05 Ağustos 2012, Pazar 08:42:07

MÜNİH'TE SADECE SCHENGEN YETMEZ

Schengen vizesi olduğu halde geri çevrilen, uçağın kapısında kimlik kontrolleri yapıldığı şikayetlerine hedef olan Münih Havaalanı, vize ve uçak kapısında kontrollerle ilgili önemli bilgiler verdi.
  • Türkiye'nin son yıllarda tercihen aldığı göçmenlerin geldiği ülkeler: Somali, Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Zimbabwe, Burkina Faso, Panama... Doğu ve Güneydoğudaki etnik çoğunluğu dengelemek ve Doğuyu Arap potasında eritmek için bunlar yapılıyor...
  • BEYLER UYANIN. GAFLET UYKUSUNDASINIZ. ZAYIF VE GUCSUZ BIR DEVLETIN VATANDASLARIYIZ. HABERE KONU OLAN ALMANYA İSE, TEK BAŞINA YUNANİSTAN, İTALYA, İSPANYA VE PORTEKİZİ FİNANSE ETMEKTE. ADB VE ÇİNLE BERABER İHRACAT DA DÜNYA LİDERİ. 2 DÜNYA SAVAŞI KAYBETMİŞ OLMASINA RAĞMEN AVRUPANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ. SEN KİMSİN Kİ ALMANA VİZE UYGULAYACAKSIN. HER ANLAMDA ALMANYANIN 200 SENE GERİSİNDESİN. ÇOK MU MERAKLISIN İNSAN MUAMELESİ GÖRMEYE GİT MOGADİŞUYA, AFGANİSTANA, NE BİLEYİM AFRİKANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE İNSAN MUAMELESİ GÖRÜRSÜN. AMA SENDEN EN AZ 200 İLERİ ÜLKEYE GİTTİĞİNDE DE BUNLARLA KARŞILAŞMAN NORMAL DEĞİLMİ? NOT: KANUNİ ORDULARI SÜRDÜDE NE OLDU? OSMANLI ÇÖKÜŞ SÜRECİNE GİRDİ. KUYRUĞU KISTIRDI APIŞ ARASINA GERİ DÖNDÜ. NOT2: OSMANLI VE TC HUKUK DEVLETİ DİYEN CÜHEYLA. HUKUK NE DEMEKTİR. HUKUK DEVLETİ KAVRAMI NEDİR? NEREDE ORATAYA ATILMISTIR? GIBI HUKUK DEVLETI KAVRAMI HAKKINDA AHKAM KESECEK OLAN HER HANGI BIR KISININ BILECEGI TEMEL BILGILERI BURADA YAZARSANIZ BIZLER DE AYDINLANIRIZ.
  • bütün bu rezilliklerin hepsinin tek bir sorumlusu var o da bizi yönetenler...ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini besleyen,koruyan italya,fransız,isviçre,hollanda,alman vatandaşları sadece ve sadece kimlikleri ile kapıda vize parası dahi ödemeden sanki kendi ülkeleri içinde seyahat ediyormuşçasına ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar da bizler onların ülkelerine 1001 sıkıntı,dert ,hakaretle ve soyularak gidebiliyorsak bunun tek sebebi biziz başkası değil...aynı uygulamaları biz onlara yapmadığımız müddetçe bu rezalet sürer gider biz de boşa yazar çizeriz buralarda....
  • Ben iki kez berlin ve hannoverde önümdeki kişilerin polisce engellendiğine şahit oldum, bunlardan birisi israil vatandaşı idi, diğeride Güney afrikalı idi. Güney afrikayı bilmiyoru ama Almanya israil vatandaşlarına vize uygulamıyor. Ancak üzerindeki parayı, söylediği kalış süresi ile eşdeğer görmediği için almanya ya giriş yapamyacağını söyledi gümük görevlisi. Ben uygulamanın hamasi bize yönelik olduğunu düşünmüyorum. Ancak son 5 yıldır her gün sayısı artan almanya sokaklarındaki; romen, bulgar vb. vatandaşı dilencileri, cam silicileri vs. görüncede haberde belirtilen 150-200 kişinin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Sanırım Almanya hukuk devleti olduğu için dilencilere ses çıkarmıyor.
  • Bu açıklamayı yapan polis arkadaşa; Siz eğer bu ülkeye en çok sorunlu pasaport tr den gelıyor dıyorsanız bunda bır art nıyet var bu bir.İkincisi bütün dünyada biliyorki ekonomikj anlamda güçlenen türkler gözünüzü korkutuyor buda iki.Siz bir bulgaristanı bir yunanistanı biz romanyayı görmezden gelip abuk sabuk işlem yaparsanız daha çok Türklerin eline bakarsınız.Bulgar pasaportlarının hemen hemen hepsinde sorun var.Hukuk ülkesi almanyaymıs IRK cı almanya
  • ya bırak allahaşkına.senin atatürkte kapıda vize veriyorsun adamlar girişte ne declaration form var nede nereye geldiniz nereden geldiniz sebep nedir? diye sormuyorlar basıp geçiyorlar.sudan ucuz ayrıca onlar için ülke cennet gibi yerlerden yararlanıp gidiyorlar.aptal olmuyalım bukadar nolursunuz.şunlara karşılık verin biraz gümrüklerde.işlerine geliyorsa gelmiyorsa başka yere gitsinler tatile tabi gidemezler işlerine gelmez böyle ali babanın çiftliği enayi ucuz ülke güzel servisi nerede bulacaklar...parmak izi almalılar her gelen yabancıdan gümrükte ama almıyorlar.hindistan bile alıyor senden girip çıkana kadar ne muameleler yapıyorlar.kime yaranıcaksınız böyle anlamadımki selçuklusundan osmanlısına oradan türkiyesine kadar biz ırkça herkese iyi davranalım dost olalım yok böyle birşey.herkes üstümüze çıktı işte.birazda biz onlar gibi olalım bakalım ozaman nasıl oluyormuş hep beraber görürüz.biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç biz kendimize yeteriz...topraklarımızda herşey var
  • bende schengen ile sık sık gezmeye gidiyorum alamanyaya kimse sorun çıkartmadı şuana kadar.adamına göer muamele oalbilir.biraz da bizimkilerin oralarda yaptıklarına bakmalı.
  • ispanya vizesi ile münih e gelen akillilar nerde yetisiyor diye soruyorum kendime
  • ALMANYA ASLA HUKUK DEVLETI DEGIL IRKCI DEVLETTIR KURBAN OLSUN HUKUKA BU SEREFSIZLER, AMERIKADA BILE BUNLARIN YAPTIKLARINI YAPMIYO TURKLERE TURK BIZIM DOSTUMUZ VE KARDESIMIZDIR DIYE. DUNYADA TEK HUKUK ULKESI VAR ODA OSMANLI IMPARATORLU VE TURKIYE dir baska Ülke asla Hukuk olamaz !
  • Valla ya deysland da ne isiniz var gidin erciyes e kayak yapmaya. Gezmekse ne var munih te arkadas italyaya gidin trenle avusturyaya gecin. İtalyan kardeslerimiz kazansin :)

Almanya'nın Münih Havalimanı, schengen vizesi olduğu halde Türk turistleri geri çeviriyor ve uçağın kapısı önünde pasaport kontrolleri yapıyor, yolculara, “Türkiye’de ne kadar kaldınız?” diye soruyor.

Daha temmuz ayı başında İzmir’den gelen turist kafilesi içindeki sekiz kişi, İspanya schengen vizesiyle Almanya’ya giriş yapmak istediği için havaalanından geri çevrildi. Yine geçen günlerde ünlü bir köşe yazarı eksik belgelerle geldiği gerekçesiyle bir süre Münih Havaalanı’nda tutuldu.

En uzun kalacağı yer
Bütün bu şikayetler üzerine Münih Havaalanı, kontrolleri yerinde incelememiz için kapılarını Hürriyet’e açtı. Hürriyet muhabirine eşlik eden Federal Polis basın sözcüsü Matthias Knott ve yardımcısı Albert Pörschke, özetle şu bilgileri verdi:

“Avrupa hukukuna göre turist olarak Schengen ülkesine seyahat edecek bir Türk yolcu, en uzun kalacağı Schengen ülkesinin dış temsilciliğinden vize almak zorunda. Eğer yolcunun en uzun kalacağı ülke açık değilse, o zaman ilk giriş yapacağı ülkenin schengen vizesini alması gerekiyor. Vize başvurusu yapan kişi dilekçeyi kendisi imzalıyor. Dilekçede bu şartlar yazıyor. Eğer yolcu Fransa’da uzun kalacak ve Fransa schengen vizesi aldıysa, ancak Münih üzerinden uçak fiyatı daha uygun olduğu için buraya giriş yapıyor, o zaman bir sorun yok. Ancak Fransa’ya hiç gitmeyecekse, buna rağmen Fransa vizesiyle Almanya’ya geliyorsa, o zaman vize başvurusunda yalan gerekçeler göstermiş demektir. Bu durumda hileyle Schengen vizesi almış sayılır ve bu suç teşkil eder.”


Bir yıl hapis“Türk turistler İspanya vizesiyle geliyorlar, polis memuru pasaport kontrolünde, ‘Nereye gideceksiniz?’ diye sorunca, ‘Avusturya’ya kayağa gidiyoruz’ cevabını veriyorlar. İspanya’ya gitme gibi bir niyetleri olmadığı gibi, İspanya schengen vizesi olduğunu bile bilmeyen yolcular var. Bu durumda yolcu hileyle vize almış sayılıyor. Geçen yıl hileyle vize almış 20 Türk vatandaşının vizesi iptal edilerek, geri gönderildi. Aynı durumda geri gönderilen Rus vatandaşı sayısı ise 60. Hileyle schengen vizesine bir yıla kadar hapis cezası ya da bunun yerine para cezası var. Bunun yanında yolcunun Almanya’ya tekrar seyahati engellenir. Bu yolcuların otel rezervasyonları var, geri dönüş biletleri var, geri çevirmek insani mi diyebilirsiniz. Biz hukuk devletiyiz, Avrupa hukukunu uygulamakla mükellefiz.”

Belgeler yanında olmalı
Ünlü bir Türk köşe yazarının, geçen günlerde yanında otel rezervasyonu, geri dönüş bileti ve sağlık sigortası belgesi bulunmadığı için bir süre Münih Havaalanı’nda tutulduğunu hatırlattığımız polis yetkilileri, bu konuda şunları söyledi:

“Bir yabancı ülkeye seyahat eden yolcu, gerekli belgeleri yanında bulundurmak zorunda. Bunların başında geçerli seyahat belgesi, vize gerekiyorsa, geçerli vize geliyor. Ayrıca yolcunun kalacağı süre boyunca yanında yeterli parası, otel rezervasyonu, sağlık sigortası, uçak dönüş bileti olup olmadığına bakılır. Bir yolcu turist olarak 10 gün kalacaksa, cebinde sadece 200 Euro varsa, bu para yetersiz. Biz günlük ortalama 50 ile 75 Euro arasında hesaplıyoruz. Bu durumda yolcu geri gönderilir. Otel rezervasyonu yok diye geri gönderilmiyor. Ama rezervasyonu varsa, yolcunun yanında getirmesi önemli. Aksi takdirde biz oteli arayıp bu kişi adına rezervasyon olup olmadığını sorabiliyoruz.”

Eksikte İstanbul dünya birincisi
Polis yetkilileri, uçak kapısında kimlik kontrolüyle ilgili şu bilgileri verdi: “Geçersiz belgelerle Münih’e yolcu taşınmasında İstanbul Atatürk Havalimanı dünyada birinci sırada. 2011 yılında Atatürk Havalimanı’ndan eksik belgelerle gelen yolcu sayısı 162. Sabiha Gökçen’den 25. Bu yolcuların ya vizesi yok ya da pasaportu geçerli değil. 2010 yılında Atatürk havaalanından kurallara aykırı olarak gelen yolcu sayısı 149. Kontrollere tüm dünya ülkeleri ve havayolu şirketlerinin imzaladığı İCAO anlaşması yasal zemin oluşturuyor. İCAO anlaşması uluslararası havayolu yolculuğu normlarını belirliyor ve geçersiz belgelerle yolcu sevkini yasaklıyor. Almanya’da Oturma izni yasasının 63. maddesi geçerli belgeleri olmadan yolcu getiren şirkete ceza öngörüyor. Ceza yolcu başına bin ile 5 bin Euro arasında. Havayolu şirketine geçersiz belgelerle yolcu taşıdığını ispat edebilmek için kapıda kontrol yapmak zorundayız. Yolcu uçaktan çıktıktan sonra transit bölgeye giriyor ve düzenli pasaport kontrolünde hangi havayolu şirketiyle geldiğini ispat edemeyiz.”

Cevap vermeyebilir
Pasaport kontrolünde sınır polisinin Türk yolculara nereden geliyorsunuz, Türkiye’de ne kadar kaldınız gibi sorular sorduğunu hatırlattığımız federal polis yetkilileri şöyle dedi: Polis belirli durumlarda yolcuya soru sorabilir. Eğer çok özel sorularsa, yolcu bu soruya cevap vermek istemiyorum diyebilir. Ama hiçbir şey söylemiyorum da diyemez. O zaman polis herşeyi inceler.

MÜNİH'TE SADECE SCHENGEN YETMEZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Mustafa Hancılar ~ 7 yıl önce
Türkiye'nin son yıllarda tercihen aldığı göçmenlerin geldiği ülkeler: Somali, Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Zimbabwe, Burkina Faso, Panama... Doğu ve Güneydoğudaki etnik çoğunluğu dengelemek ve Doğuyu Arap potasında eritmek için bunlar yapılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 12 yıl önce
BEYLER UYANIN. GAFLET UYKUSUNDASINIZ. ZAYIF VE GUCSUZ BIR DEVLETIN VATANDASLARIYIZ. HABERE KONU OLAN ALMANYA İSE, TEK BAŞINA YUNANİSTAN, İTALYA, İSPANYA VE PORTEKİZİ FİNANSE ETMEKTE. ADB VE ÇİNLE BERABER İHRACAT DA DÜNYA LİDERİ. 2 DÜNYA SAVAŞI KAYBETMİŞ OLMASINA RAĞMEN AVRUPANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ. SEN KİMSİN Kİ ALMANA VİZE UYGULAYACAKSIN. HER ANLAMDA ALMANYANIN 200 SENE GERİSİNDESİN. ÇOK MU MERAKLISIN İNSAN MUAMELESİ GÖRMEYE GİT MOGADİŞUYA, AFGANİSTANA, NE BİLEYİM AFRİKANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE İNSAN MUAMELESİ GÖRÜRSÜN. AMA SENDEN EN AZ 200 İLERİ ÜLKEYE GİTTİĞİNDE DE BUNLARLA KARŞILAŞMAN NORMAL DEĞİLMİ? NOT: KANUNİ ORDULARI SÜRDÜDE NE OLDU? OSMANLI ÇÖKÜŞ SÜRECİNE GİRDİ. KUYRUĞU KISTIRDI APIŞ ARASINA GERİ DÖNDÜ. NOT2: OSMANLI VE TC HUKUK DEVLETİ DİYEN CÜHEYLA. HUKUK NE DEMEKTİR. HUKUK DEVLETİ KAVRAMI NEDİR? NEREDE ORATAYA ATILMISTIR? GIBI HUKUK DEVLETI KAVRAMI HAKKINDA AHKAM KESECEK OLAN HER HANGI BIR KISININ BILECEGI TEMEL BILGILERI BURADA YAZARSANIZ BIZLER DE AYDINLANIRIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumlu biziz... ~ 12 yıl önce
bütün bu rezilliklerin hepsinin tek bir sorumlusu var o da bizi yönetenler...ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini besleyen,koruyan italya,fransız,isviçre,hollanda,alman vatandaşları sadece ve sadece kimlikleri ile kapıda vize parası dahi ödemeden sanki kendi ülkeleri içinde seyahat ediyormuşçasına ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar da bizler onların ülkelerine 1001 sıkıntı,dert ,hakaretle ve soyularak gidebiliyorsak bunun tek sebebi biziz başkası değil...aynı uygulamaları biz onlara yapmadığımız müddetçe bu rezalet sürer gider biz de boşa yazar çizeriz buralarda....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin gerçeği ~ 12 yıl önce
Ben iki kez berlin ve hannoverde önümdeki kişilerin polisce engellendiğine şahit oldum, bunlardan birisi israil vatandaşı idi, diğeride Güney afrikalı idi. Güney afrikayı bilmiyoru ama Almanya israil vatandaşlarına vize uygulamıyor. Ancak üzerindeki parayı, söylediği kalış süresi ile eşdeğer görmediği için almanya ya giriş yapamyacağını söyledi gümük görevlisi. Ben uygulamanın hamasi bize yönelik olduğunu düşünmüyorum. Ancak son 5 yıldır her gün sayısı artan almanya sokaklarındaki; romen, bulgar vb. vatandaşı dilencileri, cam silicileri vs. görüncede haberde belirtilen 150-200 kişinin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Sanırım Almanya hukuk devleti olduğu için dilencilere ses çıkarmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamancı ~ 12 yıl önce
Bu açıklamayı yapan polis arkadaşa; Siz eğer bu ülkeye en çok sorunlu pasaport tr den gelıyor dıyorsanız bunda bır art nıyet var bu bir.İkincisi bütün dünyada biliyorki ekonomikj anlamda güçlenen türkler gözünüzü korkutuyor buda iki.Siz bir bulgaristanı bir yunanistanı biz romanyayı görmezden gelip abuk sabuk işlem yaparsanız daha çok Türklerin eline bakarsınız.Bulgar pasaportlarının hemen hemen hepsinde sorun var.Hukuk ülkesi almanyaymıs IRK cı almanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 12 yıl önce
ya bırak allahaşkına.senin atatürkte kapıda vize veriyorsun adamlar girişte ne declaration form var nede nereye geldiniz nereden geldiniz sebep nedir? diye sormuyorlar basıp geçiyorlar.sudan ucuz ayrıca onlar için ülke cennet gibi yerlerden yararlanıp gidiyorlar.aptal olmuyalım bukadar nolursunuz.şunlara karşılık verin biraz gümrüklerde.işlerine geliyorsa gelmiyorsa başka yere gitsinler tatile tabi gidemezler işlerine gelmez böyle ali babanın çiftliği enayi ucuz ülke güzel servisi nerede bulacaklar...parmak izi almalılar her gelen yabancıdan gümrükte ama almıyorlar.hindistan bile alıyor senden girip çıkana kadar ne muameleler yapıyorlar.kime yaranıcaksınız böyle anlamadımki selçuklusundan osmanlısına oradan türkiyesine kadar biz ırkça herkese iyi davranalım dost olalım yok böyle birşey.herkes üstümüze çıktı işte.birazda biz onlar gibi olalım bakalım ozaman nasıl oluyormuş hep beraber görürüz.biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç biz kendimize yeteriz...topraklarımızda herşey var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 12 yıl önce
bende schengen ile sık sık gezmeye gidiyorum alamanyaya kimse sorun çıkartmadı şuana kadar.adamına göer muamele oalbilir.biraz da bizimkilerin oralarda yaptıklarına bakmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesip atanlara soruyorum ~ 12 yıl önce
ispanya vizesi ile münih e gelen akillilar nerde yetisiyor diye soruyorum kendime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuk devletimi ? ~ 12 yıl önce
ALMANYA ASLA HUKUK DEVLETI DEGIL IRKCI DEVLETTIR KURBAN OLSUN HUKUKA BU SEREFSIZLER, AMERIKADA BILE BUNLARIN YAPTIKLARINI YAPMIYO TURKLERE TURK BIZIM DOSTUMUZ VE KARDESIMIZDIR DIYE. DUNYADA TEK HUKUK ULKESI VAR ODA OSMANLI IMPARATORLU VE TURKIYE dir baska Ülke asla Hukuk olamaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cloud ~ 12 yıl önce
Valla ya deysland da ne isiniz var gidin erciyes e kayak yapmaya. Gezmekse ne var munih te arkadas italyaya gidin trenle avusturyaya gecin. İtalyan kardeslerimiz kazansin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000