06 Ağustos 2010, Cuma 14:24:31

İTFAİYE'YE SICAK İŞLEMEZ

Türkiye genelinde çalışan DHMİ İtfaiye (ARFF) Personeli, Özlük ve Sosyal hakları için Atatürk Havalimanı DHMİ Başmüdürlük binasında eylem yaptı. Eylem saatinde hissedilen sıcaklığın 50 derece olmasına rağmen yaklaşık 40 dakika sıcak altında ıslık ve vuvuzelalarla seslerini duyurmaya çalıştılar.
  • itfaiyecilik bilg birikim isteyen bir meslektir.Türkiyedeki tüm itfaiyeciler meslek olarak kabul edilmek istiyor.
  • İtfaiyecilerin sorunu birdir,Havacılık bütündür,İtfaiyenin Sorunu DHMİ onurudur demeğe, 50 derece Ağustos sıcağından Kars'tan-Çorludan,Adıyaman'dan İzmirden Erzurumdan Dalamandan daha 16 Havalimanından İstanbula gelen 85 cesur yürekli kahraman meslektaşlarımı alınlarından öpüyorum. Hayatımın en güzel anını sizlerle birlikte yaşadım. AHL gelerek bizi(36 İtfaiyeciyi) yalnız bırakmadınız şeref verdiniz. Bu sureç bundan sonra çok konuşup, tek ses verme sureci olacaktır..Bu birliktelik sureci bundan sonra baltanacaktır aman dikkat edelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım daha yolun başındayız.Derneğimize sahip çıkalım, Yetkili sendikayı(TIS) ve ETKİLİ sendikaları sorgulayalım.Cesur yürekli itfaiyecileri sevgi ve selamlarımı sunarım.
  • sayın atc arkadaş evet gerçekci düşünmek lazım ıstersenız ıtfaıye araclarında 2 sını gayrıfaal yapalım ne dersiniz belki daha cok sefer yapar ucaklar gercı havacılıkla da ılgısı olmayan bır bırımız demı....madem gercekler konusluyor hodri meydan arkadaşlar...hiç kimse polimik yaparak hakımızın verılmemesını haklı gosteremez...
  • bu arada yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar.bu para hazinenin falan değil.evet üst geçişlerden alınan bir para bu.ama eurocontrol bu parayı yatırım ve seyrüsefer personeline öder.siz 5 istersiniz 5 gönderir 10 istersiniz 10.ama bu paranın nereye gittiğini kimlere ödendiğini de takip eder.bu para hazineye falan aktarılmaz.ancak tazminatlardan vergi keserek hazine bu işten kazanç sağlar.bu para devletinde hazineninde kontrolörler yağmalıyorda gibi laflar çok yakışıksız.haklı olduğunuz bir konuda kontrolörlere saldırarak ve yanlış bilgiler vererek haksız duruma düşmeyin.
  • ben bir hava trafik kontrolörüyüm.emin olun neyin ne olduğunu eurocontrol mantığını çok iyi biliyorum.emin olun aslında biz kontrolörler de memnun değiliz oranlardan.çünkü maaşımız hala bir thy hostesinden bile az olacak.ypk vergi kesintileri falan derken oran kuşa dönecek.avrupalı en az 4000-5000 euro alırken bizler yine 2000 i bile bulamayacağız belki.bunun nedeni ise maliye bürokrasisi.çünkü para dışardan gelsede diğer kurumlarla maaş farkının açılmasını istemiyorlar.hatta bunu bizzat başbakan istemiyor heberiniz olsun.işin içinde işler var anlayacağınız.eyleminizde yerden göğe kadar haklısınız.sadece sizler değil apron trafikçi arkadaşlar da.özellikle büyük limanlardaki.sizlerin hakkı bazı masa başı birimlerden az olmamalı.
  • Evet buradan ilan ediyorum herkes bilsin;DHMİ çalışan herkes devlet memurudur ve yaptığı iş karşılığında maaşını takıt takır alır,yani kuleci aldığı maaş karşılığında tabiki transit geçen uçağa hizmet verecek.Bu hizmeti ekstra bişey yapıyormuş gibi sunmasınlar..Evet işler bu tazminatlarla bozuldu peki neden;Türk hava sahasını kullanan uçaklar bunun karşılığında bir ücret veriyor ve bu ücret kurum içerisindeki personele dağıtılıyor..Dağıtılıyor ama pastayı kuleciler yiyor aşağı düşen kırıntılarlada siz idare edin diyor.Aslında bu para Türkiye nin yani hazinenin parası ama kuleciler yiyor.
  • evet bizler bu kurumun candamarlarından biri olmamıza ragmen evladı kerbela sayılıyoruz.şimdi anlıyorum orhan baba diyenleri!!!şayet baba ise evladı birbirinden ayırmanın hesabı sorulmayacakmı mizanda ben evlatım evladı ker bela sayıldım ALLAHIM orhan kulundan babalık hesabını ben dünyada alamadım sen benim yerime burda al demeyecekmiyim.ben derim ki gel gör adaleti hz.ömerden eger baba isen adil ol ömer babam gibi o zaman bende derim evlat oldum diye hak yerini bulsun sayın orhan babam.
  • selam arkadaşlar orhan babaları htk ihya ettiya o yüzden arkadaşlar orhan babalarının haksızlıklarını kapatmaya çalışıyor. adil olun adeletle davranın. benim çalıştığım meydanda en çok htk arkadaşlarla beraber oluyoruz arff her daim gelirler sohbete katılırlar.ancak haksızlığa bir çoğu çanak tutmuş güzel olan aralarımız orhan babalarının yüzünden zarar görmüştür.
  • "komik olmayın" diyerek stan-up yapmaya devam eden zihniyete: Kimin vazgeçilemez olduğuna biz değil, ICAO karar veriyor ve diyor ki, "kontrolsüz meydanlarda HTK olmasa da olur, ama iniş kalkışın olduğu her meydanda kurtarma ve yangınla mücadele için önlem alınmalıdır!" 15 günde olsa olsa bahçıvan yetiştirirsin, onun kalitesi de olsa olsa senin kadar olur. İstanbul'da HTK olmak için 4-5 seneye ihtiyaç olduğuna sen nasıl karar veriyorsun, sen esas onu anlat? Bence de onun için 15 gün yeter. (bkz, "her şey serbest" lakaplı kontrolör, Hezarfen Havaalanı) Sanırım bu yazdıklarım kimin cahil olduğunu, kimin olmadığını anlamamıza yetmiştir.
  • BİR HAVA TRAFİKÇİ 4-5 YILDA YETİŞİYORMUŞ VAY BE ESENGOĞA DA 18 AY KURS GÖRMEK KURS BOYUNCA ÇANAKKALE YADA ELMADAĞ DA KAYAK YAPARAK MI HAVA TRAFİKÇİ YETİŞİYOR ÇOK MERAK EDİYORUM BU ARFF MEMURUNUN 15 GÜNDE YETİŞMESİDE SİZİN BABANIZ SAYESİNDE OLUYOR MÜSADE ETMİYOR BİR AN ÖNCE MEYDANLARINA GİTSİNLER DİYOR MÜSADE ETTİ 15 AY DA ÖĞRETİN MESLEĞİ DEDİ DE BİZ Mİ YAPMADIK ÇOK BASİTLEŞENLERİN KİMLER OLDUĞUNU ÇOK GÖRÜYĞRUZ ESENBOĞA DA TERMMİNAL YANARKEN LUFTHANSA UÇAĞINI İNDİREN CAHİL HAVA TRAFİKÇİLER 4-5 YILDA EĞİTİM ALIYOR AMA İNSANLARIN CAN MAL GÜVENLİĞİ YHOKKEN UÇAK İNEMEYECEĞİNİ BİLEMİYOR MAALESEF

İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 50 derece olmasına rağmen DHMİ İstanbul Başmüdürlüğü binası önünde yaklaşık 15 ilden gelen İtfaiye (ARFF) personelleri, ellerinde döviz ve pankartlarla özlük ve sosyal hak taleplerini dile getirdi. İtfaiye ekipleri, “İtfaiyenin sorunu DHMİ’nin onuru, Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yetkilileri protesto etti.

DHMİ’ye bağlı itfaiye personeli adına basın açıklaması yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Tağı, şunları söyledi:
“TC Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 40’a yakın havaalanında yaklaşık 780 itfaiyeci yeni adıyla ARFF (Havaalanını Kurtarma ve Yangınla Mücadele) personeli görev yapmaktadır. ARFF personeli kurum personel ücret skalasının en alt grubundan ücret almaktadır. Uçak hizmetlerine en yakın birimlerden biri olmasına rağmen havacılık tazminatını en alt guruptan almaktadır. Asli görevleri dışında diğer hizmet alanlarında çalıştırılmamaktadır."

Tağı DHMİ'nin yemek konusunda dahi sıkıntılarına kulak verilmediğini belirterek "İtfaiye personelleri, 350 bin euroluk elektronik araçları kullanmaktadırlar. Dünyanın bütün havaalanları en son teknolojiye sahip olsa bile itfaiye kuruluşu olmadan o havaalanının uçuşlara açılması mümkün değildir. Bizim yaşadığımız bu sorunlara DHMİ çözüm üretmemekte, kendi personeline üvey evlat muamelesi yapmaktadır" diye konuştu.

Ulaştırma Memur-Sen Sendikası Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük ise yaptığı konuşmada yardımcı hizmetler sınıfında olan ve meclise kadar giden talepleri olmasına rağmen statülerinin halen Genel Hizmetlere alınmamadığını belirterek ARFF personelinin taleplerini şu şekilde dile getirdi. "Ücretlerin kurum personeli ücret skalasında mesleki hizmetler grubundan ödenmesi, havacılık tazminatının ikinci gruptan ödenmesi, emeklilikte yaşanan hak kayıplarının giderilmesi ve teknik hizmetler grubundan emekli edilmeleri için yasal düzenlemelerin yapılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, ek ödeme denge tazminatlarından yararlandırılması, birim içerisinde eşit işe eşit ücret verilmesi, ARFF statüsünün tanımlanmasını yapılması, içeriğinin doldurulması, mesleki gruba dahil edilmesi, görevde yükselme sınavlarına girebilmeleri amacıyla fırsat eşitliğinin sağlanması, etkinlik ve verimlilik açısından bir an önce kurum içerisinde ARFF Daire Başkanlığı'nın oluşturulmasını istiyoruz."

BTS ve Ulaştırma Memur Sendikası'nın yaptığı eylem vuvuzela sesleri ve ıslıklar eşliğinde sona ererken, taleplerinin DHMİ tarafından en kısa sürede yerine getirilmesini, getirilmediği takdirde, sendika üyesi ARFF personellerinin sorunları için yasal platformlarda her türlü eylem ve etkinliklerde bulunacaklarını belirtildi.












 

İTFAİYE'YE SICAK İŞLEMEZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Misafir ~ 14 yıl önce
itfaiyecilik bilg birikim isteyen bir meslektir.Türkiyedeki tüm itfaiyeciler meslek olarak kabul edilmek istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İtfaiyecilerin sorunu birdir,Havacılık bütündür,İtfaiyenin Sorunu DHMİ onurudur demeğe, 50 derece Ağustos sıcağından Kars'tan-Çorludan,Adıyaman'dan İzmirden Erzurumdan Dalamandan daha 16 Havalimanından İstanbula gelen 85 cesur yürekli kahraman meslektaşlarımı alınlarından öpüyorum. Hayatımın en güzel anını sizlerle birlikte yaşadım. AHL gelerek bizi(36 İtfaiyeciyi) yalnız bırakmadınız şeref verdiniz. Bu sureç bundan sonra çok konuşup, tek ses verme sureci olacaktır..Bu birliktelik sureci bundan sonra baltanacaktır aman dikkat edelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım daha yolun başındayız.Derneğimize sahip çıkalım, Yetkili sendikayı(TIS) ve ETKİLİ sendikaları sorgulayalım.Cesur yürekli itfaiyecileri sevgi ve selamlarımı sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın atc arkadaş evet gerçekci düşünmek lazım ıstersenız ıtfaıye araclarında 2 sını gayrıfaal yapalım ne dersiniz belki daha cok sefer yapar ucaklar gercı havacılıkla da ılgısı olmayan bır bırımız demı....madem gercekler konusluyor hodri meydan arkadaşlar...hiç kimse polimik yaparak hakımızın verılmemesını haklı gosteremez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu arada yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar.bu para hazinenin falan değil.evet üst geçişlerden alınan bir para bu.ama eurocontrol bu parayı yatırım ve seyrüsefer personeline öder.siz 5 istersiniz 5 gönderir 10 istersiniz 10.ama bu paranın nereye gittiğini kimlere ödendiğini de takip eder.bu para hazineye falan aktarılmaz.ancak tazminatlardan vergi keserek hazine bu işten kazanç sağlar.bu para devletinde hazineninde kontrolörler yağmalıyorda gibi laflar çok yakışıksız.haklı olduğunuz bir konuda kontrolörlere saldırarak ve yanlış bilgiler vererek haksız duruma düşmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bir hava trafik kontrolörüyüm.emin olun neyin ne olduğunu eurocontrol mantığını çok iyi biliyorum.emin olun aslında biz kontrolörler de memnun değiliz oranlardan.çünkü maaşımız hala bir thy hostesinden bile az olacak.ypk vergi kesintileri falan derken oran kuşa dönecek.avrupalı en az 4000-5000 euro alırken bizler yine 2000 i bile bulamayacağız belki.bunun nedeni ise maliye bürokrasisi.çünkü para dışardan gelsede diğer kurumlarla maaş farkının açılmasını istemiyorlar.hatta bunu bizzat başbakan istemiyor heberiniz olsun.işin içinde işler var anlayacağınız.eyleminizde yerden göğe kadar haklısınız.sadece sizler değil apron trafikçi arkadaşlar da.özellikle büyük limanlardaki.sizlerin hakkı bazı masa başı birimlerden az olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet buradan ilan ediyorum herkes bilsin;DHMİ çalışan herkes devlet memurudur ve yaptığı iş karşılığında maaşını takıt takır alır,yani kuleci aldığı maaş karşılığında tabiki transit geçen uçağa hizmet verecek.Bu hizmeti ekstra bişey yapıyormuş gibi sunmasınlar..Evet işler bu tazminatlarla bozuldu peki neden;Türk hava sahasını kullanan uçaklar bunun karşılığında bir ücret veriyor ve bu ücret kurum içerisindeki personele dağıtılıyor..Dağıtılıyor ama pastayı kuleciler yiyor aşağı düşen kırıntılarlada siz idare edin diyor.Aslında bu para Türkiye nin yani hazinenin parası ama kuleciler yiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet bizler bu kurumun candamarlarından biri olmamıza ragmen evladı kerbela sayılıyoruz.şimdi anlıyorum orhan baba diyenleri!!!şayet baba ise evladı birbirinden ayırmanın hesabı sorulmayacakmı mizanda ben evlatım evladı ker bela sayıldım ALLAHIM orhan kulundan babalık hesabını ben dünyada alamadım sen benim yerime burda al demeyecekmiyim.ben derim ki gel gör adaleti hz.ömerden eger baba isen adil ol ömer babam gibi o zaman bende derim evlat oldum diye hak yerini bulsun sayın orhan babam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
selam arkadaşlar orhan babaları htk ihya ettiya o yüzden arkadaşlar orhan babalarının haksızlıklarını kapatmaya çalışıyor. adil olun adeletle davranın. benim çalıştığım meydanda en çok htk arkadaşlarla beraber oluyoruz arff her daim gelirler sohbete katılırlar.ancak haksızlığa bir çoğu çanak tutmuş güzel olan aralarımız orhan babalarının yüzünden zarar görmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"komik olmayın" diyerek stan-up yapmaya devam eden zihniyete: Kimin vazgeçilemez olduğuna biz değil, ICAO karar veriyor ve diyor ki, "kontrolsüz meydanlarda HTK olmasa da olur, ama iniş kalkışın olduğu her meydanda kurtarma ve yangınla mücadele için önlem alınmalıdır!" 15 günde olsa olsa bahçıvan yetiştirirsin, onun kalitesi de olsa olsa senin kadar olur. İstanbul'da HTK olmak için 4-5 seneye ihtiyaç olduğuna sen nasıl karar veriyorsun, sen esas onu anlat? Bence de onun için 15 gün yeter. (bkz, "her şey serbest" lakaplı kontrolör, Hezarfen Havaalanı) Sanırım bu yazdıklarım kimin cahil olduğunu, kimin olmadığını anlamamıza yetmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR HAVA TRAFİKÇİ 4-5 YILDA YETİŞİYORMUŞ VAY BE ESENGOĞA DA 18 AY KURS GÖRMEK KURS BOYUNCA ÇANAKKALE YADA ELMADAĞ DA KAYAK YAPARAK MI HAVA TRAFİKÇİ YETİŞİYOR ÇOK MERAK EDİYORUM BU ARFF MEMURUNUN 15 GÜNDE YETİŞMESİDE SİZİN BABANIZ SAYESİNDE OLUYOR MÜSADE ETMİYOR BİR AN ÖNCE MEYDANLARINA GİTSİNLER DİYOR MÜSADE ETTİ 15 AY DA ÖĞRETİN MESLEĞİ DEDİ DE BİZ Mİ YAPMADIK ÇOK BASİTLEŞENLERİN KİMLER OLDUĞUNU ÇOK GÖRÜYĞRUZ ESENBOĞA DA TERMMİNAL YANARKEN LUFTHANSA UÇAĞINI İNDİREN CAHİL HAVA TRAFİKÇİLER 4-5 YILDA EĞİTİM ALIYOR AMA İNSANLARIN CAN MAL GÜVENLİĞİ YHOKKEN UÇAK İNEMEYECEĞİNİ BİLEMİYOR MAALESEF

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000