15 Şubat 2014, Cumartesi 10:52:49

KOCA SEYİT HAVALİMANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

"Kuzey Ege'nin dünyaya açılan kapısı" olarak nitelendirilen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda uluslararası hava taşımacılığının artırılması amacıyla 39 milyon lira harcanarak inşa ettirilen terminal binasının gelecek ay hizmete girmesi bekleniyor.
  • Sayın yetkililer , İnşaatın bitim tarihi ne zaman olacak yaz geldi hala görünürde bitecek gibi görünmüyor .Yaz geldi hala hızlı bir çalışma yok bence bu hava alnında para sıkıntısı var o yüzden bitmiyor bence bu yaz ayında insanlara daha fazla eziyet çektirmeyin olan o yöreye gelen insanlara oluyor bir an önce bitirmek lazım .
  • Anlatıldıgı gıbı olacaksa eger ;Edremit'te yasayanlar ıcın de güzel bır ıs potansıyelı çıkacak gıbı...Umarım hem kıymetını bılır ;hem de tadını çıkartırsınız :) Bırkac fotoğraf daha paylasabılırdınız...Goruntuler net degıl ....
  • Neden THY değil de başka firmalar. Anlaşılan vatandaş gene çok beklemek zorunda kalacak. Körfezin geleceğini bırakmayın başkalarına...
  • Seyit Onbaşı şüphesiz yakın tarihimizin kahramanlarından. Ancak Edremit Körfez Havalimanına bu ismin verilmesini hala anlayabilmiş değilim. Edremit Havalimanı dendiğinde havalimanın nerede olduğu konusunda bir fikir oluşuyor ama Kocaseyit ismi bir havalimanı için uygun bir isim gibi durmuyor. Bu isim değişikliğinin asıl nedeni ise havalimanının lokasyonu. Edremit ve Burhaniye ilçeleri arasında kaldığından ve iki ilçenin de isim konusunda anlamsız bir uyuşmazlık içinde bulunmasından böyle bir isim uygun görüldü...
  • Koca seyit havalimanı DHMİ'nin gelecekte en önemli limanlarından, parlayan yıldızlarından biri olacağı kesin. Gerek bölgenin cografi yapısı, gerekse DHMİ'nin yatırımları potansiyeli ortaya çıkaracaktır. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal terminal inşaatını sürekli denetliyor, kuruma ve ülkeye kazandıracağı eserin kusursuz olması için sürekli çaba sarfediyor. Havalimanı ise sürekli bir atak içerisinde; iyileştirmeler, gelişmeler birbirini takip ediyor. Terminal inşaatının bitmesiyle beraber DHMİ Genel Müdürlüğü ve Havalimanı çalışanları halkımız için tamamen hazır olacaklar ve gerisi burada yaşayan insanların ilgisine ve tesisleşmesine kalacak.

İnşaat firmasının yetkililerinden Levent Türkseven, yaptığı açıklamada, 39 milyon lira maliyetli binanın yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu, 250 araç kapasiteli otoparkıyla bölgenin en büyük hava terminal binalarından biri olacağını söyledi.

Binanın, "engelsiz havalimanı" kriterlerine uygun yapıldığı bilgisini veren Türkseven, şöyle devam etti:

"Özellikle görme engelliler için kulaklıklı, sesli yer bildirim sistemi ve bedensel engelliler için tasarlanan bina, mimarisiyle Anadolu'da bir ilk olacak. Havalimanında restoranlar, satış ofisleri, check in masaları, free shop ve çalışma ofisleri yer alacak. Günde iki vardiya ile devam eden çalışmalar tamamlandığında mevcut terminal binası ise VIP olarak hizmet verecek."

Türkseven, yeni terminal binasından, İzmir'den Çanakkale'ye kadar sahil kesiminde yaşayanların yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Almanya'ya uçuşlar mayısta başlayacak

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda geçen ay, 2013'ün aynı dönemine göre yaklaşık 7 kat artışla 616'sı dış hat olmak üzere 9 bin 108 yolcuya hizmet verildi.

Geçen sene 91 bin 625 yolcunun faydalandığı havalimanında, 21 bin 745 ile yolcu en fazla ağustos ayında yoğunluk yaşandı.

Bu yılın ocak ayındaki hareketliliğin, uluslararası seferlerin başlamasının etkisiyle yaz aylarında da görülmesi durumunda bölge turizminde önemli bir canlılık bekleniyor.

Koca Seyit Havalimanı'ndan iki firma, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarına tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor. Mayıs ayında ise başka bir firma tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'na ve Düsseldorf'a charter seferlerinin başlatılması hedefleniyor.

KOCA SEYİT HAVALİMANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

arnavut ~ 10 yıl önce
Sayın yetkililer , İnşaatın bitim tarihi ne zaman olacak yaz geldi hala görünürde bitecek gibi görünmüyor .Yaz geldi hala hızlı bir çalışma yok bence bu hava alnında para sıkıntısı var o yüzden bitmiyor bence bu yaz ayında insanlara daha fazla eziyet çektirmeyin olan o yöreye gelen insanlara oluyor bir an önce bitirmek lazım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatırıma bak :) ~ 10 yıl önce
Anlatıldıgı gıbı olacaksa eger ;Edremit'te yasayanlar ıcın de güzel bır ıs potansıyelı çıkacak gıbı...Umarım hem kıymetını bılır ;hem de tadını çıkartırsınız :) Bırkac fotoğraf daha paylasabılırdınız...Goruntuler net degıl ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neden THY değil de başka firmalar. Anlaşılan vatandaş gene çok beklemek zorunda kalacak. Körfezin geleceğini bırakmayın başkalarına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kocaseyit ~ 10 yıl önce
Seyit Onbaşı şüphesiz yakın tarihimizin kahramanlarından. Ancak Edremit Körfez Havalimanına bu ismin verilmesini hala anlayabilmiş değilim. Edremit Havalimanı dendiğinde havalimanın nerede olduğu konusunda bir fikir oluşuyor ama Kocaseyit ismi bir havalimanı için uygun bir isim gibi durmuyor. Bu isim değişikliğinin asıl nedeni ise havalimanının lokasyonu. Edremit ve Burhaniye ilçeleri arasında kaldığından ve iki ilçenin de isim konusunda anlamsız bir uyuşmazlık içinde bulunmasından böyle bir isim uygun görüldü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
99 ~ 10 yıl önce
Koca seyit havalimanı DHMİ'nin gelecekte en önemli limanlarından, parlayan yıldızlarından biri olacağı kesin. Gerek bölgenin cografi yapısı, gerekse DHMİ'nin yatırımları potansiyeli ortaya çıkaracaktır. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal terminal inşaatını sürekli denetliyor, kuruma ve ülkeye kazandıracağı eserin kusursuz olması için sürekli çaba sarfediyor. Havalimanı ise sürekli bir atak içerisinde; iyileştirmeler, gelişmeler birbirini takip ediyor. Terminal inşaatının bitmesiyle beraber DHMİ Genel Müdürlüğü ve Havalimanı çalışanları halkımız için tamamen hazır olacaklar ve gerisi burada yaşayan insanların ilgisine ve tesisleşmesine kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ed-ist ~ 10 yıl önce
genelle de bu havalımanına en cok ucan anlasmalı havayolu havayolu borajet ve anadolujet ardından pegasus..ataturk havalımanından ıse atlasjet mayıs ayında genellıkle sefer duzenlıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000