23 Aralık 2010, Perşembe 14:07:12

O DOKTOR AÇIĞA ALINDI

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan sağlık skandalı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, ihmali olduğu bulunan doktorun açığa alındığı belirtildi.
  • diyeceğim ama...Kingsford Smith (SYD) ayağım kaydı düştüm. tekerlekli sandalye geirdiler, önemli değil dedim biz gördük başınızıda çarptınız dediler...Lütfen oturun kontrol edelim.Uçağıda 15 dk. bekletiler.Sadece serçe parmağım çatlamış,sardılar! Uçağa bindim ekonomi sınıfında first class ilgide gördüm singapura kadar.Ne denir ki bu doktora..?
  • Sağlık sektöründe kalite dibe vurdu. Doktorunuzun ilk önce diplomasını nerden aldığını sorun ondan sonra muayene olun.
  • 1-Havalimanı sağlık sistemini özel sektöre verirsen tabiki şirket tarası olana hizmet verecektir. Kimse babasının hayrına o kliniği açmıyor. 2-Bedava müdahele ettiği için uyarılan, işten çıkarılan doktor arkadaşlarım var. 3-Dahiliye uzmanı(prof ya da doçent değil. uzman) olmayan tıp fakülteleri mevcut. Yeni üniversite açılırken halk açılsın diyor. ama içinde hoca var mı yok mu inceleyen araştıran yok. Şimdi yine gündemde. Genel öğrenci affı. Kimse de çıkıp itiraz etmiyor. 4-Malesef meslektaşlarım içinde bu mesleği sadece tüccarlık olarak görende mevcut. 5-Uçabilir raporu tam bir kandırmacadır. %100 güvenilir bir uçabilir raporu için binlerce lira harcanması gerekir. Bu rapor firmaların sorumluluk almak istememesinden dolayı istenir.
  • rahmetli teyzem gecen sene, uçuş öncesi doktora gidiyor.uçabilir raporu alıyor.havada fenalasıyor ve almanyada anevrizmadan hemn alandan hastaneye kaldırılarak vefat ediyor.yolcu uçmak istesede doktor U Ç AMAZSIN DİCEK:(
  • TV de gördüm utanılacak bir durum daha şeker koması ile madde bağımlısını bile ayıramayan bu doktorların sağlık bakanlığı tarafından da incelemeye alınması ve soruşturma açılması gerek dimi..!bunlardan ne acil mudahalesi elller cepte ötekisi çok biliyor gibi kızın konuşması işleri bitti bunların haddi bakalım doğuya belki orda iş bulurlarsa ne de olsa artık tanıyoruz onları
  • nedendir bilinmez doktorlar ve hemsireleri asiri stresli ve sinirlidirler.hem bu doktor eminim disarida da baska bir kurumda calisiyordur.burada sorun,hasta kisinin muayene parasini odemeye yanasmayacaginin dusunulmesi.belki de sirket politikasidir ama doktorsan para cevabini alamasan da nasil orda dikildin oyle vicdansiz
  • doktorun bu olaya mudahale edemeyecek kadar bilgisiz olabilecegini sanmam.portklinik ozel bir kurulustur ve her muayene icin tam hatirlamiyorum ama sanirim 100-130 tl arasi ucret istiyor.ufak tefek olaylarda cagrildikklarinda once ucretten bahsederler hatta telefonda bizim bile adimiz sicilimiz hersei isterlerki yolcu para odemek istemezse bizi yhm sefine sikayet ederler.neden soylemediniz bizi buraya kadar getirdiniz diye..
  • Bu sadece aysbergin gorunen yuzu suyun altinda kac kati var.Bir onceki habere de yorum yazmistim.Bu sekilde yansimayan ne hatalar oluyor maalesef.Belki de aflarla kolaylastirilan egitim sistemiyle mezun olmus bir doktor olabilir.Ite kaka mezun ediliyor, sinifta kalmak universitelerde imkansiz.Milyon kere ogrenci affi var. Bu nedenle doktor suclu gorunuyor ama asil suclulari atlamayalim.Insaati coken muhendis, hukugu katleden hukukcular vs.Hepsi sistemin eseri yazik kere yazik.Ogrenci aflarini dugun bayram karsilayanlar da bizleriz (sizlersiniz).Sonuc ortada yarin sizler de o hastanin yerinde olabilir, coken bir apartmanin sakini olabilirsiniz.
  • Sonuçta yanlış teşhis olabilir.Önemli olan firmanın bu doktora karşı cezai yaptırım yapıp, yapmadığıdır. Gereken yapıldıysa problem yoktur. Port Clinic doktor diploması almış bir kişiyi sen doktorluktan ne anlarsın diyecek değil ya:) Doktor dandik çıkmış port un günahı ne?
  • doktorların cezai sorumlulugu nedir ?
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde şeker komasına giren 28 yaşındaki Yasin Güraslan'a ilk müdahaleyi yapan Acil Hizmet doktoru "Madde bağımlısı nöbeti geçiriyor. Verdiği cevaplar düzgün değil. AMATEM'e gidecek bir hasta" diyerek olay yerinden ayrıldı.

Daha sonra olay yerine gelen polisler tarafından uyanık tutulan Güraslan'ın çantasından da insülin iğnesi çıkınca, hastanın madde bağımlısı değil, şeker hastası olduğu ve şeker komasına girdiği tespit edilmişti.

Yaşanan olayın ardından Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bu olayda iki krizi birbirinden ayıramayan ve "Uyuşturucu bağımlısı AMATEM'e gitmesi gerek" diyen doktorun PortClinic yönetimi tarafından açığa alındığı belirtildi.

İşte Port Clinic'ten yapılan açıklama:

"Her şeyden önce belirtmek isteriz ki yılda yüzlerce acil vakaya titizlikle müdahale eden ve onlarca kişiyi hayata geri döndüren şirketimiz PortClinic’in Kurumsal Yaklaşımı ve Acil Prosedürleri bu tip olayın yaşanmaması için bir çok kez gözden geçirilerek hazırlanmıştır. Şirket politikamız olarak PortClinic’te çalışan tüm doktorlar iki haftalık, özellikle uluslararası bir havalimanında yapılması gerekenleri içeren oryantasyon eğitiminden geçirilmektedir.
Basın tarafından da görüntülenen bu yaklaşımları asla kabul etmeyen şirketimiz PortClinic olayda görevli olan ekibi açıya almış ve gerekli soruşturmayı başlatmıştır."
O DOKTOR AÇIĞA ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
diyeceğim ama...Kingsford Smith (SYD) ayağım kaydı düştüm. tekerlekli sandalye geirdiler, önemli değil dedim biz gördük başınızıda çarptınız dediler...Lütfen oturun kontrol edelim.Uçağıda 15 dk. bekletiler.Sadece serçe parmağım çatlamış,sardılar! Uçağa bindim ekonomi sınıfında first class ilgide gördüm singapura kadar.Ne denir ki bu doktora..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sağlık sektöründe kalite dibe vurdu. Doktorunuzun ilk önce diplomasını nerden aldığını sorun ondan sonra muayene olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1-Havalimanı sağlık sistemini özel sektöre verirsen tabiki şirket tarası olana hizmet verecektir. Kimse babasının hayrına o kliniği açmıyor. 2-Bedava müdahele ettiği için uyarılan, işten çıkarılan doktor arkadaşlarım var. 3-Dahiliye uzmanı(prof ya da doçent değil. uzman) olmayan tıp fakülteleri mevcut. Yeni üniversite açılırken halk açılsın diyor. ama içinde hoca var mı yok mu inceleyen araştıran yok. Şimdi yine gündemde. Genel öğrenci affı. Kimse de çıkıp itiraz etmiyor. 4-Malesef meslektaşlarım içinde bu mesleği sadece tüccarlık olarak görende mevcut. 5-Uçabilir raporu tam bir kandırmacadır. %100 güvenilir bir uçabilir raporu için binlerce lira harcanması gerekir. Bu rapor firmaların sorumluluk almak istememesinden dolayı istenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rahmetli teyzem gecen sene, uçuş öncesi doktora gidiyor.uçabilir raporu alıyor.havada fenalasıyor ve almanyada anevrizmadan hemn alandan hastaneye kaldırılarak vefat ediyor.yolcu uçmak istesede doktor U Ç AMAZSIN DİCEK:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TV de gördüm utanılacak bir durum daha şeker koması ile madde bağımlısını bile ayıramayan bu doktorların sağlık bakanlığı tarafından da incelemeye alınması ve soruşturma açılması gerek dimi..!bunlardan ne acil mudahalesi elller cepte ötekisi çok biliyor gibi kızın konuşması işleri bitti bunların haddi bakalım doğuya belki orda iş bulurlarsa ne de olsa artık tanıyoruz onları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedendir bilinmez doktorlar ve hemsireleri asiri stresli ve sinirlidirler.hem bu doktor eminim disarida da baska bir kurumda calisiyordur.burada sorun,hasta kisinin muayene parasini odemeye yanasmayacaginin dusunulmesi.belki de sirket politikasidir ama doktorsan para cevabini alamasan da nasil orda dikildin oyle vicdansiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doktorun bu olaya mudahale edemeyecek kadar bilgisiz olabilecegini sanmam.portklinik ozel bir kurulustur ve her muayene icin tam hatirlamiyorum ama sanirim 100-130 tl arasi ucret istiyor.ufak tefek olaylarda cagrildikklarinda once ucretten bahsederler hatta telefonda bizim bile adimiz sicilimiz hersei isterlerki yolcu para odemek istemezse bizi yhm sefine sikayet ederler.neden soylemediniz bizi buraya kadar getirdiniz diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu sadece aysbergin gorunen yuzu suyun altinda kac kati var.Bir onceki habere de yorum yazmistim.Bu sekilde yansimayan ne hatalar oluyor maalesef.Belki de aflarla kolaylastirilan egitim sistemiyle mezun olmus bir doktor olabilir.Ite kaka mezun ediliyor, sinifta kalmak universitelerde imkansiz.Milyon kere ogrenci affi var. Bu nedenle doktor suclu gorunuyor ama asil suclulari atlamayalim.Insaati coken muhendis, hukugu katleden hukukcular vs.Hepsi sistemin eseri yazik kere yazik.Ogrenci aflarini dugun bayram karsilayanlar da bizleriz (sizlersiniz).Sonuc ortada yarin sizler de o hastanin yerinde olabilir, coken bir apartmanin sakini olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonuçta yanlış teşhis olabilir.Önemli olan firmanın bu doktora karşı cezai yaptırım yapıp, yapmadığıdır. Gereken yapıldıysa problem yoktur. Port Clinic doktor diploması almış bir kişiyi sen doktorluktan ne anlarsın diyecek değil ya:) Doktor dandik çıkmış port un günahı ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doktorların cezai sorumlulugu nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000