30 Ekim 2012, Salı 10:07:14

İSTANBUL HAVA SAHASINDA ZOR GECE!

Dün gece İstanbul hava sahasında pilotlar ve kule arasında yine sözlü tartışmalar yaşandı. Bayram dönüşü yoğun hava trafiği nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yaklaşmada zaman zaman gerginlik hakimdi. İşte ayrıntılar...
  • sanki pilot kafasina gore ucaga yakit koyuyor? fulle depoyumu dyecek hayret yorumlar okuyorum. Pilot yakit hesaplar ancak sirket politikasina uyarak. kafasina gore is yapmaz.yesilkoy un yedek meydani sabiha gokcen degilmi hemen tum ucus planlarinda? ee kafadan 15 dakika ruzgar yersin birazda bekleme olur biter tabi yakit normal birsey.kapasite sorunu var habire yeni ucak aliyorlar
  • Yahu bu pilot kim... Bu ucusu planlayan kim... 14 dk yakit ne demek...O ucaktakilerin canini nasil tehlikeye atarsiniz... Yakit alim kurallari bellidir onun altinda almak ne demek... Hemen lisansi iptal edilmeli... Safety first... Her zaman!!!!!!!
  • Normalde gidis meydani + yedek meydan+30 dk dir standart yakit sivil havacilik ne yapar denetlemezmi bunlari ya burda ahkam kesen pilotlara ne demeli 3 kurus yakit payi icin atmadik takla birakmiyorlar lafa gelince giydirmeyi biliyorlar
  • Arkadaşlar galiba kimse olayın diğer yüzünü görmüyor. TAV ile THY arasındaki danışıklı dövüştür bu. TAV da THY yi sıkıştırıyor yoğun uçuş için. Çünkü her uçan yolcu için ücret alıyor ve karlılığını çok büyük ölçüde etkiliyor. Bu yüzden TGS deki kötü yönetim tarzına ve yaşanan olumsuzluklara rağmen THY ye hiç ses çıkartmıyor. Al gülüm ver gülüm.. Adı da geçmiyor uçuş yoğunluğu için.. nE ALAA..
  • Sirket uc kurus daha fazla kar etme cabasiyla ucaklari minimum yakitla sefere gonermekte, yakit alimi konusunda kaptanlar ve dispecerler uzerinde inanilmaz baskilar uygulamaktadir. Bu da konusmalardan da anlasilacagi gibi pilotlar uzerindeki stresi artirmaktadir. THY'nin ne ucan pilot, ne hava trafigi, ne de tasinan canlar umrundadir. Tek dusundugu sey biraz daha kar etmektir. THY her 5-6 senede bir can kaybi yasanan kaza yapan bir sirkettir. Ucus Isletme Baskanligi sirket idarecilerinin kuklasi durumundadir. Sirkette ucus emniyeti son siralarda bile yer alan bir unsur degildir. Sirket yeni kazalara gebedir. Bunu bilin, biletinizi buna gore alin.
  • orada tecrübeli kontrolör yok galiba..bu cümleyi almanyada hollandada ispanyada bir kur bakalım başına neler geliyor.bu ne saygısızlıktır ya.kontrolör de pilota karışsın o zaman acemisin sen galiba diye..küstahlık..türk kontrolör sonuna kadar saygısını koruyacaktır ama bilin ki bu basiretsizlikten değildir trafiğin emniyetini korumak içindir..bu alt yapıyla bu radarla bu frekansla ancak bu kadar dedik dinlemediniz..her şey mükemmel havacılık büyüyor patlıyor uçuyor emin olun..kalın sağlıcakla
  • Bu olayda pilotun, atc'nin günahı nedir? Plansız ve şuursuz bir büyüme hedefiyle AHL'yi içinden çıkılamaz, ileride kaza ve kırımın eksik olmadığı, yolcunun ve çalışanın ayaklarını sürüyerek gittiği bir yere çevirenler eminim ki bu haberden kendilerini pay çıkartmayı akıl edememişlerdir.
  • Sefer Kaptanın acil olarak savunması yada ground edilmesi gerekmektedir.Ne demek kardeşim 14 dklık yakıtım kaldı.Flight Planda yazan holding süreleri var min yakıt miktarları var elinde o limana ait son metear var.Sen kalkıp 14 dk lık yakıtım var dersen adamın aklını alırlar. Muhtemelen art niyet bekleme yapmak istemeyip bir an önce inmek istiyordur diye düşünüyorum.Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Ayrıca madem KULE inemezsin diyorsa niye SAW yada muhtemelen ÇORLU ikinci alt.divert edilmemiştir.Bu uçak bu konuşmayı yaptıktan sonra ne zaman ve nereye inmiştir. !!! Lütfen Sivil Havacılık otoriteleri bu konuyu incelemeye alın ve gereken her neyse sizi bu konu üzerinde çalışmaya davet ediyorum. Havacılık bu kadar basit akıl oyunları ile değil en ufak hatanda kan ile yazılacaktır. Saygılarımla !!!
  • Pilot 14 dakikalık yakıtım kaldı diyor ATC 14 dakika içinde yaklaşmaya başlamanız imkansız diyor. Ne yapsın pilot üfleyerek mi uçuracak uçağı? Herkes bir alem bu ülkede...
  • Bayram donusuyle alakasini anlamadim, ucuslar arttirilmadi ki, yogunlugun tatile kosan insanlarla ne alakasi var. Bayram donusu olmasi doluluk oranlarini yukseltti o kadar. Yani kabini ve yer personelini ilgilendiriyor. Yanlis miyim??

Atatürk Havalimanı'nda dün gece yine pilotlar ve kule arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

6 günlük bayram tatilini fırsat bilip yurt içi ve yurt dışında tatile koşan İstanbullular, dönüş için genellikle dün geceyi bekleyince Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafiğinde zor anlar yaşandı.

Yoğun hava trafiği nedeniyle kulede görevli hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında zaman zaman soğuk rüzgarlar esti. İniş için izin isteyen pilotlar ile yoğun hava trafiğini idare etmeye çalışan kontrolörler arasında hem yanlış anlama hem de bekleme sürelerinin uzaması nedeniyle rutin konuşmalar polemiğe dönüştü.

Bu polemiklere bir de iki pilotun sözlü tartışması eklenince yoğun hava trafiği adeta pilotlar ve kontrolörler için bitmek bilmedi.

Yaklaşma için izin isteyen pilot ile kontrolör arasında geçen 'tecrübeli kimse yok mu orada' tartışmasının yanısıra 'anyalışlı olun' polemiği dün gecenin hava trafiğini özetler nitelikteydi.

Bu arada Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan yoğunluk sonrası bugün de lodos etkili oluyor. Birkaç gündür zaman zaman etkili olan lodos sebebiyle uçuşlarda küçük aksamalar olsa da bugün lodos etkisini biraz daha artırdı. Güneyden esen rüzgarın şiddeti 30 knot olarak açıklanırken, kalkış için hazırlanan uçakların pist başına ulaşma süreleri 45 dakikayı buldu.

Öte yandan dün akşam Atatürk Havalimanı'nda 1017 trafik gerçekleştİ ve meydanı 120 bin 159 yolcu kullandı.

Ayrıca şu sıralarda Atatürk Havalimanı'nda 14 uçağın kalkış için sıra beklediği ve lodosun hava trafiği oldukça etkilediği öğrenildi.

İşte dün gece İstanbul hava sahasında pilotlar ile kule arasında yaşanan sözlü tartışma anları:

©AirportHaber

İSTANBUL HAVA SAHASINDA ZOR GECE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
sanki pilot kafasina gore ucaga yakit koyuyor? fulle depoyumu dyecek hayret yorumlar okuyorum. Pilot yakit hesaplar ancak sirket politikasina uyarak. kafasina gore is yapmaz.yesilkoy un yedek meydani sabiha gokcen degilmi hemen tum ucus planlarinda? ee kafadan 15 dakika ruzgar yersin birazda bekleme olur biter tabi yakit normal birsey.kapasite sorunu var habire yeni ucak aliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Yahu bu pilot kim... Bu ucusu planlayan kim... 14 dk yakit ne demek...O ucaktakilerin canini nasil tehlikeye atarsiniz... Yakit alim kurallari bellidir onun altinda almak ne demek... Hemen lisansi iptal edilmeli... Safety first... Her zaman!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 11 yıl önce
Normalde gidis meydani + yedek meydan+30 dk dir standart yakit sivil havacilik ne yapar denetlemezmi bunlari ya burda ahkam kesen pilotlara ne demeli 3 kurus yakit payi icin atmadik takla birakmiyorlar lafa gelince giydirmeyi biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV a ne demeli? ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar galiba kimse olayın diğer yüzünü görmüyor. TAV ile THY arasındaki danışıklı dövüştür bu. TAV da THY yi sıkıştırıyor yoğun uçuş için. Çünkü her uçan yolcu için ücret alıyor ve karlılığını çok büyük ölçüde etkiliyor. Bu yüzden TGS deki kötü yönetim tarzına ve yaşanan olumsuzluklara rağmen THY ye hiç ses çıkartmıyor. Al gülüm ver gülüm.. Adı da geçmiyor uçuş yoğunluğu için.. nE ALAA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Sirket uc kurus daha fazla kar etme cabasiyla ucaklari minimum yakitla sefere gonermekte, yakit alimi konusunda kaptanlar ve dispecerler uzerinde inanilmaz baskilar uygulamaktadir. Bu da konusmalardan da anlasilacagi gibi pilotlar uzerindeki stresi artirmaktadir. THY'nin ne ucan pilot, ne hava trafigi, ne de tasinan canlar umrundadir. Tek dusundugu sey biraz daha kar etmektir. THY her 5-6 senede bir can kaybi yasanan kaza yapan bir sirkettir. Ucus Isletme Baskanligi sirket idarecilerinin kuklasi durumundadir. Sirkette ucus emniyeti son siralarda bile yer alan bir unsur degildir. Sirket yeni kazalara gebedir. Bunu bilin, biletinizi buna gore alin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper GNR ~ 11 yıl önce
Arkadaşım konuşmayı dinlediysen Onur Air THY değil !!!
Asıl sen iyi dinle ~ 11 yıl önce
Konuşmada yakıt konusunda şikayet eden THY Pilotudur.Kim olduğunu sesini tanıyanlar zaten anlamıştır.
komedi ~ 11 yıl önce
orada tecrübeli kontrolör yok galiba..bu cümleyi almanyada hollandada ispanyada bir kur bakalım başına neler geliyor.bu ne saygısızlıktır ya.kontrolör de pilota karışsın o zaman acemisin sen galiba diye..küstahlık..türk kontrolör sonuna kadar saygısını koruyacaktır ama bilin ki bu basiretsizlikten değildir trafiğin emniyetini korumak içindir..bu alt yapıyla bu radarla bu frekansla ancak bu kadar dedik dinlemediniz..her şey mükemmel havacılık büyüyor patlıyor uçuyor emin olun..kalın sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 11 yıl önce
inşalllah ATC lerin her platformda dile getirdiği DHMİ de çalışan tüm personel arkadaşlarında TECRÜBE çağrılarının ne kadar yaralayıcı ve KÜSTAHLIK olduğunu anlamasına yardımcı olur.ayıca şu durumun Meydan pist ve park sorunları hariç ne gibi altyapı,radar ve frekans sonucu ortaya çıkmıştır bana bir anlatında bileyim.günde kaç defa radar,frekans gidiyor onuda bilelim.zırt pırt sağa sola çamur atmayın çok KÜSTAHÇA oluyor.herkes neyin ne olduğunu biliyor.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu olayda pilotun, atc'nin günahı nedir? Plansız ve şuursuz bir büyüme hedefiyle AHL'yi içinden çıkılamaz, ileride kaza ve kırımın eksik olmadığı, yolcunun ve çalışanın ayaklarını sürüyerek gittiği bir yere çevirenler eminim ki bu haberden kendilerini pay çıkartmayı akıl edememişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher ~ 11 yıl önce
Sefer Kaptanın acil olarak savunması yada ground edilmesi gerekmektedir.Ne demek kardeşim 14 dklık yakıtım kaldı.Flight Planda yazan holding süreleri var min yakıt miktarları var elinde o limana ait son metear var.Sen kalkıp 14 dk lık yakıtım var dersen adamın aklını alırlar. Muhtemelen art niyet bekleme yapmak istemeyip bir an önce inmek istiyordur diye düşünüyorum.Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Ayrıca madem KULE inemezsin diyorsa niye SAW yada muhtemelen ÇORLU ikinci alt.divert edilmemiştir.Bu uçak bu konuşmayı yaptıktan sonra ne zaman ve nereye inmiştir. !!! Lütfen Sivil Havacılık otoriteleri bu konuyu incelemeye alın ve gereken her neyse sizi bu konu üzerinde çalışmaya davet ediyorum. Havacılık bu kadar basit akıl oyunları ile değil en ufak hatanda kan ile yazılacaktır. Saygılarımla !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper GNR ~ 11 yıl önce
Çok haklısın ama olay medyaya intikal etmesine rağmen hiç birşey yok ortada.Düşüncede düştü olur.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Pilot 14 dakikalık yakıtım kaldı diyor ATC 14 dakika içinde yaklaşmaya başlamanız imkansız diyor. Ne yapsın pilot üfleyerek mi uçuracak uçağı? Herkes bir alem bu ülkede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 11 yıl önce
Emercensi deklere etse öncelik alır. Ancak, emercensi deklere etmeden öncelik almak istiyor. Minimum diversion yakıtına 14 dakikası var. Kaptan çok tecrübeli (!), MTO ve uçuş yoğunluğuna göre ilave yakıt almamış.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Tabi biraz hava trafiği konusunda bilgili olmak lazım anlayabilmek için ne olduğunu. 14 dakikalık yakıtı kalan trafiğe 14 dakika içinde inemeyeceği söyleniyorsa o zaman pilot emergency yani acil durum bildirir. Dolayısıyla kontrolör onu saniyeler içinde önündeki uçakları sağa sola çekerek indirir. Öyle her yakıtım az diyeni öne alacak olursanız bütün pilotlar yakıtım az der. O zaman ne yapacaksınız?
Km ~ 11 yıl önce
Bayram donusuyle alakasini anlamadim, ucuslar arttirilmadi ki, yogunlugun tatile kosan insanlarla ne alakasi var. Bayram donusu olmasi doluluk oranlarini yukseltti o kadar. Yani kabini ve yer personelini ilgilendiriyor. Yanlis miyim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadaşım nasıl arttırılmadı. Birçok firma ek sefer koydu. neyden bahsediyorsun
Misafir ~ 11 yıl önce
Ya sen domnik cumhuriyetindemi yaşıyorsun be olum, mevcut seferlere %40 ilave olarak ek seferler konuldu. Bunlara charter'ları dahil etmiyorum. Yazmayın kardeşim şu siteye işkembeden atıpta.. İstemiyoruz sizi, gidin burası havacılara aittir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000