06 Ekim 2010, Çarşamba 00:57:25

Kore uçağı AHL'ye acil iniş yaptı

Kore Havayolları'nın Seul-Tel Aviv seferini yapan yolcu uçağı, sağ kokpit camının çatlaması sebebiyle Atatürk Havalimanı'na indi.
  • Merhabalar, Uçuş rotalarını gösteren site var mı acaba? www.iststatus.com dan bazen bakıyorum ama genel olarak rota bilgisi nasıl oluyor? Mesela İstanbul - Sao Paulo, İstanbul - Singapur, İstanbul - Cape town gibi... Bunlara nereden bakabiliriz acaba? Teşekkürler
  • Tahtakale dünyada o kadar nam salmışki, pilotlar bile artık AHL yi tercih eder olmuş :))) belki de pilotun istanbulda işi vardır o yüzden tercih etmiştir :)))
  • burada iskembeden sallamak yerine bir zahmet edip asagida belirtilen linke girseniz adi gecen seferin hangi route da seyrettigini gorursunuz TR giris noktasi TZX sonrasi ESB/AYT /LCA/TLV siz olsaniz TR ye girdikten sonra hangi meydana divert ederdiniz arti TLV e giden ucaklarin rotasi siyasi nedenlerle kisitlidir http://www.koreanair.com/
  • pilot ne bilsin kardeşim istanbulda cam var mı yok mu? seoul'e mesajı gonderıyor nereye ıneyım dıye ona gore ınıyor.dunyada 180 tane ülke var hepsinin teknik bakım yeterliliklerini mi ezberleyecek.
  • yorumlara bakıyorumda havacılığı geçtim siyaset, ülkeler arası ilişkiler, dünyada neler oluyor çoook takip ediyorsunuz, dayanamadım artık. basit sorular sorayım, israile doğudan uçak gelebilirmi? israilin komşuları kimler? israilin hava ulaşımı için çıkış ve giriş noktaları neresidir? uçağın nerden geldiği, dünyanın basık olması, bunların hiç önemi yok. israile gelen uçak sadece akdeniz üzerinden girebilir bilginize!
  • tel avıv ile ıstanbulun ne alakası var anlaşımş değilim...
  • Nerden baksan rotadan 700 nm sapma demek. Kaptan İstanbul'dan başka yerde cam bulunmaz diye düşündü herhalde!
  • Ne kaa kuzey o kaa az yakıt... Atletizm yarışlarından filan aklınızda kalmıştır; koşanların tümü virajların içine doğru girmeye çalışırlar... Dünyanın şişman karnını dolaşmaktansa kuzey kutbuna yakın seyir daha ekonomik olmaz mı ?
  • senin tependen geciyorda ondan
  • meydan kalmamış taaa ahl ye inmiş
Alınan bilgiye göre, Tel Aviv seferini yapmak  üzere Seul'den havalanan, Kore Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağının sağ kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, camın onarılması için, 200 civarındaki yolcusuyla en yakın meydan olan Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Camı çatlayan uçak bakıma alınırken, yolcular şehirdeki çeşitli otellere yerleştirildi.

Kaynak: Hürriyet
Kore uçağı AHL'ye acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Merhabalar, Uçuş rotalarını gösteren site var mı acaba? www.iststatus.com dan bazen bakıyorum ama genel olarak rota bilgisi nasıl oluyor? Mesela İstanbul - Sao Paulo, İstanbul - Singapur, İstanbul - Cape town gibi... Bunlara nereden bakabiliriz acaba? Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tahtakale dünyada o kadar nam salmışki, pilotlar bile artık AHL yi tercih eder olmuş :))) belki de pilotun istanbulda işi vardır o yüzden tercih etmiştir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burada iskembeden sallamak yerine bir zahmet edip asagida belirtilen linke girseniz adi gecen seferin hangi route da seyrettigini gorursunuz TR giris noktasi TZX sonrasi ESB/AYT /LCA/TLV siz olsaniz TR ye girdikten sonra hangi meydana divert ederdiniz arti TLV e giden ucaklarin rotasi siyasi nedenlerle kisitlidir http://www.koreanair.com/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot ne bilsin kardeşim istanbulda cam var mı yok mu? seoul'e mesajı gonderıyor nereye ıneyım dıye ona gore ınıyor.dunyada 180 tane ülke var hepsinin teknik bakım yeterliliklerini mi ezberleyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumlara bakıyorumda havacılığı geçtim siyaset, ülkeler arası ilişkiler, dünyada neler oluyor çoook takip ediyorsunuz, dayanamadım artık. basit sorular sorayım, israile doğudan uçak gelebilirmi? israilin komşuları kimler? israilin hava ulaşımı için çıkış ve giriş noktaları neresidir? uçağın nerden geldiği, dünyanın basık olması, bunların hiç önemi yok. israile gelen uçak sadece akdeniz üzerinden girebilir bilginize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tel avıv ile ıstanbulun ne alakası var anlaşımş değilim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nerden baksan rotadan 700 nm sapma demek. Kaptan İstanbul'dan başka yerde cam bulunmaz diye düşündü herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne kaa kuzey o kaa az yakıt... Atletizm yarışlarından filan aklınızda kalmıştır; koşanların tümü virajların içine doğru girmeye çalışırlar... Dünyanın şişman karnını dolaşmaktansa kuzey kutbuna yakın seyir daha ekonomik olmaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin tependen geciyorda ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
meydan kalmamış taaa ahl ye inmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000