23 Aralık 2008, Salı 15:00:18

Nahçıvan-İstanbul seferlerine başladı

Azerbaycan Havayolları, Nahçıvan şehrinden İstanbul’a karşılıklı olarak seferlere başladı. Şirket, İstanbul’a Salı ve Cuma günleri karşılıklı olarak sefer düzenleyecek.
  • Nahçıvan halgın böyük arzusu uzunzamandır ki özbeöz türk kardeşlerin görüşsün amma cok tesüfki 605 ytl herkessin arzusu hayata kecmeyeçek
  • AZAL Nahçıvan-İstanbul tek gidiş yaklaşık 395.YTL, gidiş-dönüş bileti ise yaklaşık 605.-YTL'ye geliyor, çok pahalı!!!AnadoluJet ile Kars-Ankara gidiş-geliş 113.-YTL'ye, İstanbul'a 143.-YTL'ye gidiyoruz, Nahçıvan'dan Kars'a karayoluyla 4 saatte varıyoruz, mazot da ucuz zaten.
  • THY'nin 777'leri hayırlı olsun. İnşallah bizdede olur. Azerbaycan Hava Yolu 2 tane 787, 2 tane 767 genişgövdeli, 4 tane 737-900ER davgövdeli uçak sipariş verdi. 2010-dan itibaren teslimatlara başlanacak. Hasretle bekliyoruz!!! 787-yle uçmak için gün sayıyorum...
  • Kars ucuslarini Azerbaycan Hava Yollari (AZAL) baslatmadi. Galiba Turan Air TU-154 ucaklariyla yapiyordu, fakat kapandi. THY Baku ucuslarinda iyidir, gunde 2 kez. Uzakdogu, Afrika, Avrupa`ya giden Azeriler THY-den cok yararlaniyorlar. AZAL-in ucmadigi Avrupa noktalarina.
  • Önce Bakü/Kars sonra Nahcivan/Istanbul seferleri helal olsun Azerbaycan Hava yolları ve onun genel müdürü Cihangir ASKEROV'a umarım bu stratejik olay Türkiye ve THY'yede birşeyler öğretir.
  • Hayırlı uğurlu olsun geç kalmış bir projeydi. Ancak çok acele olarak Nahcivan'la Kars arasında demir yolu projesinin hayata geçirilmesi gerekir diğe düşünüyorum. Türkiyenin bu tür stratejik projeler ile uğraşmaya zamanı olmadığı için.Bu projenin Azarbaycan tarafından hemen başlatılmasında büyük yarar var.
  • Sonunda Nahcivan`la Istanbul arasinda ucuslar basladi. Zor oldu, ama basladi. Iki turk milletine hayirli olsun, insallah daha cok kisi faydalanacak.

Azerbaycan’daki Nahçıvan şehrinden İstanbul’a karşılıklı olarak seferlere başlatan Azerbaycan Havayolları, ilk seferini düzenlediği kokteyl ile kutladı.

Bugün ilk seferini yapan havayolu şirketi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Divan Restaurant’da düzenlediği kokteyle çok sayıda davetlinin yanı sıra Azerbaycan Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Arif Memedov ile Azerbaycan İstanbul Konsolosu Seyad Aran da katıldı.

AirportHaber’in sorularını yanıtlayan Memedov, İstanbul’a başlattıkları seferlerle öncelikle bölgeye yatırım amaçlı giden Türk iş adamlarını hedeflediklerini, talebin artmasıyla seferlerin arttırılacağı söyledi.

İstanbul’a düzenlenen ilk seferde Nahçıvan’dan gelen şirket yetkileri ve Azerbaycanlı basın mensuplarının yanı sıra, 15 yolcu İstanbul’a geldi. Aynı uçakla İstanbul’dan ise Nahçıvan’a 29 yolcunun gittiği öğrenildi.

Haftanın iki günü tarifeli olarak Nahçıvan-İstanbul-Nahçıvan olarak düzenlenecek seferler ilk etapta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilecek.

Azerbaycan

Azerbaycan

Nahçıvan-İstanbul seferlerine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

emekli komutan ~ 15 yıl önce
Nahçıvan halgın böyük arzusu uzunzamandır ki özbeöz türk kardeşlerin görüşsün amma cok tesüfki 605 ytl herkessin arzusu hayata kecmeyeçek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetkuşu ~ 15 yıl önce
AZAL Nahçıvan-İstanbul tek gidiş yaklaşık 395.YTL, gidiş-dönüş bileti ise yaklaşık 605.-YTL'ye geliyor, çok pahalı!!!AnadoluJet ile Kars-Ankara gidiş-geliş 113.-YTL'ye, İstanbul'a 143.-YTL'ye gidiyoruz, Nahçıvan'dan Kars'a karayoluyla 4 saatte varıyoruz, mazot da ucuz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proxiv ~ 15 yıl önce
THY'nin 777'leri hayırlı olsun. İnşallah bizdede olur. Azerbaycan Hava Yolu 2 tane 787, 2 tane 767 genişgövdeli, 4 tane 737-900ER davgövdeli uçak sipariş verdi. 2010-dan itibaren teslimatlara başlanacak. Hasretle bekliyoruz!!! 787-yle uçmak için gün sayıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AzeriAviator ~ 15 yıl önce
Kars ucuslarini Azerbaycan Hava Yollari (AZAL) baslatmadi. Galiba Turan Air TU-154 ucaklariyla yapiyordu, fakat kapandi. THY Baku ucuslarinda iyidir, gunde 2 kez. Uzakdogu, Afrika, Avrupa`ya giden Azeriler THY-den cok yararlaniyorlar. AZAL-in ucmadigi Avrupa noktalarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orb ~ 15 yıl önce
Önce Bakü/Kars sonra Nahcivan/Istanbul seferleri helal olsun Azerbaycan Hava yolları ve onun genel müdürü Cihangir ASKEROV'a umarım bu stratejik olay Türkiye ve THY'yede birşeyler öğretir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KK ~ 15 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun geç kalmış bir projeydi. Ancak çok acele olarak Nahcivan'la Kars arasında demir yolu projesinin hayata geçirilmesi gerekir diğe düşünüyorum. Türkiyenin bu tür stratejik projeler ile uğraşmaya zamanı olmadığı için.Bu projenin Azarbaycan tarafından hemen başlatılmasında büyük yarar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AzeriAviator ~ 15 yıl önce
Sonunda Nahcivan`la Istanbul arasinda ucuslar basladi. Zor oldu, ama basladi. Iki turk milletine hayirli olsun, insallah daha cok kisi faydalanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000