16 Mart 2012, Cuma 13:19:39

O DA KORSAN'LARA ÖZENDİ!

Türk sivil havacılık sektörü gün geçtikçe büyürken, henüz AirportHaber dışında hiçbirinin yasal alt yapısı olmasa da çok sayıda internet sitesi faaliyetlerini sürdürüyor. Atatürk Havalimanı emniyetinde görevli bir polis memuru da yasal olmamasına rağmen internet haberciliğine başladı!
  • kimse kimseyi kötüleyip karalamasın lütfen. sevgiler saygılar.
  • Sayin airporthaber yetkilileri. Madem bubisi profesyonel olarak siz yapiyorsunuz,bir an once haberlere yapilan yorumlar icin bir cozum uretin.Bunun cozumu uyelik sistemi olabilir.Ciddiyetsiz yorum yapilmasin...
  • hangi site bilmiyorum ancak amatör site dünyada milyonlarca var arkaşı karalamamak lazım bence

Havacılık sektörü bir taraftan yeni uçaklarla, modern terminallerle, on binleri bulan çalışanıyla büyüme ivmesini sürdürürken bu sektörde yasadışı, bir nevi korsan olarak faaliyet gösteren internet siteleri de mantar gibi çoğaldı.

2005 yılından bu yana faaliyetini sürdüren AirportHaber, bu alanda yasal prosedürleri taşıyan kurumsal bir internet sitesi olarak çalışmalarına devam ederken havacılık sektörü son yıllarda kimler tarafından ne amaçla yapıldığı belli olmayan, adresi, telefonu, kadrosu ve bağlı bulunduğu şirketi bulunmayan korsan sitelerle tanıştı.

Bunun son örneği de Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurunun açtığı internet sitesi...

Ergun-Boz-da-korsanlara-ozendiBiri Airport Medya Grubu markasını kullanarak yapılan iki ayrı alan adı alarak haber sitesi hazırlayan polis memuru Ergun Boz, hem 657 sayılı kanunu ihlal ediyor ve hem de polislik mesleği dışında bir iş yapması yasalarla engellenmesine rağmen, bir süredir bütün uyarılara rağmen faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şimdi AirportHaber olarak soruyoruz...

-Halkın emniyetinden ve huzurundan sorumlu polis memurunun basın-yayın kolunda bir iş yapması meslek kurallarına aykırı değil midir?

-Bir polis memurunun havayolu şirketlerine telefonla ya da e mail ile ulaşarak reklam talep etmesi doğru mudur?

-Bu tür şirketleşmemiş korsan yayın yapan internet siteleri, aldıkları reklamları hangi firma üzerinden faturalandırmaktadır?

-Faturaların başka firmalar üzerinden kesilmesi ne kadar doğrudur?

-Şirket kaydı, telefonu ve hatta ofisi bile bulunmayan bu tür internet sitelerinin korsan habercilik yapmalarına neden müsade edilmektedir?

-AirportHaber; devlete vergisini ödeyip, onlarca kişiye istihdam sağlarken, korsan habercilik yaparak sektöre rahatsızlıktan başka bir şey vermeyen sitelerin var olması haksızlık değil midir?

-Son olarak habercilik masa başından kadrosu olmadan sadece kopyala yapıştır ile yapılabilecek basit ve ciddiyetsiz bir iş midir?

Editörün Notu: AirportHaber olarak amatör veya profesyonelce yapılan internet yayıncılığını destekliyoruz. Ancak bu yayınlarda AirportHaber'in gücünden faydalanmak için, sitelerinin başına sonuna AirportHaber ibareleri koymak hem fikir eserleri kanunu açısından hem de ahlaki olarak kabul edilecek bir durum değildir. Bu açıdan yasal yoldan herkesin kanun ve nizamlara uygun yayın yapması gerektiğine inanıyoruz. Tüm yasal hakları mevcut olan AirportHaber ve grubumuza ait isimlerin kullanılması yasalar önünde suç olduğu için gerekli kanuni hakların takip edileceği de bilinmelidir.

HABERİMİZE GELEN TEKZİP METNİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR


 

O DA KORSAN'LARA ÖZENDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
kimse kimseyi kötüleyip karalamasın lütfen. sevgiler saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayin airporthaber yetkilileri. Madem bubisi profesyonel olarak siz yapiyorsunuz,bir an once haberlere yapilan yorumlar icin bir cozum uretin.Bunun cozumu uyelik sistemi olabilir.Ciddiyetsiz yorum yapilmasin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hangi site bilmiyorum ancak amatör site dünyada milyonlarca var arkaşı karalamamak lazım bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000