24 Aralık 2013, Salı 16:28:16

O UYGULAMA TARİH OLACAK!

Havalimanı girişlerindeki güvenlik kontrolleri kaldırılıyor. Böylece yolcu trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor
  • bence ılk gırıs kontrol noktasındakı cıhazların kaldırılması ıkıncı kontrol yanı gate bolgesıne gıden yolda boardıng de ınanılmaz kuyruklara sebebıyet verecektır.kendım de bır havalımanında guvenlık gorevlısı olarak calısmaktayım eger bu proje hayata gecerse cok fazla meslektasım ısten cıkarılacak bu yonden de kotu
  • Yakuza şebekesi istanbul da yakalanmıştı...X-ray yakaladı...bizim meşhur terör örgütü Japonya da eylemi ve ya yakalanması var mı? Japonya hee?? Adamların havalimanı araç girişin de tam 5 şerit polis var herkese bakarlar...Japonya hee? Metro sistemi çıkışı öyle...parmak izi ve retina alanları daha saymıyorum bile... Amerika İsrail zaten sen oraya gelmeden sülaleni araştırır...polis dur derse durursun durmazsan çok kötü yaparlar.temizlik işçileri kocaaaa imf başkanını götürdü hatırlayın rezil ettiler havalimanında...ama sen yapamazsın dayısı amcası gelip kurtarır...Londra'nın ve Hindistan'ın güvenliği zaten efsane... Rusya var tabi... Justin bieberi donuna kadar soydular ama İstanbul da nasıl koşup geçmişlerdi...greenpeace orada...unutmayın bunları...Bush istanbula gelince sahil tarafı nasıldı? Önlemler? Hatırlayın...obama dışkısını bile götürmüştü...büyü yapmasınlar diye...Türkiye burası...kendinize gelin...tabiki güvenlik araması olacak.
  • Artık hac zamanı havalimanına hiç girilmez. Her yer kitlenir.
  • aslında herkes giriş denetiminin kaldırılmasını istiyor terminale rahatça girmeyi biletini almayı istiyor fakat kendi toplumumuza güvenemiyoruz birbirimize güvenemiyoruz çünkü acı gerçekler var ülkemiz Ortadoğu ülkelerine yakın buradaki şiddete yakın kültürümüz -ne yazıkki- şiddete yakın bu yüzden endişeliyiz
  • 16 yıllık terminal elektronik sistemlerine bakan bir mühendis olarak 2 türlü maliyet var biri eksi biri artı havaalanı elektronik cihazları çok pahalı cihazlar girişlerdeki cihazlar kaldırılırsa artı maliyet olur fakat bunu kaldırdığınızda chekin bagajları için tüm havalimanlarında EDS otomatik bagaj xray sistemi olması lazımki bu sistem türkiyede sadece Antalya ile birlikte 4 ildeki havalimanlarında var yani eksi maliyet ve bundan sonra yapılacak tüm havalimanı terminal sistemleri ihalelerinde bu sistem montajı eklenmek zorunda !
  • bu uygulama havalimanlarınının girişinde başlarsa AVM girişlerindeki niçin duruyor onlarında orada kalması anlamsız zaten çoğu üfürükten teyyyare kaçtane avm de silahlı saldırı oldu oralarda xray yokmuydu tabiki vardı yinede en iyi sıkı aramalar havalimanlarında oluyor giriş xray ler yinede kaldırılmalı
  • ankara AŞTİ ye giden vardır girişte sadece kapı dedektörü araması var kapı her gelene ötüyor güvenlikçi geç geç diyor yani kapı dedektörü bile konmamalı hepsi kaldırılmalı sonuçta kendini patlatacak adam terminalin önündede yapar arkasındada
  • şimdi diğer ülkelerde giriş aramasının olmaması yanıltmasın o ülkelerdeki sadece arındırılmış araması bizim tüm aramalardan daha güveni ve daha sıkı yani biz bu işin hamallığını yapıyoruz giriş aramalar kaldırılmalıdır !
  • Yetkililer "orayı görmedik" diye Tokyo'da mı incelemeye karar vermişler? Kaç gün sürmüş acaba bu inceleme ve kaç paraya çıkmış? Kaç yetkili varmış ve bu ekiptekilerin memlekette görevleri neymiş? Yoksa "Rüstem beyi de götürelim ayıp olur" mantığıyla alakasız pozisyondakilerin de katıldığı bir komite mi olmuş? Cevaplanması gereken sorular bunlar. Yoksa Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
  • Havacilik haberleri yapan site havacilik gündemini 3-5 gün geriden takip ediyor. Konu kurulda olumsuz degerlendirildi. Yani havalimanlari girisindeki kontroller kalkmayacak.Bununla ilgili yapilan calisma asagi yukari 1 senedir sürüyor.Bu baglamda sadece tokyo degil, Türkiye'nin ayni nüfusuna sahip, ayni yolcu yogunluguna sahip ve birebir ayni sekilde ayrilikci terör sorununa sahip Bangkok havalimaninda da terminal girisinde arama yok. Onlarin terminallerini yaklasik 10 metre yüksekliginde tanrilari koruyor orada :)

Havalimanı girişlerindeki güvenlik kontrolleri kaldırılıyor. Böylece yolcu trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor

Önümüzdeki günlerde yapılacak Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu'nun (MSHGK) olağan toplantısında en önemli gündem maddesi havalimanları olacak. Kurul, havalimanlarının girişinde bulunan güvenlik kontrolünün kaldırılmasını karara bağlayacak. Böylece havalimanlarında tıpkı yurtdışında olduğu gibi tek güvenlik dönemi başlayacak. Karar kuruldan geçerse ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminalinde uygulanacak .

KUYRUKLAR KALKACAK

MSHGK, konuyla ilgili talebin bir havayolu şirketinden geldiğini açıkladı. Ulaştırma ve İçişleri bakanlıklarıyla temas kuran şirketin Atatürk Havalimanı'nın girişinde bulunan güvenlik kontrollerinde uzun kuyruklar oluştuğunu ifade ettiğine vurgu yapıldı. Ardından yetkililer Japonya'ya giderek Tokyo'daki uygulamayı inceledi. (Sabah)

O UYGULAMA TARİH OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

security ~ 9 yıl önce
bence ılk gırıs kontrol noktasındakı cıhazların kaldırılması ıkıncı kontrol yanı gate bolgesıne gıden yolda boardıng de ınanılmaz kuyruklara sebebıyet verecektır.kendım de bır havalımanında guvenlık gorevlısı olarak calısmaktayım eger bu proje hayata gecerse cok fazla meslektasım ısten cıkarılacak bu yonden de kotu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Yakuza şebekesi istanbul da yakalanmıştı...X-ray yakaladı...bizim meşhur terör örgütü Japonya da eylemi ve ya yakalanması var mı? Japonya hee?? Adamların havalimanı araç girişin de tam 5 şerit polis var herkese bakarlar...Japonya hee? Metro sistemi çıkışı öyle...parmak izi ve retina alanları daha saymıyorum bile... Amerika İsrail zaten sen oraya gelmeden sülaleni araştırır...polis dur derse durursun durmazsan çok kötü yaparlar.temizlik işçileri kocaaaa imf başkanını götürdü hatırlayın rezil ettiler havalimanında...ama sen yapamazsın dayısı amcası gelip kurtarır...Londra'nın ve Hindistan'ın güvenliği zaten efsane... Rusya var tabi... Justin bieberi donuna kadar soydular ama İstanbul da nasıl koşup geçmişlerdi...greenpeace orada...unutmayın bunları...Bush istanbula gelince sahil tarafı nasıldı? Önlemler? Hatırlayın...obama dışkısını bile götürmüştü...büyü yapmasınlar diye...Türkiye burası...kendinize gelin...tabiki güvenlik araması olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık ~ 10 yıl önce
Artık hac zamanı havalimanına hiç girilmez. Her yer kitlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korku ~ 10 yıl önce
aslında herkes giriş denetiminin kaldırılmasını istiyor terminale rahatça girmeyi biletini almayı istiyor fakat kendi toplumumuza güvenemiyoruz birbirimize güvenemiyoruz çünkü acı gerçekler var ülkemiz Ortadoğu ülkelerine yakın buradaki şiddete yakın kültürümüz -ne yazıkki- şiddete yakın bu yüzden endişeliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maliyet ~ 10 yıl önce
16 yıllık terminal elektronik sistemlerine bakan bir mühendis olarak 2 türlü maliyet var biri eksi biri artı havaalanı elektronik cihazları çok pahalı cihazlar girişlerdeki cihazlar kaldırılırsa artı maliyet olur fakat bunu kaldırdığınızda chekin bagajları için tüm havalimanlarında EDS otomatik bagaj xray sistemi olması lazımki bu sistem türkiyede sadece Antalya ile birlikte 4 ildeki havalimanlarında var yani eksi maliyet ve bundan sonra yapılacak tüm havalimanı terminal sistemleri ihalelerinde bu sistem montajı eklenmek zorunda !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
adana-urfa-kütahya da bile var EDS atıp tutmayın şurda. millet güvenip yorum yapıyor sonra
AVM ~ 10 yıl önce
bu uygulama havalimanlarınının girişinde başlarsa AVM girişlerindeki niçin duruyor onlarında orada kalması anlamsız zaten çoğu üfürükten teyyyare kaçtane avm de silahlı saldırı oldu oralarda xray yokmuydu tabiki vardı yinede en iyi sıkı aramalar havalimanlarında oluyor giriş xray ler yinede kaldırılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AŞTİ ~ 10 yıl önce
ankara AŞTİ ye giden vardır girişte sadece kapı dedektörü araması var kapı her gelene ötüyor güvenlikçi geç geç diyor yani kapı dedektörü bile konmamalı hepsi kaldırılmalı sonuçta kendini patlatacak adam terminalin önündede yapar arkasındada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 10 yıl önce
şimdi diğer ülkelerde giriş aramasının olmaması yanıltmasın o ülkelerdeki sadece arındırılmış araması bizim tüm aramalardan daha güveni ve daha sıkı yani biz bu işin hamallığını yapıyoruz giriş aramalar kaldırılmalıdır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokyo hatırası ~ 10 yıl önce
Yetkililer "orayı görmedik" diye Tokyo'da mı incelemeye karar vermişler? Kaç gün sürmüş acaba bu inceleme ve kaç paraya çıkmış? Kaç yetkili varmış ve bu ekiptekilerin memlekette görevleri neymiş? Yoksa "Rüstem beyi de götürelim ayıp olur" mantığıyla alakasız pozisyondakilerin de katıldığı bir komite mi olmuş? Cevaplanması gereken sorular bunlar. Yoksa Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 10 yıl önce
Havacilik haberleri yapan site havacilik gündemini 3-5 gün geriden takip ediyor. Konu kurulda olumsuz degerlendirildi. Yani havalimanlari girisindeki kontroller kalkmayacak.Bununla ilgili yapilan calisma asagi yukari 1 senedir sürüyor.Bu baglamda sadece tokyo degil, Türkiye'nin ayni nüfusuna sahip, ayni yolcu yogunluguna sahip ve birebir ayni sekilde ayrilikci terör sorununa sahip Bangkok havalimaninda da terminal girisinde arama yok. Onlarin terminallerini yaklasik 10 metre yüksekliginde tanrilari koruyor orada :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000