06 Mart 2010, Cumartesi 08:53:34

Kısa pistte uzatma çalışmaları başlıyor...

Atatürk Havalimanı'nın özellikle uçakların inişlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık gündeme gelen kısa pisti uzatma çalışmaları için uçuş trafiğine kapatılıyor.
  • gecen sene airporthaberin yaptıgı stansed havalimanı haberini tekrar yayınlarsanız cok yerinde olur haberi okuyan anlar.. bilmeyenlere soyleyelim stn tek pistte gunde 1800 ucak iniyor shl de 3 piste 800
  • 1000lerce ne demektir? her gün 1000 tane uçağın iniş kalkış yapması demektir. ama bu meydanda günde max 950 küsür uçak iniş kalkş yaptı
  • Ama yaparken çevreye de baksınlar. Hava alanı nizamiye kapısından ben girerken utanıyorum ama bakıyorum kimsenin umurunda değil. Çukurlar tam nizamiyenin ortasında. Tüm yetkililer günlerdir üzerinden geçiyor amma iki çukuru kapatacak bir irade ortada yok. Bu kafanın uzaattığı o pistten hayır bekle diyorum. 06 başının da bir süre sonra çökeceğini ya da çatlayacağını düşünüyorum. 24 başa yapılacak inişler de biraz incelik isteyecektir. Her taraf yüksek bina dolu!
  • 36 pistinden uçak kalkarken, 24 pistine uçaklar inebiliyordu. şimdi ikiside aynı pistten inip kalkacak, nasıl etkilemicek??
  • Etkileyecek tabiki de... Ama yapilmasi gereken bir duzenlemeydi...
  • Bana kalırsa uçuş trafiği etkilenmez.Zaten üç pistte aynı anda kullanılamıyordu.Gene aynı sonuca çıkılacağını düşünüyorum.

Atatürk Havalimanı'nda, "Kısa pist" olarak bilinen "06-24" numaralı pist, onarım ve uzatma çalışmaları nedeniyle 8 Mart'ta yani önümüzdeki Pazartesi günü kapatılıyor.

Her gün binlerce uçağın iniş-kalkış yaptığı alandaki pist onarım çalışmalarının, uçuşları olumsuz yönde etkileyeceği belirtiliyor. Bu süre içerisinde trafik "18-36" sağ ve sol pistlerinden sağlanacak.

Kısa pistte uzatma çalışmaları başlıyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
gecen sene airporthaberin yaptıgı stansed havalimanı haberini tekrar yayınlarsanız cok yerinde olur haberi okuyan anlar.. bilmeyenlere soyleyelim stn tek pistte gunde 1800 ucak iniyor shl de 3 piste 800

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1000lerce ne demektir? her gün 1000 tane uçağın iniş kalkış yapması demektir. ama bu meydanda günde max 950 küsür uçak iniş kalkş yaptı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ama yaparken çevreye de baksınlar. Hava alanı nizamiye kapısından ben girerken utanıyorum ama bakıyorum kimsenin umurunda değil. Çukurlar tam nizamiyenin ortasında. Tüm yetkililer günlerdir üzerinden geçiyor amma iki çukuru kapatacak bir irade ortada yok. Bu kafanın uzaattığı o pistten hayır bekle diyorum. 06 başının da bir süre sonra çökeceğini ya da çatlayacağını düşünüyorum. 24 başa yapılacak inişler de biraz incelik isteyecektir. Her taraf yüksek bina dolu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
36 pistinden uçak kalkarken, 24 pistine uçaklar inebiliyordu. şimdi ikiside aynı pistten inip kalkacak, nasıl etkilemicek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Etkileyecek tabiki de... Ama yapilmasi gereken bir duzenlemeydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bana kalırsa uçuş trafiği etkilenmez.Zaten üç pistte aynı anda kullanılamıyordu.Gene aynı sonuca çıkılacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000