04 Kasım 2010, Perşembe 22:25:31

İSTANBUL ÜZERİ UÇAK KAYNIYOR(GÜNCELLENDİ)

Atatürk Havalimanı'nda oluşan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. İstanbul üzeri akşam saatlerinden itibaren uçakların tur atmasına sahne oluyor.
  • Bilmediğin insanlar hakkında öyle kanat, kuyruk, motor vuruyorlar gibi laflar haddinden ağır kaçar, bimbir çeşitli faktör olabilir bu tarz şeylerde alemi cihan olsanız ben bu işin kralıyım bunlar da çok kötü ya diyemezsiniz, sanal alemde yaşamayalım artık
  • Burada bazıları sanal havacılara sürekli atıp tutuyorlar. Teorik anlamda, sanal havacı olup gerçek havacıdan farkı olmayan değerli kişiler var. Önce ortama girin, tanıyın sonra konuşun. Dün gelmiş ve iki üç şey öğrenmiş çaylaklara bir tutmayın tüm sanalcıları. Gerçek hayatta mesleği bu olanlar hep mükemmeller değilmi? O yüzden vuruyor kanatlar, kuyruklar, motorlar. Sanal havacıları bu kadar küçümsemeyin. İçlerinden birçok pilot, ATC, teknisyen çıktı ve çıkmaya da devam edecek.
  • o saatlerde rvr 275 ile 325 arasi idi.. arada yakalyanlar elbette olmuştur 400 metreyi. ama sizcede minumumlarin altinda inen hiç olmamişmidir ? yapmayin lutfen.. elbette oldu..bir de arkadaslarin bilgisizliklerine hayranim. istanbul için rvr minumum u 400 metredir. 350 metre cat II için kitabi degerdir.. meydanlara gore bu rvr degeri artablir ama azalamaz..herkestemi sanal havaci anasini satiyim burada ? sanal havaliara laffim yok ama ne aizndan kitap okuyun ya da chart okumayi ogrenin..
  • yeşilköy catII min 400 m. sis 350 ile 400 arası gitti geldi o saatlerde. inen uçaklar kademeli yaklaşmada 400 m. i yakalayanlardı.
  • pas geçti 35R pistini. RVR 375 metre civarında...Tekrar iniş denemekte olmazda İzmire Divert talebinde bulundu...01:31 Runway 35R vacated...
  • Cat II minimumlarini RVR 300 m DESICION HEIGHT 100 FT yazan arkadasim Aviation dili ingilizce dir havaciligimizin geri kalmasinin ana nedeni ingilizce manuel bile okuyamayan arkadaslardir,decision yazmayi bilmeden yorum yapma istersen bir de cat II minimum RVR 350 m dir yanlis bilgi verme.Bir pilotun ve ya kontrolorun ana ise alinma kriteri ingilizce olmalidir,bu gibi durumlarda yetersiz communication olumcul sonuclar dogurabilir
  • "ingilizce meraklısı,ingilizmisin" :)) bayıldım yoruma..ülkemizde insan kıtlığı yok.. bu bayan gerçekten yetersiz.
  • deve kesmek lazım
  • çok eğlenceli yaaa sanki lunapark :))
  • çok faydalı bir site , hem uçakları takip ediyorum hemde kuleyi dinliyorum bir yakınım geldiği zamanda çaıyorum izliyorum
Yoğun sis nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesi 250 metreye kadar düştü. Uçaklar iniş ve kalkışlarda zorluk yaşıyor. Çok sayıda uçak pas geçmek zorunda kaldı ve İstanbul çevresinde tur atıyor. Sis nedeniyle bazı uçakların zorla iniş yaptığı belirtilirken, uçaklara Atatürk Havalimanı kulesi tarafından sürekli uyarı yapılıyor.

Yakıt planlaması ve divert etme kararı vereceklerin şirketleri ile temasa geçmeleri isteniyor.

Çok sayıda uçak görüşün açık olduğu Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilirken, bazı uçakların İzmir, Antalya ve Ankara gibi şehirlere inmeleri tavsiye ediliyor.
 
Yabancı pilotların merakla kuleye neden iniş yapamadıklarını sorarken kule görüş mesafesinin çok düşük olduğunu ve görüşün ilerleyen saatlerde açılması beklendiği söylendi.

Saat 23.14 sıralarında kule şu uyarıyı yaptı. "Hava şartları sabaha kadar bu şekilde devam edecek. Şirketlerinizle görüşün ve gerekli tedbirleri alın"

Hava Trafik Kontrolörleri tarafından yapılan son açıklamada Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 6 parklık yer kaldığı belirtilirken, kontrolörler soğukkanlılıkla yaşanan krizde uçaklara talimat vermeye devam ediyor.
İSTANBUL ÜZERİ UÇAK KAYNIYOR(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilmediğin insanlar hakkında öyle kanat, kuyruk, motor vuruyorlar gibi laflar haddinden ağır kaçar, bimbir çeşitli faktör olabilir bu tarz şeylerde alemi cihan olsanız ben bu işin kralıyım bunlar da çok kötü ya diyemezsiniz, sanal alemde yaşamayalım artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada bazıları sanal havacılara sürekli atıp tutuyorlar. Teorik anlamda, sanal havacı olup gerçek havacıdan farkı olmayan değerli kişiler var. Önce ortama girin, tanıyın sonra konuşun. Dün gelmiş ve iki üç şey öğrenmiş çaylaklara bir tutmayın tüm sanalcıları. Gerçek hayatta mesleği bu olanlar hep mükemmeller değilmi? O yüzden vuruyor kanatlar, kuyruklar, motorlar. Sanal havacıları bu kadar küçümsemeyin. İçlerinden birçok pilot, ATC, teknisyen çıktı ve çıkmaya da devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o saatlerde rvr 275 ile 325 arasi idi.. arada yakalyanlar elbette olmuştur 400 metreyi. ama sizcede minumumlarin altinda inen hiç olmamişmidir ? yapmayin lutfen.. elbette oldu..bir de arkadaslarin bilgisizliklerine hayranim. istanbul için rvr minumum u 400 metredir. 350 metre cat II için kitabi degerdir.. meydanlara gore bu rvr degeri artablir ama azalamaz..herkestemi sanal havaci anasini satiyim burada ? sanal havaliara laffim yok ama ne aizndan kitap okuyun ya da chart okumayi ogrenin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeşilköy catII min 400 m. sis 350 ile 400 arası gitti geldi o saatlerde. inen uçaklar kademeli yaklaşmada 400 m. i yakalayanlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pas geçti 35R pistini. RVR 375 metre civarında...Tekrar iniş denemekte olmazda İzmire Divert talebinde bulundu...01:31 Runway 35R vacated...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cat II minimumlarini RVR 300 m DESICION HEIGHT 100 FT yazan arkadasim Aviation dili ingilizce dir havaciligimizin geri kalmasinin ana nedeni ingilizce manuel bile okuyamayan arkadaslardir,decision yazmayi bilmeden yorum yapma istersen bir de cat II minimum RVR 350 m dir yanlis bilgi verme.Bir pilotun ve ya kontrolorun ana ise alinma kriteri ingilizce olmalidir,bu gibi durumlarda yetersiz communication olumcul sonuclar dogurabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"ingilizce meraklısı,ingilizmisin" :)) bayıldım yoruma..ülkemizde insan kıtlığı yok.. bu bayan gerçekten yetersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
deve kesmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok eğlenceli yaaa sanki lunapark :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok faydalı bir site , hem uçakları takip ediyorum hemde kuleyi dinliyorum bir yakınım geldiği zamanda çaıyorum izliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000