12 Aralık 2014, Cuma 08:45:10

LÜTFİ ELVAN'DAN AHL AÇIKLAMASI

Bakan açıkladı Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile birlikte Atatürk Havalimanı'nın da çalışmaya devam edeceğini söyledi.
  • Arkadaslar su siteyi bilgisi olan,havacilik sektorunde olan insanlar var doye takip ediyorum. Ben sektorden degilim. Ama yorumlara bakiyorum da herkes birbirine pislik atiyor. Yav Allah rizasi icin ya,lutfen yaaa!!!
  • eminimki dünyadaki modern hava limanlarını gören sağ duyulu arkdaşlar ahl nin nekadar yetersiz ve köhne olduğunu bu yorum sitelerinde rahatlıkla yazabilir fakat dünyayı kendi dar çevresinden ibaret zaneden kişiler hiçbir yatırıma tahamülü yok size kalsaydı ahl tek pist çalışırdı adıda atatürk teyare meydanı olurdu yeni türkiyeye yeni hava limanları yakışır
  • Yav bir gun soylediginiz, onceki soylediginizi tutmuyor. Hangisine inanalim?
  • Kargo uçakları ve özel uçuşları farklı bir havalimanına yönlendirip Atatürk'ü sadece tarifeli uçuşlar için kullansaydınız yeni havalimanına gerek olmazdı.Amaç iş yapmak değil zaten,rant.
  • Hey Allahım insanlar hala neyin peşinde.. Yok Atatürk kapansınmış RTE açılsınmış.. O havalimanına OSMANLI ( siz seversiniz) tarihinden bir büyüğün adı verilecek...
  • Haydaa.. Bayılıyorum ülkeme.. Son 2 senedir 3. havalimanı ile ilgili yapılan açıklamaları toplasak burdan Los Angeles'a yol olur.. Bu nasıl bir komedidir? Bir ay kapanacak diyor birisi bir ay kapanmayacak diyor. AHL açık kalırsa 3. havalimanına kimi yollayacaksınız? THY şehrin dibindeki limanı bırakıp oraya gider mi? Sabiha'da bile zar zor tutunmaya çalışan şirket 3. base mi açacak aynı şehirde? Hadi THY oraya gitti ondan beslenen yabancılar, alliance üyeleri AHL'de mi kalacak? Hani yeşil alan olacaktı? Verilen sözler ne olacak? 150 milyon kapasiteli havalimanı 50 milyonluk AHL ve 80 milyona çıkabilen Sabiha ile 280 milyonluk potansiyel mi gördünüz 20 sene içinde? Yoksa söz verdiğiniz plansız dayanaksız atıp tuttuğunuz gibi liman (2016'ya zaten yetişmeyecek de) 2018'e de mi yetişmeyecek ve sıvıyorsunuz? Sonra lafa gelince bizi çekemiyor Almanlar.. Adamların 20 yıllık planları ellerinde hazır ekonomileri taş gibi sizin kibirli açıklamalarınızı programsız işlerinizi mi çekemeyecekler?
  • önce bir üçüncüyü yap ta sonra konuş. bu ne boşboğazlık her gün AHL ye ne olacak tartışması??? işin yok mu senin?
  • Recep Tayyip Erdoğan havalimani biran önce bitirilmeli!! Ataturk te kapatilmali

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, NTV canlı yayınında sorular yanıtladı.

Bakan Elvan, Atatürk Havalimanı hakkındaki iddiaları, "3. havalimanı ile birlikte çalışmaya devam edecek" diye yorumladı .

Peki Ataürk Havalimanı kapanacak mı?

Ataürk Havalimanı kapanmayacak. Birkaç gün önce bir gazetede bir öğretim üyesi İstanbul'un havalimanına ihityacı yok dedi. Ulaştırmaya ilgili bir bilim adamını bilmesi gerekiyor diye düşünüyoruz, İstanbul'un ihtiyacı var diye. Atatürk ve Sabiha havalimanları ihtiyaçları karşılamıyor. 3. havalimanı tamamlandığında da Atatürk Havalimanı devam edecek çalışmaya.

Atatürk havalimanında uçuş tarifeli uçaklarla mı özel uçaklarla mı yapılacak?

Verilmiş bir karar yok. Tarifeli uçuşlarımızı yeni havalimanlarına kaydıracağız. Kargo uçakları ve tarife dışı özel uçaklar, yine bu havalanını kullanacak. Biz şuna inanıyoruz, beklentiler de o yönde. İstanbul yapacağımız havalimanı ve mevcut iki havalimanını kaldıracak bir potansiyele sahip. İstanbul'un en önemli avantajı firmalar açısından yakıt tasarrufu sağlıyor.

LÜTFİ ELVAN'DAN AHL AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar su siteyi bilgisi olan,havacilik sektorunde olan insanlar var doye takip ediyorum. Ben sektorden degilim. Ama yorumlara bakiyorum da herkes birbirine pislik atiyor. Yav Allah rizasi icin ya,lutfen yaaa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok gezen ~ 9 yıl önce
eminimki dünyadaki modern hava limanlarını gören sağ duyulu arkdaşlar ahl nin nekadar yetersiz ve köhne olduğunu bu yorum sitelerinde rahatlıkla yazabilir fakat dünyayı kendi dar çevresinden ibaret zaneden kişiler hiçbir yatırıma tahamülü yok size kalsaydı ahl tek pist çalışırdı adıda atatürk teyare meydanı olurdu yeni türkiyeye yeni hava limanları yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes artik ~ 9 yıl önce
Yav bir gun soylediginiz, onceki soylediginizi tutmuyor. Hangisine inanalim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami ~ 9 yıl önce
Kargo uçakları ve özel uçuşları farklı bir havalimanına yönlendirip Atatürk'ü sadece tarifeli uçuşlar için kullansaydınız yeni havalimanına gerek olmazdı.Amaç iş yapmak değil zaten,rant.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 9 yıl önce
ne salladin be, istanbul a inis kalkis yapan ucaklarin kaci kargo ve ozel ucak bir bilsen bunu konusmazdin, sizler yenilik dusmanisiniz.
ufff ~ 9 yıl önce
Ucmak isteyipte slot olmadigi icin ucamayan kac havayolu var biliyor musun? Hadi onu birak kargolari,ozel ucaklari hallettin,be kardesim bu havaalani her sene ortalama % 10 buyuyor ,bugunu senin onerin ile hallettik pekii ilerisi nasil olacak? Sahil yolu ile E-5'i havaalanina katariz olur biter degil mi? Muhalif olacaksiniz diye bu kadar dar goruslu olmaninda bir manasi yok ki.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hey Allahım insanlar hala neyin peşinde.. Yok Atatürk kapansınmış RTE açılsınmış.. O havalimanına OSMANLI ( siz seversiniz) tarihinden bir büyüğün adı verilecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ettim ~ 9 yıl önce
Siz osmanlıyı seversiniz derken? Sen ne oluyorsun avusturya-macaristanlı mı?
komedi ~ 9 yıl önce
Haydaa.. Bayılıyorum ülkeme.. Son 2 senedir 3. havalimanı ile ilgili yapılan açıklamaları toplasak burdan Los Angeles'a yol olur.. Bu nasıl bir komedidir? Bir ay kapanacak diyor birisi bir ay kapanmayacak diyor. AHL açık kalırsa 3. havalimanına kimi yollayacaksınız? THY şehrin dibindeki limanı bırakıp oraya gider mi? Sabiha'da bile zar zor tutunmaya çalışan şirket 3. base mi açacak aynı şehirde? Hadi THY oraya gitti ondan beslenen yabancılar, alliance üyeleri AHL'de mi kalacak? Hani yeşil alan olacaktı? Verilen sözler ne olacak? 150 milyon kapasiteli havalimanı 50 milyonluk AHL ve 80 milyona çıkabilen Sabiha ile 280 milyonluk potansiyel mi gördünüz 20 sene içinde? Yoksa söz verdiğiniz plansız dayanaksız atıp tuttuğunuz gibi liman (2016'ya zaten yetişmeyecek de) 2018'e de mi yetişmeyecek ve sıvıyorsunuz? Sonra lafa gelince bizi çekemiyor Almanlar.. Adamların 20 yıllık planları ellerinde hazır ekonomileri taş gibi sizin kibirli açıklamalarınızı programsız işlerinizi mi çekemeyecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haberin var mı ~ 9 yıl önce
Şu an AHL ye gelmek isteyipte Slot alamayan ne kadar şirket var haberin var mı. Sorun sadece yolcu kapasitesi değil. İniş kalkış ve yeni slot kapasitesi. Londra'da kaç havalimanı var haberin var mı.
haberim var ~ 9 yıl önce
Peki sizin İngiltere'deki sivil havacılık kanunlarından, özelleştirilmelerinden, open skies anlaşmalarınızdan haberiniz var mı? Siz ikili anlaşmalar hiçe sayılarak 3. havalimanı yapılınca he slot alan gelebilecek mi sanıyorsunuz? İngiltere 5 değil 7 havalimanını da kaldırır, sadece kendi ticari/turistik potansiyeli yeter. Benim burda eleştirdiğim daha Sabiha Gökçen'e 2. pisti yapamayan yöneticilerin 3. havalimanının temeli bitmeden her gün plansız ve boş konuşması.
işin ne senin? ~ 9 yıl önce
önce bir üçüncüyü yap ta sonra konuş. bu ne boşboğazlık her gün AHL ye ne olacak tartışması??? işin yok mu senin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Recep Tayyip Erdoğan havalimani biran önce bitirilmeli!! Ataturk te kapatilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000