07 Haziran 2013, Cuma 10:37:11

MERVE'NİN BABASI ÇELEBİ'YE İSYAN ETTİ!

Atatürk Havalimanı apronunda geçen yıl Şubat ayında de icing aracının altında kalarak ölümle burun buruna gelen Çelebi çalışanı Merve Alçayır’ın hukuk mücadelesi sürerken babası feryat etti: “Hastane masrafları 800 bin TL’ye çıktı diyerek kızımı yaka paça hastaneden attılar, sakat kaldı.”
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • herkes herseyi düsüne bılır ama her insanın dogrusu oldugu gibi gerceklık bir tanedir bu sürecte bu mervenin başına gelen bu talihsiz olayda çelebenin elinden geldigimizi yapıyoruz sözleri yalan nerden mi anladım soracak olursanız çelebi bu kadar kücük bir firmamı ki küçük hesaplar yapıyo çelebi elinden geleni yapıyo olsa resmi bir yayında merveye saglık ve hayat garantisi altında istedigi herseyi veriridi bunu yapmadıgı icin yalancı ve iyi düsünceli degil evet dıyebılırız çelebi sunları yaptı o yaptıkları kendı bulundugu prestij icindi ya insanlık namına vicdan namına ne yaptı bunu düsünelim son olarak sunu söylüyorumbaşına gelmeyen anlamaz.... merve sana ALLAH (cc) saglık sıhat dilerim en kısa zamanda hakkın olanı almanı dilerim...
  • Mervenin durumu itibariyla ilk mudahele eden doktorlarin tedaviye etmesi gerekmistir d.hastanesi doktorlari kucumsemek amacli bu ifadenin kullanildgini sanmam.celebinin parasindan kime ne
  • Oncelikle Merve Hanıma çok geçmiş olsun diyorum, insallah en kısa zamanda sagligina tam olarak kavusur ve sağlıklı gunlerine geri doner. Ben taraf değilim ve çelebilerle falan da alakam yok, sadece haberde gecen bir mantığa uzuldum; Babası diyorki "...kizim para bittiği icin ozel hastaneden apar topar cikarildi, devlet hastanesinde tedavi gormek zorunda kaldi, belki de bunun icin iyilesemedi..." devlet hastanelerini bu sekilde kucuk gormek bence doğru değil. Unutmayalım ki hic bir guvencesi olmayıp, devlet hastanesine gidemeyenler de var. Ben şahsen özele de gitme imkanım oldugu halde devlet hastanesini tercih ederim. Cunku buralardaki doktorlar daha çok hasta ile karşılaştıkları için daha tecrubeliler, hem de devlet hastaneleri son zamanlarda cok guzellesti, ozeli aratmıyor. Tabi kardeşimizin ozel bir durumu var ıdır bilemem, ama bu mantık çok yanlis. Tekrar gecmis olsun..
  • Birakin ya Celebiymis vicdanmis. O kiz benim arkadasim ve o donemde hastaneden zorla cikarildigi donemde neler yasadigini gayet iyi biliyorum. Ben iyilesmedim daha diye agladi durdu ama duyan oldu mu? Yok. Anlatilanlarin dahasi var. Olanlari anlatmaya sayfalar yetmez ben onun yerinde olsam boyle metanetli olamazdim. Allah sabir versin arkadasima O hale gelmek zaten bi tramva ama Celebi'yle muhattap olmak ayrica bi tramvaymis bunu gosterdiler, yasattilar. Kimse kimseye ragmen bisey yapmiyo Celebi verdigi hasarin ciddiyetini bilmese o kizin yuzune bile bakmaz kendileri de biliyo bunu.
  • Mervenin ailesi babasina ragmen bu tedaviyi yaptirdi diyorsan elinde belge vardir mutlaka.aile yukluce yardim yapildida hala ac gozlulukmu yapiyorlar..sayet boyle bir bilgi belgen yoksa bos konusarak celebi aklamaya calisma insanlari provake etme.
  • utanın biraz insanlık ya hiç mi içinizde bir şey kalmadı, bu mudur yani, yazıklar olsun sizin şirketinize de sahiplerine de, yaptırın bu çocuğun tedavisini, bitsin en azından, olmazsa yurt dışı, olmazsa tamam denir, mukadderat denir, kader denir de şimdi sizin suratınıza ne yapılır.
  • en kisa zamanda tekrar sagligina kavusur degerli kardesimiz. uzuntulu gunleri en kisa zamanda geride birakmasini temenni ederiz. tabiiki apron un ne kadar tehlikeli bir yer oldugunu, hatalarin sonuclarinin neler olabilecegini gormus olduk. ama maalesef gorunen o ki hala kazalara karsi tedbir, yada husule gelen kazalardan ders almadigimizi goruyoruz. rahmetli babalari cavit bey hayatta olsaydi boyle olmazdi diye dusunuyorum. hic olmadi rahmetli vicdan sahibi idi. milyon dolar gitse ne olacak be kardesim. soz konusu olan gencecik, onunde uzun yillar yasam olan bir kardesimiz. azraile calim atmis, zaten buyuk sans eseri hayatta kalabilmis. eger airport haber destek kampanyasi acar ise cok kisinin katilacagindan eminim. kardesimiz icin destek kampanyasi acalim. patronunun yapmadigini biz havacilar yapalim diyorum.
  • Bayanlar, Baylar. Merve kardeşimizin tam olarak sağlığına kavuşması hepimizin ortak dileği. Babası mahkemeye vermiş zaten. Haklı ise kazanmasını dileriz tabii ki. Ancak Tanrının bildiğini de kuldan saklamamak gerekir. Mervecik küçünsenmeyecek uzun bir süre İnternational Hospital' de yattı. Bu süreye sizin, benim ve Mervenin ailesinin para yetiştirmesi mümkün değildi. Bu parayı kim ödedi. Herhalde Çelebi ödemiştir diye düşünüyorum. 800 bini de ödeyeceklerini zannederim. Mervenin ailesi haklıdır. İçleri yanmaktadır. Ancak sizlerin yazdığınız yorumlar, Mervenin babasının söylediklerinden daha ağır. Bu konuyu kendi durumunuzla, maaşınızla vb.. karıştırmayın. Bu ayrı bir konu. Deniz hanım, bu tür nazik konularda dikkatli konuşmak gerekir. "Memlekette bi dünya merve " olduğu hakikat. Bir de babana sor, aynı sözü Deniz için söyleyebiliyor mu? Yoksa benim Denizim bir tane mi diyor. Hem yalnış anlaşılmaya yatkınsın, hemde bu tür sözlerle savunmayı düşündüğün mekanizmayı daha da yıpratırsın.
  • Arkadaşlar, Merve'nin babasının amacı başka... Çelebi, bugüne kadar babasına rağmen Merve için maddi-manevi ne gerekiyorsa bugüne kadar fazlasıyla yaptı, babasına rağmen yapmaya da devam edecektir.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Atatürk Havalimanı’nda Çelebi Hava Servisi’ne ait uçak alkolleme aracının altında kalarak ezilen Çelebi güvenlik memuru Merve Alçayır’ın(22), hukuk mücadelesi sürüyor. Kaza sonrasında 37 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ve bir yıl içerisinde 21 kez ameliyat masasına yatan Merve, aracı kullanan Hüseyin Sarı aleyhine Bakırköy 3.Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Kazanın üzerinden 16 ay geçmiş olmasına rağmen şirket yetkilileri hakkında savcılık tarafından herhangi bir cezai işlem yapılmamasına isyan eden Merve Alçayır’ın babası Ali Alçayır, “ Çelebi Holding yetkilileri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda şoförün ihmal ve kusurunun bilinçli taksir boyutunda olduğundan bahisle davanın Sulh Ceza Mahkemesi’nden Asliye Ceza Mahkemesi’ne taşınması gerektiği yönünde başvuru yaptık. Ayrıca söz konusu kaza nedeniyle Çelebi Holding’e iş kazası nedeni ile geçtiğimiz ay Bakırköy İş Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat davası açtık” dedi.

Kazaya ilişkin yargı süreci devam ederken Ali Alçayır, Çelebi Hava Servisi’nin bu süreçte kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Merve’nin yaralanmasına neden olan şoförün 40 gün sonra Çelebi’deki işine geri döndüğünü kaydeden baba Alçayır, “ Ödül gibi işine geri döndü. Üstelik her ikisi de Çelebi çalışanı olmasına rağmen, Çelebi şirketi kendi avukatlarını şoförün avukatı olarak atadı.  Kızımın üzerinden 18 tonluk araç geçti. Şu anda ezilme sonrasındaki ameliyatlar nedeniyle bağacından biri 4 cm kısaldı. Kızım 38 bedendi, şu anda 52 beden giyiniyor.  Ayakları şiştiği için erkek ayakkabısı giyiyor” dedi.

Kızının farklı hastanelerde uygulanan tedaviler dolayısıyla sakat kaldığını kaydeden Ali Alçayır şöyle konuştu:

"Merve’nin kazadan sonra tedavisi International Hospital’de doktorların gözetiminde devam ediyordu. 17’si International Hospital’de olmak üzere 21 ameliyat oldu. Sadece iki ameliyatın parasını Çelebi ödedi, gerisini devlet ödedi. Hastane masraflarının 7 günlük kısmını devlet, kalan 70 günü ise sigorta şirketi aracılığıyla 212 bin TL ödeyen Çelebi karşıladı. Ancak sonrasında Çelebi’nin sahibi Canan Çelebioğlu bizzat bana söz vermesine rağmen, “ Masraflar 800 bin TL’ye çıktı” diyerek yaka paça bizi hastaneden attılar. Biz de devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi ettirmek zorunda kaldık. Öyle olunca kızımda belki de kalıcı sakatlık ihtimali ortaya çıktı. Eğer ilk yatırıldığı hastanede tedaviye devam edilseydi belki de kızımın sakatlık olasılığı olmayacaktı."

Çelebi şirketinin hastaneden çıktıktan sonra kendilerini arayıp sormadığına dikkat çeken Ali Alçayır, "Kızım halen Çelebi’de part time çalışan olarak görünüyor ve ayda 600 tl maaş alıyor. Bundan sonra belki de başka bir işte çalışamayacak. Çünkü kızımın fazla oturarak ya da fazla ayakta kalarak çalışması doktorlar tarafından tavsiye edilmiyor. Böyle bir iş de bulamayacağımız için belki de iş hayatı hiç olmayacak. Bir kaç yıl sonra bir ameliyata daha girecek. O ameliyat sonrası tam olarak sağlığına kavuşmasını umuyoruz" dedi.

MERVE'NİN BABASI ÇELEBİ'YE İSYAN ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

kuzen kızı ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tiyatro ~ 11 yıl önce
herkes herseyi düsüne bılır ama her insanın dogrusu oldugu gibi gerceklık bir tanedir bu sürecte bu mervenin başına gelen bu talihsiz olayda çelebenin elinden geldigimizi yapıyoruz sözleri yalan nerden mi anladım soracak olursanız çelebi bu kadar kücük bir firmamı ki küçük hesaplar yapıyo çelebi elinden geleni yapıyo olsa resmi bir yayında merveye saglık ve hayat garantisi altında istedigi herseyi veriridi bunu yapmadıgı icin yalancı ve iyi düsünceli degil evet dıyebılırız çelebi sunları yaptı o yaptıkları kendı bulundugu prestij icindi ya insanlık namına vicdan namına ne yaptı bunu düsünelim son olarak sunu söylüyorumbaşına gelmeyen anlamaz.... merve sana ALLAH (cc) saglık sıhat dilerim en kısa zamanda hakkın olanı almanı dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanls anlasilma ~ 11 yıl önce
Mervenin durumu itibariyla ilk mudahele eden doktorlarin tedaviye etmesi gerekmistir d.hastanesi doktorlari kucumsemek amacli bu ifadenin kullanildgini sanmam.celebinin parasindan kime ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEÇMİŞ OLSUN ~ 11 yıl önce
Oncelikle Merve Hanıma çok geçmiş olsun diyorum, insallah en kısa zamanda sagligina tam olarak kavusur ve sağlıklı gunlerine geri doner. Ben taraf değilim ve çelebilerle falan da alakam yok, sadece haberde gecen bir mantığa uzuldum; Babası diyorki "...kizim para bittiği icin ozel hastaneden apar topar cikarildi, devlet hastanesinde tedavi gormek zorunda kaldi, belki de bunun icin iyilesemedi..." devlet hastanelerini bu sekilde kucuk gormek bence doğru değil. Unutmayalım ki hic bir guvencesi olmayıp, devlet hastanesine gidemeyenler de var. Ben şahsen özele de gitme imkanım oldugu halde devlet hastanesini tercih ederim. Cunku buralardaki doktorlar daha çok hasta ile karşılaştıkları için daha tecrubeliler, hem de devlet hastaneleri son zamanlarda cok guzellesti, ozeli aratmıyor. Tabi kardeşimizin ozel bir durumu var ıdır bilemem, ama bu mantık çok yanlis. Tekrar gecmis olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadas ~ 11 yıl önce
Birakin ya Celebiymis vicdanmis. O kiz benim arkadasim ve o donemde hastaneden zorla cikarildigi donemde neler yasadigini gayet iyi biliyorum. Ben iyilesmedim daha diye agladi durdu ama duyan oldu mu? Yok. Anlatilanlarin dahasi var. Olanlari anlatmaya sayfalar yetmez ben onun yerinde olsam boyle metanetli olamazdim. Allah sabir versin arkadasima O hale gelmek zaten bi tramva ama Celebi'yle muhattap olmak ayrica bi tramvaymis bunu gosterdiler, yasattilar. Kimse kimseye ragmen bisey yapmiyo Celebi verdigi hasarin ciddiyetini bilmese o kizin yuzune bile bakmaz kendileri de biliyo bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahbap ~ 11 yıl önce
Mervenin ailesi babasina ragmen bu tedaviyi yaptirdi diyorsan elinde belge vardir mutlaka.aile yukluce yardim yapildida hala ac gozlulukmu yapiyorlar..sayet boyle bir bilgi belgen yoksa bos konusarak celebi aklamaya calisma insanlari provake etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utanmıyor musunuz ~ 11 yıl önce
utanın biraz insanlık ya hiç mi içinizde bir şey kalmadı, bu mudur yani, yazıklar olsun sizin şirketinize de sahiplerine de, yaptırın bu çocuğun tedavisini, bitsin en azından, olmazsa yurt dışı, olmazsa tamam denir, mukadderat denir, kader denir de şimdi sizin suratınıza ne yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insallah ~ 11 yıl önce
en kisa zamanda tekrar sagligina kavusur degerli kardesimiz. uzuntulu gunleri en kisa zamanda geride birakmasini temenni ederiz. tabiiki apron un ne kadar tehlikeli bir yer oldugunu, hatalarin sonuclarinin neler olabilecegini gormus olduk. ama maalesef gorunen o ki hala kazalara karsi tedbir, yada husule gelen kazalardan ders almadigimizi goruyoruz. rahmetli babalari cavit bey hayatta olsaydi boyle olmazdi diye dusunuyorum. hic olmadi rahmetli vicdan sahibi idi. milyon dolar gitse ne olacak be kardesim. soz konusu olan gencecik, onunde uzun yillar yasam olan bir kardesimiz. azraile calim atmis, zaten buyuk sans eseri hayatta kalabilmis. eger airport haber destek kampanyasi acar ise cok kisinin katilacagindan eminim. kardesimiz icin destek kampanyasi acalim. patronunun yapmadigini biz havacilar yapalim diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERVE / ÇELEBİ ~ 11 yıl önce
Bayanlar, Baylar. Merve kardeşimizin tam olarak sağlığına kavuşması hepimizin ortak dileği. Babası mahkemeye vermiş zaten. Haklı ise kazanmasını dileriz tabii ki. Ancak Tanrının bildiğini de kuldan saklamamak gerekir. Mervecik küçünsenmeyecek uzun bir süre İnternational Hospital' de yattı. Bu süreye sizin, benim ve Mervenin ailesinin para yetiştirmesi mümkün değildi. Bu parayı kim ödedi. Herhalde Çelebi ödemiştir diye düşünüyorum. 800 bini de ödeyeceklerini zannederim. Mervenin ailesi haklıdır. İçleri yanmaktadır. Ancak sizlerin yazdığınız yorumlar, Mervenin babasının söylediklerinden daha ağır. Bu konuyu kendi durumunuzla, maaşınızla vb.. karıştırmayın. Bu ayrı bir konu. Deniz hanım, bu tür nazik konularda dikkatli konuşmak gerekir. "Memlekette bi dünya merve " olduğu hakikat. Bir de babana sor, aynı sözü Deniz için söyleyebiliyor mu? Yoksa benim Denizim bir tane mi diyor. Hem yalnış anlaşılmaya yatkınsın, hemde bu tür sözlerle savunmayı düşündüğün mekanizmayı daha da yıpratırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cumhuriyet ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar, Merve'nin babasının amacı başka... Çelebi, bugüne kadar babasına rağmen Merve için maddi-manevi ne gerekiyorsa bugüne kadar fazlasıyla yaptı, babasına rağmen yapmaya da devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000