25 Ağustos 2012, Cumartesi 17:12:08

IRAK HAVAYOLLARI YOLCULARI PERİŞAN ETTİ

Irak Havayolları, Atatürk Havalimanı'na düzenlediği seferlerde uçuş saatine uymayınca yolcular perişan oldu. Atatürk Havalimanı’nda iki gün geçirmek zorunda kalan yolcuların imdadına Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri yetişti. Şirket, seferini bir kerelik izinle gerçekleştirecek.
  • notcool, bu ne demek? gelmesin mi Irak vatandaşları Türkiye'ye. bunu mu demek istiyorsun
  • Bi de şu suriyelilerden kurtulsak tamamdır..
  • Irak'tan neden buraya uçak gelir ki? Neden yolcu gelir? Ne hayırsız, gereksiz bi destinasyon.

Irak Havayolları, İstanbul’a düzenlediği seferlerde uçuş için izin verilen zaman dilimine (slot) uymayınca yolcular perişan oldu. DHMİ, Irak Havayolları’na uçuş izni vermedi. 2 gün Atatürk Havalimanı’nda beklemek zorunda kalan yolcular, iznin verilmesi üzerine bu akşam Irak’a gidecek.

Irak Havayollarının uçuşlarına bir seferlik izin verdiklerini söyleyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Slotsuz havaalanına gelinmeyeceğini bütün şirketler biliyor. Yani ona rağmen slotsuz elini kolunu sallaya sallaya gelirlerse başka uçakların seferlerine mani olurlar. Biz de şirketi ikaz edip, ‘Buna dikkat edin. Siz de bir hava yolu şirketisiniz. Slotunuz neyse ona uygun gelin’ diyoruz” açıklamasını yaptı.

Havalimanında mahsur kalan yolculardan Yusuf Ayhan, bayram sebebiyle geldiğini fakat 2 gündür dönemediğini söyledi. Cuma günü sabah saat 06.00’dan beri Atatürk Havalimanı’nda olduklarını belirten Ayhan, “Orada işimiz var gidemiyoruz. Burada rezil olduk. Dün saat 21.00’deydi uçağımız. Öğlen olmasına rağmen gidemiyoruz. Ne zaman gideceğimiz de belli değil. Buradakilere neden gidemediğimizi sorduğumuzda, 'Uçağı kıldırmayın' diye yazı geldiğini söylüyorlar. Otobüsle gitsek 2 gün sürecek. Orada da rezillik çekeceğiz. Burada yetkili yok. Kime sorsak herkes kendi kafasından bir şeyler uyduruyor. Bilet alan geldi, yolcular birikti. Şu anda 400’e yakın yolcu var. Bilet satılmaya da devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Bu arada DHMİ yetkilileri, Iraklı yolcuların daha fazla mağdur olmaması için Irak Hava Yollarına akşam saat 21.00’de verdiği slotu erken saate alarak uçmasına izin verdi.

IRAK HAVAYOLLARI YOLCULARI PERİŞAN ETTİ

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
notcool, bu ne demek? gelmesin mi Irak vatandaşları Türkiye'ye. bunu mu demek istiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti suriyee ~ 12 yıl önce
Bi de şu suriyelilerden kurtulsak tamamdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
notcool ~ 12 yıl önce
Irak'tan neden buraya uçak gelir ki? Neden yolcu gelir? Ne hayırsız, gereksiz bi destinasyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000