04 Kasım 2009, Çarşamba 07:51:14

İstanbul-Ankara: Uçak mı, araba mı?

Radikal Gazetesi yazarlarından Nur Çintay A., yakın mesafelere uçakla gitmektense arabayla gitmenin daha mantıklı olduğunu iddia ediyor. İşte Radikal yazarının o yazısı...
  • Adam uçakla arabayı kıyaslamış ne diyelim türküz işte...kısa mesafede adamakıllı rayları bi de adamakıllı vagonları olan trenimiz olsa keşke diyeceğimize hala asfalta yatırım yapan bi ülke insanından ne beklenir ki..allah akıl fikir versin ne yapalım türküz işte :))) ..ops..
  • Zaten SAW dan Ankaraya uçmayı anlamakta zorlanıyorum. Oraya kadar arabayla git. Sonra uçak için uğraş dur. Ne gerek var. Kullan 2 saat daha işte Ankara.
  • Esenler otogarı- Çorlu 1,5 saat 14 tl , Çorlu-Ankara 1 saat 59 tl , 1 saat önce havaalanında olunsa yeterli.Sonuçta hem ucuz hem çok yorucu değil ilgilenenlere duyurulur.
  • arabayla çektiğin eziyeti hiçbir yerde çekmez insan direksiyon başında 4 saat demek bel fıtığı demek anlaşılan bunları hiç hesaba katmıyor gece gidersende hastalıklar dahada artıyorfarlardan insanın gözleri bozuluyor yazdıkları bence tam komedi hahahahhah...
  • hicbiri..yanit veriyorum: otobus.. wireless sayesinde islerden geri kalmama. Sehir icinden sehir icine yolculuk.. THY hem kazik hem de Ankara'ya degil Cankiriya iniyor :)
  • güvenlik terörü hariç ki o da 10 dakika sürüyor, bence uçağı tercih edin. arabada 5 saat oturursunuz ama terminalde gezinip sohbet edebilirsiniz. can güvenliği içinde. araba ile giderken birde kar buz düşünün...
  • Istanbul-Ankara ucakmi arabami sorusuna cevap: Hizli Tren...hemde yakinda bu sinemada.....
  • Sayın yetkililer, böyle yazılara yer vermeyin . Sabah saat 10 oldu. Karnım aç bunun üzerine yazar Boludaki Yurdaer Mutfak Sanat Merkezinden bahsetmiş. Burayı bilmeyen varsa mutlaka ailesi veya arkadaşlarıyla gitmeli.Aynı zamanda oteli de var. Yemekleri anlatmak olmaz. Şimdi çıksam öğleye oradayım ama lakin işleri yetiştirmem lazım.
  • Trafik kazasında ölme ihtimaliniz Avrupa'da bile 50.000'de bir iken (-ki Türkiye için düşünemiyorum bile...) uçak kazasında ölme ihtimaliniz 12.000.000'da bir. --Volvo--
  • Yurdaer Mutfak Sanat Merkezi\'nin reklamının yapılması için yapılmış bir haber...

Dün uçakla İzmir’den İstanbul’a dönen bir arkadaşım tam yedi saatinin yolda geçtiğini söyledi. Ben de bu hesabı daha iki gün önce Ankara için yaptım. Ve nispeten yakın yerlere uçak yerine arabayla gidilmesinden yana bu defa kesin taraf oldum!

Uçakla gittiğinizde evle Atatürk Havalimanı arası, trafik hesabı, şu kadar evvelinden havaalanında olma mecburiyeti, güvenlik kontrolü, laptop açmaca, kemer çıkarmaca, kalktısı, indisi, bavul beklemesi derken, bir saati bulmayan net uçuş süresinin brütü bütün günü buluyor.
 
Arabayla evden Ankara’ya varmaksa sadece dört saat; askıdaki kıyafet astığınız çıtırlıkta kalıyor, güvenlik terörü yok, üstelik mola vermek isterseniz de Bolu’da çok ilginç bir yer var: Yurdaer Mutfak Sanat Merkezi!

Başka hiçbir yerde denk gelmeyeceğiniz lezzetler var burada: Kaz şeridi, ördek sarması, erikli yahni... Pekmezle yapılan ‘kara’ kabak tatlısı için bile uğranır, bu kadar net.

Nur ÇİNTAY A.
RADİKAL

İstanbul-Ankara: Uçak mı, araba mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Adam uçakla arabayı kıyaslamış ne diyelim türküz işte...kısa mesafede adamakıllı rayları bi de adamakıllı vagonları olan trenimiz olsa keşke diyeceğimize hala asfalta yatırım yapan bi ülke insanından ne beklenir ki..allah akıl fikir versin ne yapalım türküz işte :))) ..ops..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten SAW dan Ankaraya uçmayı anlamakta zorlanıyorum. Oraya kadar arabayla git. Sonra uçak için uğraş dur. Ne gerek var. Kullan 2 saat daha işte Ankara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Esenler otogarı- Çorlu 1,5 saat 14 tl , Çorlu-Ankara 1 saat 59 tl , 1 saat önce havaalanında olunsa yeterli.Sonuçta hem ucuz hem çok yorucu değil ilgilenenlere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arabayla çektiğin eziyeti hiçbir yerde çekmez insan direksiyon başında 4 saat demek bel fıtığı demek anlaşılan bunları hiç hesaba katmıyor gece gidersende hastalıklar dahada artıyorfarlardan insanın gözleri bozuluyor yazdıkları bence tam komedi hahahahhah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hicbiri..yanit veriyorum: otobus.. wireless sayesinde islerden geri kalmama. Sehir icinden sehir icine yolculuk.. THY hem kazik hem de Ankara'ya degil Cankiriya iniyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
güvenlik terörü hariç ki o da 10 dakika sürüyor, bence uçağı tercih edin. arabada 5 saat oturursunuz ama terminalde gezinip sohbet edebilirsiniz. can güvenliği içinde. araba ile giderken birde kar buz düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Istanbul-Ankara ucakmi arabami sorusuna cevap: Hizli Tren...hemde yakinda bu sinemada.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın yetkililer, böyle yazılara yer vermeyin . Sabah saat 10 oldu. Karnım aç bunun üzerine yazar Boludaki Yurdaer Mutfak Sanat Merkezinden bahsetmiş. Burayı bilmeyen varsa mutlaka ailesi veya arkadaşlarıyla gitmeli.Aynı zamanda oteli de var. Yemekleri anlatmak olmaz. Şimdi çıksam öğleye oradayım ama lakin işleri yetiştirmem lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Trafik kazasında ölme ihtimaliniz Avrupa'da bile 50.000'de bir iken (-ki Türkiye için düşünemiyorum bile...) uçak kazasında ölme ihtimaliniz 12.000.000'da bir. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yurdaer Mutfak Sanat Merkezi\'nin reklamının yapılması için yapılmış bir haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000