18 Ocak 2013, Cuma 15:49:36

OLİMPİYAT MEŞALESİ AHL'DE

Pyeong Chang 2013 Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları’na gitmek üzere Yunanistan’dan Güney Kore’ye doğru yola çıkan Olimpiyat Meşalesi, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi.
  • Evrensel kültür ve değerler bilincinden yoksunları yok sayıp muhatap almayın lütfen..
  • Olimpiyat meşalesi Antik dönemde olduğu gibi günümüzde de Yunanistan'ın Olimpos dağında mercek yardımıyla Güneş ışığı kullanılarak yakılır. Yakılan meşale olimpiyatların düzenleneceği yere kadar ülke ülke dolaştırılır ve olimpiyatlar açılış törenindeki Olimpiyat ateşi bu meşale ile yakılır. Olimpiyat Ateşi ilk olarak 1936 Yaz Olimpiyatları'nda kullanıldı. gaz lambası ve elektrik kesintisi gibi cahil esirler yanlara duyurulur.
  • Yine elektirikler kesilmis galiba...
  • bu bildiğin gaz lambası be

Olimpiyat Meşalesini taşıyan Aegean Havayolları’na ait A3992 sefer sayılı uçak Atatürk Havalimanı’nda su takıyla karşılandı. 

Olimpiyat Meşalesi daha sonra KE956 numaralı seferle Güney Kore’nin başkenti Seul’e doğru yolcuğuna devam edecek.

OLİMPİYAT MEŞALESİ AHL'DE

Yorumlar

tua ~ 11 yıl önce
Evrensel kültür ve değerler bilincinden yoksunları yok sayıp muhatap almayın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk ~ 11 yıl önce
Olimpiyat meşalesi Antik dönemde olduğu gibi günümüzde de Yunanistan'ın Olimpos dağında mercek yardımıyla Güneş ışığı kullanılarak yakılır. Yakılan meşale olimpiyatların düzenleneceği yere kadar ülke ülke dolaştırılır ve olimpiyatlar açılış törenindeki Olimpiyat ateşi bu meşale ile yakılır. Olimpiyat Ateşi ilk olarak 1936 Yaz Olimpiyatları'nda kullanıldı. gaz lambası ve elektrik kesintisi gibi cahil esirler yanlara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elektrirkler ~ 11 yıl önce
Yine elektirikler kesilmis galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gaz lambası ~ 11 yıl önce
bu bildiğin gaz lambası be

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000