23 Eylül 2014, Salı 10:51:59

İSTANBUL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, 25 Eylül 2014, Perşembe günü dünyanın en gelişmiş uzun menzilli yolcu uçağı Airbus A350 XWB’nin İstanbul’a ilk inişini gerçekleştiriyor.
  • ben girip içine dolaşamadıktan sonra ,gelse nolur gelmese ne.basın mensuplarına açılacakmış peh .banane basından medyadan.önemli olan benim görebilmem.bunlar etrafına şerit çekip yaklaştırmaz bile.40-50 tane HAVAŞ veya Gözen personeli sarar çevresini.yasassag kardeşim yassağğğ.....vatandaşı sakın yaklaştırmayın aman haa dokunmasın bozar.
  • Girişler ücretli mi
  • Cevaplar için teşekkürler,peki birşey daha soracağım. Hindistan,pakistan gibi ülkeler ve avrupada çoğu havaalanına bu uçaklar nasıl inebiliyor?bu alanlar 747 üretiminden sonra mı yapıldı?atatürk de o tarihten öncemi yapıldı acaba? Atatürk'ün kapasitesinin yetmeme nedeni bundan dolayı mıdır yani?
  • Bir uçağın bir meydanı kullanabilmesinin tek kriteri pist değildir. Taksi yolları, terminal kapasitesi, park pozisyonu kapasitesi, handling kapasitesi vs vs diğer etkenlerdir. Atatürk Havalimanı şu anda A380 benzeri bir uçak için uygun değildir. Performans olarak ancak tahditli operate edilebilmesinin yanında, taksi yollarının açısı, genişliği vs, A380 için sadece 1 tane uygun körüğün bulunması, normalin çok üzerinde yolcu sayısını kaldırabilecek kontuar ve gate bulunmaması operate etmesinin önündeki diğer engellerdir. Bütün bunlara rağmen yolculu sefer düzenlenemezi mi? Tabii ki düzenlenebilir, fakat bu hem diğer trafikleri hem de havalimanının genel işleyişini olumsuz etkileyecektir. Gerekli ayarlamalar ve düzenlemeler yapılmadığı sürece havacılıkta en çok önem verilen husus olan "güvenlik" tehlikeye girecektir.
  • A380 tam dolu iken AHL'nin hiçbir pistine inemez,pist kaldirmaz, genislik veya uzunluk degil agirliktan dolayi.
  • A380, Atatürk havalimanına daha önce 3 kez gelmişti. Test uçağı, Lufthansa ve son olarak Emirates gelmişti. Meydanın her pisti A380'nin inişine müsait durumda... Araştırmadan yorum yazmayalım. ;)
  • A380 atatürk havalimanına inemiyor. Kanat genişliğinden dolayi
  • Bişey sorcam,350 ve 380ler atatürk'e ineyır diye bişey duymuştum. Demek ki gerçek değilmiş. Öyle mi oluyor? Bilen birisi bilgilendirebilir mi lütfen.
  • Nasıl gidebiliriz fuara
  • Ucus no:AIB350. TLS den 12:00 UTC olarak kalkis yapicak

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, 25 Eylül 2014, Perşembe günü dünyanın en gelişmiş uzun menzilli yolcu uçağı Airbus A350 XWB’nin İstanbul’a ilk inişini gerçekleştiriyor.

İstanbul Airshow 2014 kapsamında Türkiye’ye ilk defa gelecek olan A350 XWB, 25 Eylül 2014 tarihinde saat 18:10’da inecek ve 26 Eylül Cuma günü sabah saat 09:00 – 10:00 arasında basın ziyaretine açık olacak. 

İşte A350'nin programı:

İNİŞ TARİHİ : 25 Eylül 2014, Perşembe

SAAT : 18:10

YER : İstanbul Atatürk Havalimanı, Genel Havacılık Terminali

Uçak turu : 26 Eylül 2014, Cuma

Yer : İstanbul Atatürk Havalimanı, Genel Havacılık Terminali

Saat : 09:00 – 10:00

İSTANBUL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

350 ~ 10 yıl önce
ben girip içine dolaşamadıktan sonra ,gelse nolur gelmese ne.basın mensuplarına açılacakmış peh .banane basından medyadan.önemli olan benim görebilmem.bunlar etrafına şerit çekip yaklaştırmaz bile.40-50 tane HAVAŞ veya Gözen personeli sarar çevresini.yasassag kardeşim yassağğğ.....vatandaşı sakın yaklaştırmayın aman haa dokunmasın bozar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 10 yıl önce
:) :) bide o yanına yaklaştırmayan personelin cia ajanı gibi havası yokmu,ama fuar bitince bavul taşımaya devam :) :)
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Girişler ücretli mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cevaplar için teşekkürler,peki birşey daha soracağım. Hindistan,pakistan gibi ülkeler ve avrupada çoğu havaalanına bu uçaklar nasıl inebiliyor?bu alanlar 747 üretiminden sonra mı yapıldı?atatürk de o tarihten öncemi yapıldı acaba? Atatürk'ün kapasitesinin yetmeme nedeni bundan dolayı mıdır yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
App ~ 10 yıl önce
Bir uçağın bir meydanı kullanabilmesinin tek kriteri pist değildir. Taksi yolları, terminal kapasitesi, park pozisyonu kapasitesi, handling kapasitesi vs vs diğer etkenlerdir. Atatürk Havalimanı şu anda A380 benzeri bir uçak için uygun değildir. Performans olarak ancak tahditli operate edilebilmesinin yanında, taksi yollarının açısı, genişliği vs, A380 için sadece 1 tane uygun körüğün bulunması, normalin çok üzerinde yolcu sayısını kaldırabilecek kontuar ve gate bulunmaması operate etmesinin önündeki diğer engellerdir. Bütün bunlara rağmen yolculu sefer düzenlenemezi mi? Tabii ki düzenlenebilir, fakat bu hem diğer trafikleri hem de havalimanının genel işleyişini olumsuz etkileyecektir. Gerekli ayarlamalar ve düzenlemeler yapılmadığı sürece havacılıkta en çok önem verilen husus olan "güvenlik" tehlikeye girecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rtw ~ 10 yıl önce
Biz yeni hava limanı için bahsediyoruz zaten. Sipariş şimdi verilirse yeni hava limanına ancak yetişir.
Fly ~ 10 yıl önce
A380 tam dolu iken AHL'nin hiçbir pistine inemez,pist kaldirmaz, genislik veya uzunluk degil agirliktan dolayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 10 yıl önce
A380, Atatürk havalimanına daha önce 3 kez gelmişti. Test uçağı, Lufthansa ve son olarak Emirates gelmişti. Meydanın her pisti A380'nin inişine müsait durumda... Araştırmadan yorum yazmayalım. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
380 ~ 10 yıl önce
yolculu ve standart iniş ağırlığıyla mı indiler acaba onlar? ahl'deki taksi yollarından haberin var mı? C taksi yolunda yenilenen kısım bile çatlamaya başladı. ne 380'i?
DLH ~ 10 yıl önce
Lufthansa A380 yaklaşık 150 yolcusuyla iniş yapmıştı. Hiçbir sorun olmadı. Taxi yollarının bakımı yapıldı onlarda da bir sorun yok artık.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
A380 atatürk havalimanına inemiyor. Kanat genişliğinden dolayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bişey sorcam,350 ve 380ler atatürk'e ineyır diye bişey duymuştum. Demek ki gerçek değilmiş. Öyle mi oluyor? Bilen birisi bilgilendirebilir mi lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nasıl gidebiliriz fuara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZDF ~ 10 yıl önce
besyol metrobus durağının ılerısınde Shell benzınlık ıstasyonu var onun arkasında bı tabela goreceksın solda genel havacılık termınalı dıye ordan sap arkadaşım.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucus no:AIB350. TLS den 12:00 UTC olarak kalkis yapicak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000