstemıyorum adına bır kampanya basladı zamanında yolcuyu bılıclendırmek amaclı ama bazı kesımler tas koydu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak tipi neydi bilmiyorum ama en ufak bir slide bir kere kafadan 5000 usd,ayrıca onur air'in seferin artı gecikmeye girmesi uçak değişimi slot vs'den zararı kimbilir kaç bin usd?..merak ediyorum onur air bu yolcuya tazminat davası dava açtımı?..ayrıca yine merak ettiğim bu konuda bir kanun yokmu?isteyen nasıl uçağın kapısını açar,slide'ı patlatır geri kalan 167 yolcu ve mürettebat için bir sürü sorun yaratarak mağdur eder ve hadi eyvallah deyip gider!?HAYRET...bir arkadaş yorum yazmış,bu hareketi usa'de yapsa hayatı bitmişti diye,evet gerçekten hayatı kararırdı...ama türkiye'de!?aah ah!..adamın bagajından kalasnikof çıkar serbest,taciz yapar serbest,tineri çeker bıçak zoruyla gasp yapar serbest...herşey serbest...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir uçakta slıde patlaması uçuş riskini yaratmaz ve o uçağın sefere verilmesini engellemez,ancak yolcu sayısında bir sınırlama getirir ki bu da şirketlerin işine gelmez.Evet uçaklardaki kapılar tapa tipi kapılar olduğundan uçak basınçlandıktan sonra kesinlikle zorlama ile açılmazlar.Bu dünyada yaşayan her insan allahın yarattığı bir varlık olarak saygı görmelidir.DİN,DİL,IRK ayırırmı yapılmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O akşam bütün uçaklar gibi bizde motor çalıştırdıktan sonra 4.5 saat de-ıceing için bekledik ve yaklaşık 5 ton yakıt yaktık.Havacılıkta esas amaç uçuş emniyetidir.Bu uçak de-ıceing almadan kalksa ve allah göstermesin marmaraya çakılsa yapılacak yorumlar ne olacaktı.Uçuş emniyeti yoksa uçak rötar da yapabilir gerekirse sefer de iptal edilebilir.SİZ freni tutmayan bir otobüsle yolculuk etmek istermisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya bu pilota olan takıntı nedir anlayamadım.Hani etnik kimlik vs..yada hangi memleketin vatandaşı olması önemli değildi.Çelişmeyin kendinizle.E uçan pilotun menşei Pakistan değilde Abd yada İngiltere olsaydı yorumlar böylemi gelecekti yada pilotumuz Türk olsaydı asker kökenli sivil kökenli tartışması yapacaktınız.Önemli bir durum daha var ki ikinci kaptan mutlaka anons yapar eğer ilk kaptan yabancı ise!Ayrıca kabinin içinde olan bizleriz ve yolcu profilini kimse bizim kadar bilemez. O yüzden işkembeden sallamayın!!Tüm kabin ve kokpit ekibine geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim anlamadığım uçağa zarar veren bir adamı nasıl serbest bırakıyorlar o zararı kim karşılayacak şimdi ben olsam bir karaliste oluşturu o adamada hayatında bir daha uçak göstermezdim kendi bildiğini doğru sayan adamdan ne hayır gelir bunlar uçakta cep telefonunuda kullanır eğer canı isterlerse macera olsun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet biz de türk insanı olarak 100 yıl kadar sonra ucağa binme kültürüne sahip olacağız az kaldı biraz sabır. Onur air 39 liraya bilet satmaya devam ederse daha çok slayt patlar. yolcu kalitesini yükseltmesi lazım. geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Diyarbakırlı kardeşlerime hakaret eden su bile vermeyin uçak sizin neyinize bile diyebilen kendine halen insan diyebilen mahlukatları allah bildiği gibi yapsın. Memleketin hasta beyinli kendine milliyetçiyim diyen anlık provaksyonlardan beslenen akıl ve mantık yoksunu zihinlere ihtiyacı yok. Kendinize gelin ayırım yapmayın.Bu ülke nin batısı neyse doğusu da o dur. Güneyi ne ise Kuzeyi de o dur. Olayın özünü konuşun insanların tepki vermesi yerine neye tepki verdiğine odaklanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her zaman şart ve koşulda dengesiz yolcuyla muhattab olan ekiptir unutmalayım hava koşullarında pek yapacak bişey yok.ayrıca onur air thy den sonra türkiyenin büyük filoya sahip ikinci şirketi ne diyorsa doğrudur :-))) BS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
v de bu olayla ilgili yolcular aciklama yapmislar,ucakta mahsur kalmislar,kimse onlari kurtarmaya gelmemis,155 polisi imdati aramislar bizi kurtarin diye,kimse uckata su vermemis,vah vah ne kadar zavallilarmis cok acidim halinize,ulan size su bile fazla ucakla yolculuk neyinize sizin....bir gün o ucagi degil yerde gökte bile göremezsiniz....cagdisi insanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000