06 Mayıs 2011, Cuma 15:30:22

İLK STAJYER BİR TÜRK

EA Havacılık A.Ş. ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bugün saat 14:00’te İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık hangarında gerçekleştirilen bir törenle ortak protokole imza attılar...
  • Burada anonim maskesini yüzüne takıp korkakça yorum yazan zavallı arkadaşlar bunları kaç kişinin yüzüne söyleyebilir acaba? İTÜ'ye, Özgür'e ve Özgür'ün çabasına üstün gelebilecek ne yapmışlar. Terbiyesizliğin ve riyakarlığın lüzumu yok. -Fatih E.
  • :) Arkadaşlar hiç tartışmayın. İTÜ hepten yalan. Boşuna üzmeyin kendinizi.
  • Tanışırız istersen ;)
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bence sen cesaret edip kim olduğunu söyleyemeyecek kadar korkaksın o yüzden beni tanıyamayacak kadar korkmuşsun. yazık:D
  • Bir grup kurbağa mahsur kaldıkları kuyudan kurtulmak için sürekli yükseğe sıçrama çalışırken durumu farkeden tilki " Boşuna enerjinizi tüketmeyin buradan kurtulamazsınız." der. Kurbağalar sıçramadan vazgeçer ancak bir tanesi mücadele ederek kör kuyudan kurtulmayı başarır. Duruma şaşıran tilki bunun nasıl olduğunu sorar. Cevap; O kurbağanın kulakları duymuyordu, olur. Haset ve kinle beslenen kişilerin söylemleri seni mücadelenden alıkoymasın. Girişimlerinle başlattığın sürecin devamını dilerim. TEBRİKLER
  • kendini çok nimetten sayıyorsun galiba, uubf'denim ve tanımıyorum.
  • Eğer UUBF de isen oraya münü den yazdığımda kim olduğumu anlamışsındır.
  • kendin adını yazmamışsın bir de millete laf atıyorsun. imam cemaat olayına dönmesin sonra... :)
  • Herşeyden önce Özgür seni tebrik etmek isterim. ilk okuduğumda keşke ben de bu şansa sahip olabilseydim dedim fakat stajlarım bitti malum:) burada insanların ne söylediği bence hiç önemli değil. adını gizleyerek karalama yapmaya çalışan kimse dikkate alınmayı hak etmiyor bence:) aldırmayalım bunlara ve bence sadece tebriklerimizi sunalım ve bundan sonraki arkadaşlarımıza bu şansı sağlamaktaki katkından dolayı sana teşekkür edelim. Ayrıca Sevgili Aylin ablamıza bu şekilde bir üslup takınılması beni çok üzdü... Şimdiye dek sadece bizim iyiliğimiz için çalışmış içten bir insan sonuçta..
Törende, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. M. Adil Yükselen ve EA Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı K. Ekim Alptekin ile birlikte Eclipse Aerospace’in merkezi Albuquerque’deki uçak fabrikasında tasarım ve üretim sahasında staj yapacak ilk öğrenci olan Özgür Helvacıoğlu da hazır bulundu.

İmzalanan protokol gereğince İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde eğitimini sürdüren dördüncü sınıf öğrencileri EA Havacılık’ın tüm işyerlerinde çeşit konularda staj yapma hakkına sahip olacaklar.

Öğrencilerin staj süreleri boyunca tüm ulaşım ve konaklama masrafları EA Havacılık tarafından karşılanacak. 12 ile 24 hafta sürecek staj boyunca öğrenciler gerek Eclipse Aerospace fabrikasında gerekse de EA Havacılık’ın başka tesislerinde tasarımdan, üretime, AR-GE’den bakıma kadar havacılığın birçok değişik alanında staj yapma imkânına sahip olacaklar.

EA Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı K. Ekim Alptekin törende şunları söyledi: “Türkiye kullanıcı olarak havacılıkta oldukça ilerledi ve çok önemli bir noktaya geldi, üretici tarafında da gelişmeler var ancak henüz hedeflenen noktada değiliz. Bu hedeflere ulaşabilmek için insan gücü ve eğitim çok önemli. Bu nedenle de Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından bir tanesi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile böyle bir staj projesini hayata geçirmek istedik. Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu’nun da bizlerle aynı vizyonu paylaşıp bize destek vermesi bizleri çok mutlu etti. ”

Alptekin konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu protokol ile biz öğrencileri sadece yurt dışına göndermiyoruz. Orada öğrendiklerini, birikimlerini ve tecrübelerini ülkemize aktarmaya teşvik ediyoruz. Ülkemizde gerekli alt yapı mevcut, bu alt yapı deneyim ve insan gücü ile birleşince Türkiye’nin havacılık pastasındaki payının daha da artacağını düşünüyorum.”

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ise EA Havacılık ile imzaladıkları protokolü şöyle değerlendirdi:
“Son birkaç yıldır başlattığımız Co-Op programı çerçevesinde öğrencilerimizi ülkemizin en önemli havacılık kuruluşları olan TUSAŞ ve TEI’de uzun dönemli staj yapma imkânına kavuşturmuştuk. Bu protokol ile de Co-Op havuzumuza çok önem verdiğimiz bir firmayı daha katmış bulunuyoruz. Uluslararası ABET akreditasyonunu sağladığımız eğitim programımız sayesinde dünyanın her yerinde geçerli diplomalarının yanı sıra bu stajın mezunlarımızın profesyonel gelişimlerine katkısı son derece yüksek olacaktır. İTÜ’nün son yıllardaki sanayii ile işbirliğini geliştirme atılımlarına paralel olarak öğrenciler seviyesinde başlayan bu ilişki EA Havacılık ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin diğer platformlarda da ortak çalışmalarına yol açacaktır. EA Havacılık’ın kısa zamanda dünya havacılık sektörüne yaptığı katkıların Türkiye’deki sivil havacılığın ve uçak üretiminin gelişiminde büyük rol oynayacağına inanıyorum. Bu protokol ile de Türkiye’nin havacılık sanayi için gerekli insan kaynağının artırılmasına büyük bir yatırım yapılıyor. Her açıdan herkesin kazandığı bir durum olarak görüyorum. Ekim beye ve EA Havacılık’a öğrencilerimize böyle bir imkânı sağladıkları için Fakültem adına çok teşekkür ederim.”









İLK STAJYER BİR TÜRK

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
Burada anonim maskesini yüzüne takıp korkakça yorum yazan zavallı arkadaşlar bunları kaç kişinin yüzüne söyleyebilir acaba? İTÜ'ye, Özgür'e ve Özgür'ün çabasına üstün gelebilecek ne yapmışlar. Terbiyesizliğin ve riyakarlığın lüzumu yok. -Fatih E.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
:) Arkadaşlar hiç tartışmayın. İTÜ hepten yalan. Boşuna üzmeyin kendinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tanışırız istersen ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence sen cesaret edip kim olduğunu söyleyemeyecek kadar korkaksın o yüzden beni tanıyamayacak kadar korkmuşsun. yazık:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir grup kurbağa mahsur kaldıkları kuyudan kurtulmak için sürekli yükseğe sıçrama çalışırken durumu farkeden tilki " Boşuna enerjinizi tüketmeyin buradan kurtulamazsınız." der. Kurbağalar sıçramadan vazgeçer ancak bir tanesi mücadele ederek kör kuyudan kurtulmayı başarır. Duruma şaşıran tilki bunun nasıl olduğunu sorar. Cevap; O kurbağanın kulakları duymuyordu, olur. Haset ve kinle beslenen kişilerin söylemleri seni mücadelenden alıkoymasın. Girişimlerinle başlattığın sürecin devamını dilerim. TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendini çok nimetten sayıyorsun galiba, uubf'denim ve tanımıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer UUBF de isen oraya münü den yazdığımda kim olduğumu anlamışsındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendin adını yazmamışsın bir de millete laf atıyorsun. imam cemaat olayına dönmesin sonra... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herşeyden önce Özgür seni tebrik etmek isterim. ilk okuduğumda keşke ben de bu şansa sahip olabilseydim dedim fakat stajlarım bitti malum:) burada insanların ne söylediği bence hiç önemli değil. adını gizleyerek karalama yapmaya çalışan kimse dikkate alınmayı hak etmiyor bence:) aldırmayalım bunlara ve bence sadece tebriklerimizi sunalım ve bundan sonraki arkadaşlarımıza bu şansı sağlamaktaki katkından dolayı sana teşekkür edelim. Ayrıca Sevgili Aylin ablamıza bu şekilde bir üslup takınılması beni çok üzdü... Şimdiye dek sadece bizim iyiliğimiz için çalışmış içten bir insan sonuçta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000