14 Ekim 2012, Pazar 09:20:37

LUFTHANSA UÇAĞI KOKUDAN GERİ DÖNDÜ

Frankfurt-İstanbul seferini yapan Alman Lufthansa Hava Yolları'na ait Airbus A321 tipi uçağı, kalkıştan sonra kabindeki koku nedeniyle geri döndü.
  • Ayni olay thy de olsa ne demistin ona merakliyim
  • Ne demek . Guvenlik farki ? Onlarin ki can da, bizim ki patlican mi? Farkiniz ortada Kendini kucuk gorme duygunuz hat safhada. Burda bu yorumu yazacaginiza onlarla ucunuz sayin lfthansa temsilcisi
  • Adamlar en ufak şüphede uçuştan vazgeçebiliyorlar,en azından ekibe o kararı almak sorun olmuyor,rahatlar,işte güvenlik farkı

Lufthansa Hava Yolları'na nın Frankfurt-İstanbul seferini yapan ve 187 yolcu taşıyan LH1300 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre kabinde tespit edilen bir koku nedeniyle Münih'e mecburi iniş yaptı. Tüm yolcular ve uçağın 7 kişilik uçuş ekibi doktor kontrolünden geçirildi.

Herhangi bir sağlık sorunu tespit edilemedi. Uçağın değiştirilmesinin ardından yolcular sefere değiştirilen uçakla devam etti. Normalde saat 17.00'de inmesi gereken uçak, üç buçuk saat gecikme ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

Uçakta yapılan incelemede, uçağın kargo bölümünde kokunun yüklenene bir makineden geldiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili inceleme yapan uzmanlar makinenin zarar görmediği ancak neden kokunun çıktığı konusunda araştırma yaptıkları açıklandı.

Lufthansa sözcüsü, kokunun kokpite ulaşmadığı ancak yolcuların şikayeti üzerine uçağın indiğini söyledi.

 

LUFTHANSA'NIN KOKUYLA BAŞI DERTTE

Geçtiğimiz perşembe günü (11 Ekim'de) yine Lufthansa'ya ait Airbus A340-600 tipi uçak, Denver'dan kalkıştan kısa bir süre sonra iki kabin memuru arka mutfakta çalışırken aynı anda baş ağrısından şikayet etmeye başladılar. Koku geldiği tespit edilen mutfak pilot ve kabin amiri tarafından kontrol edildi. Pilotlar Frankfurt'a devam etmeye karar verdi. Arka mutfak uçuş boyunca kullanılmadı. Kaptan Pilot, iniş sırasında ambulans ve doktorun hazır olmasını istedi. İki kabin memuru sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan kontroller sonrasında kabin memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Yapılan incelemede kargo konteynerlerinin birinde "Polyalkylamine" olarak adlandırılan bir tür amonyok taşındığı ortaya çıktı. Kokunun bu malzemeden geldiği belirlendi. Yüksek yanıcılık ve koklandığı zaman çeşitli etkilere sahip olan malzeme sadece özel yetkilere sahip havayolları tarafından taşınabiliyor. (Hürriyet)

LUFTHANSA UÇAĞI KOKUDAN GERİ DÖNDÜ

Yorumlar

iste fark diyene ~ 12 yıl önce
Ayni olay thy de olsa ne demistin ona merakliyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyin farki ~ 12 yıl önce
Ne demek . Guvenlik farki ? Onlarin ki can da, bizim ki patlican mi? Farkiniz ortada Kendini kucuk gorme duygunuz hat safhada. Burda bu yorumu yazacaginiza onlarla ucunuz sayin lfthansa temsilcisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte fark ~ 12 yıl önce
Adamlar en ufak şüphede uçuştan vazgeçebiliyorlar,en azından ekibe o kararı almak sorun olmuyor,rahatlar,işte güvenlik farkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000