10 Ocak 2015, Cumartesi 11:26:19

LÜTFİ ELVAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu sabah CNN Türk'te Hakan Çelik'in canlı yayın konuğu oldu.
  • Thy yi ahl den çıkarırsan geriye 300-400 uçak kalır günde. Doğru söylüyorsun en uzak gate den pist başına taksi en çok 4-5 dakika sürer. Cahilliğime verin :) ağzı olan konuşuyor işte, senin gibi kamyon şöförü olamayacak adamları havacı diye alana salıyorlar sonra da bilgisiz diye konuşuyorsunuz fütursuzca. git ahl de lostracılık yapan arkadaşa sor. O bile senden iyi bilir havacılığı.
  • Bız adanaliar olaraktan çok sevındık allah razi olsin çokurova alanı yabılıyür. adanamiz çok yaşa!
  • Patron'a Zamanında o dediğin saraylar için; padişahlara sefahat içinde yaşamışlar deyip saraylara çöküp daha sonra oralarda sabahlara kadar rakı içenleri unutmadık. Memurluktan gelipte sayısız fabrika,( başta bira fabrikası:)) bilmem kaç bin büyük küçük baş hayvan, yurdun çeşitli yerlerinde sayısız çiftlik sahibi olanlarıda biliyoruz. Diyeceksiniz kime bıraktı varisi olmayan bir kişinin başına gelenler geldi.
  • Bataklık denizden dahamı zordur :)))
  • Habertürk de RTE canlı yayında fatih Altaylı uc defa sordu.. hepsinde burasi kent ormanı olacak dedi. Tamam konut olmuyo ama güzel bir kent ormanı fena olmazdu
  • Bataklık denizden daha zordur. Bunu da herkes bilir.
  • Yeşil alan olacaktı.demek oda rafa kalktı her yer beton oldu.Boğuluyoruz resmen. düzgün bir şehir parkımız yok.Yeşillik görke için 50 km şehir dışına çıkmanız lazım. istanbulda yeşili artırdık diyorlar evet artmış,kavşaklarda var yol kenarlarında var hatta yol kanrlarındaki duvarlarda yeşillik asmışlar.Yeşil görke isteyince emniyet şeridine çekiyorum. kokluyorum bazen
  • Ya sen kimi yiyon sayın bakan Tav 'ın AHL işletme hakkı bitsin bakalım tarifesiz uçuş olmayan havalimanını işletmeyi kim üstlenir . siz zaten aldınız bu kararla ahl yi kapattınız ..
  • Say'ın Bakana soru: 1. Üçüncü havalimanı bu kadar karlı, ekonomik bir yatırımda neden AHL'yi tarifeli uçuşlara kapatıyorsun? 2. Maliyetlerin daha yüksek, dolayisiyla bilet fiyatları, vergilerin daha pahalı olduğu, on yıllarca demiryolu gelmeyeceği bilinen, o nedenle ulaşımı zaman alacak ve pahalı olacak yeni havalimanına beni niye zorlayacaksın? 3. Saw'a ikinci pist niye geciktiriliyor? 4. Son olarak çılgın projelerinizden Kanalistanbul ne zaman açılıyor, ne kadarı bitti? 5. Siz milleti bu kadar ahmak mı sanıyorsunuz?
  • 2017 tarihinde bitecekmiş. Kim inanır buna hala sondaj'a devammm.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu sabah CNN Türk'te Hakan Çelik'in canlı yayın konuğu oldu.

Burada bir çok hususta soruları yanıtlayan Elvan, havacılıkla ilgili soruları da yanıtladı. 3. havalimanı açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı'nın havalimanı olarak kalacağını ancak tarifeli uçuşların olmayacağını ifade eden Elvan, 'oradan faydalanmaya devam edeceğiz' dedi.

'ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN FAYDALANACAĞIZ'

3. Havalimanı ihalesine çıkarken tarifeli uçuşların buradan yapılacağını söylemiştik. Ancak tarife dışı, charter, özel uçuşlar ve kargo uçuşları Atatürk Havalimanı’ndan yapılabilir. AHL’ye ihtiyaç devam edecek ancak tarifeli sefer olmayacak. Hava trafiği o kadar arttı ki yıllık yüzde 14-15 büyümeden bahsediyoruz. AHL ihtiyaca cevap vermiyor. İSG kapasitesini doldurma noktasına geldi. İki havalimanını kullanan yolcu sayısı 80 milyona ulaştı.

İşte bu yüzden 3. havalimanı açılsa da Atatürk Havalimanı tarifeli uçuşlar dışında hizmet vermeye devam edecek.

3. havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabını 2017 yılında açmayı planlıyoruz. Bataklıkla ilgili söylenenler önce dünyaya bir baksınlar. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bataklığa neden yapmayalım? Ayrıca bu konuyla ilgili oluşacak maliyet de bizi değil yüklenici firmayı ilgilendiriyor. Devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak.

'ÇUKUROVA'DA SORUN ÇÖZÜLME NOKTASINA GELDİ'

Bizim havalimanı yapımında bir ilkemiz var. Her vatandş 100 kilometrelik daire içerisinde havalimanına ulaşacak şekilde hareket ediyoruz. Bu kapsamdaki projelerimizden biri de Çukurova Havalimanı projesi. Yüklenici firma ile ilgili yaşanan sorunlar aşılma noktasına geldi. Bizim Çukurova için hedefimiz 2016 yılının sonu. 

©AirportHaber

LÜTFİ ELVAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Bilgili ~ 9 yıl önce
Thy yi ahl den çıkarırsan geriye 300-400 uçak kalır günde. Doğru söylüyorsun en uzak gate den pist başına taksi en çok 4-5 dakika sürer. Cahilliğime verin :) ağzı olan konuşuyor işte, senin gibi kamyon şöförü olamayacak adamları havacı diye alana salıyorlar sonra da bilgisiz diye konuşuyorsunuz fütursuzca. git ahl de lostracılık yapan arkadaşa sor. O bile senden iyi bilir havacılığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adanali ~ 9 yıl önce
Bız adanaliar olaraktan çok sevındık allah razi olsin çokurova alanı yabılıyür. adanamiz çok yaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rocky ~ 9 yıl önce
mersine sınırları içinde yapılıyor canım...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Patron'a Zamanında o dediğin saraylar için; padişahlara sefahat içinde yaşamışlar deyip saraylara çöküp daha sonra oralarda sabahlara kadar rakı içenleri unutmadık. Memurluktan gelipte sayısız fabrika,( başta bira fabrikası:)) bilmem kaç bin büyük küçük baş hayvan, yurdun çeşitli yerlerinde sayısız çiftlik sahibi olanlarıda biliyoruz. Diyeceksiniz kime bıraktı varisi olmayan bir kişinin başına gelenler geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bataklık denizden dahamı zordur :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Habertürk de RTE canlı yayında fatih Altaylı uc defa sordu.. hepsinde burasi kent ormanı olacak dedi. Tamam konut olmuyo ama güzel bir kent ormanı fena olmazdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bataklık denizden daha zordur. Bunu da herkes bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmx ~ 9 yıl önce
Yeşil alan olacaktı.demek oda rafa kalktı her yer beton oldu.Boğuluyoruz resmen. düzgün bir şehir parkımız yok.Yeşillik görke için 50 km şehir dışına çıkmanız lazım. istanbulda yeşili artırdık diyorlar evet artmış,kavşaklarda var yol kenarlarında var hatta yol kanrlarındaki duvarlarda yeşillik asmışlar.Yeşil görke isteyince emniyet şeridine çekiyorum. kokluyorum bazen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşile boyarım ~ 9 yıl önce
bazı zamanlar kendimi yeşile boyar milletin bahçesine dalarım.
777 ~ 9 yıl önce
Ya sen kimi yiyon sayın bakan Tav 'ın AHL işletme hakkı bitsin bakalım tarifesiz uçuş olmayan havalimanını işletmeyi kim üstlenir . siz zaten aldınız bu kararla ahl yi kapattınız ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Say'ın Bakana soru: 1. Üçüncü havalimanı bu kadar karlı, ekonomik bir yatırımda neden AHL'yi tarifeli uçuşlara kapatıyorsun? 2. Maliyetlerin daha yüksek, dolayisiyla bilet fiyatları, vergilerin daha pahalı olduğu, on yıllarca demiryolu gelmeyeceği bilinen, o nedenle ulaşımı zaman alacak ve pahalı olacak yeni havalimanına beni niye zorlayacaksın? 3. Saw'a ikinci pist niye geciktiriliyor? 4. Son olarak çılgın projelerinizden Kanalistanbul ne zaman açılıyor, ne kadarı bitti? 5. Siz milleti bu kadar ahmak mı sanıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahillik ~ 9 yıl önce
bak bakalım ahl ilk yapıldığında şehire uzaklığı neymiş. ya ben böyle yobaz muhalefet görmedim şu ülkede. sizin gibiler meydanı bunlara böyle bırakıyor işte sizden bir halt olmaz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
2017 tarihinde bitecekmiş. Kim inanır buna hala sondaj'a devammm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000