13 Eylül 2013, Cuma 07:58:12

İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ilk hacı kafilesi İstanbul’dan Medine’ye gitti. Hacı adaylarının hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen törene İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, hacı adayları ve yakınları katıldı.
  • hacca gidiyorsunuz allah kabul etsın...bizlerin paraları ile yıne islam alemine öldürüyorlar....s
  • dünyada yaşananlarla insanların hacca gitmeleri arasında nasıl bir bağ kuruyorsun anlamadım alemi islam ama kafanı değiştirsen iyi edersin..kendine bir iyilik yapmış olursun. Allah sana da nasip etsin bir gün hacca gitmeyi... siyasetin bu konuyla hiiiiç bir ilgisi yok.
  • alemi islam neden yanıyor diye sormayın arapları arpalayın ancak. din bu değil. değiştirin bu kafaları.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ilk hacı kafilesi İstanbul’dan Medine’ye gitti. Hacı adaylarının hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen törene İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, hacı adayları ve yakınları katıldı. En küçük hacı adayı olan 4 yaşındaki Talha Emir Gör ise havalimanında bulunan hacı adayları arasında ilgi odağı oldu.
Öğlen saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı'nda hac kafilesi yoğunluğu yaşandı. Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamak isteyen çok sayıdaki yakınları da havalimanına akın edince dış hatlar terminali gidiş katı hacı adayları ve yakınlarıyla doldu taştı. Adaylar ve uğurlamaya gelen yakınları nedeniyle terminal giriş kapıları ve biniş bankosunda uzun kuyruklar oluştu. Kafile rehberleri ise hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kutsal topraklara gidecek hacı adayları için şunları söyledi: “Peygamber efendimizin misafiri olmak için yola çıkan şanslı insanlar, hac ibadetini yerine getirip hacı olacaksınız. Lütfen döndüğünüzde de örnek insanlar olun. Bu sene İstanbul’dan 9 bin 30 hacımız gidecek. Siz o hacılarımızın öncüsüsünüz. Bugünkü kafilemiz 291 kişi. Bu 9 bin 30 hacının 5 bin 183 tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’yla, 3 bin 847 tanesi de şirketler vasıtasıyla mukaddes topraklara intikal edecek. Son kafilemiz 9 Ekim tarihinde hareket edecek. Dönüşlerde ise ilk kafilemiz bayramdan sonra 19 Ekim’de İstanbul’a inmiş olacak. Son kafilemiz de 13 Kasım’da gelmiş olacak. Rabbim selametle gitmek ve gelmek nasip eylesin. Orada kendinize, ailenize, milletimize, memleketimize dua ediniz lütfen. Alemi İslam yanıyor. Çok zor durumda. Alemi İslama, bütün dünyaya dua ediniz. Dünya huzurlu olsun ki Alemi İslam huzurlu olsun, Alemi İslam huzurlu olsun ki biz huzurlu olalım. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.”

“DUA VE GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLANDILAR”

Atatürk Havalimanı'nda hacca gidenler ve yakınlarının oluşturduğu tatlı bir heyecan yaşanırken, hacı adayları yakınları tarafından dualarla ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Atatürk Havalimanı’nın en küçük hacı adayı Talha Emin Göl ise, “Hacca annem, babam, Ömer abim, babaannem, ananem ile gidiyorum. Tüm Müslümanlara dua edeceğim” dedi.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Kadir Ceylan, “Çok heyecanlıyım. Allah gitmeyenlere nasip eylesin. Çok güzel bir duygu. Orada gitmeyenler için tek tek dua edeceğim. Türkiye’ye bol bol dua edeceğim” dedi. Kendisine 7. kurada Hac vazifesinin çıktığını ifade eden Hatice Nedim ise, “Kayseri’den geliyorum. 7. Yılımda çıktı. Eşimle birlikte gidiyorum. Çok duyguluyum. Peygamber Efendimize kavuşmak istiyorum. Çok özledim. Çok sevinçliyim. Rabbim gitmeyenlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

Bir başka hacı adayı ise şunları söyledi: “Şuradaki herkes bu mutluluğu yaşasın. Gidemeyenlere ben üzülüyorum. Allah onlara’da nasip etsin. Bütün komşularım, arkadaşlarım burada.”

İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

paralar ~ 11 yıl önce
hacca gidiyorsunuz allah kabul etsın...bizlerin paraları ile yıne islam alemine öldürüyorlar....s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tövbe tövbe ~ 11 yıl önce
dünyada yaşananlarla insanların hacca gitmeleri arasında nasıl bir bağ kuruyorsun anlamadım alemi islam ama kafanı değiştirsen iyi edersin..kendine bir iyilik yapmış olursun. Allah sana da nasip etsin bir gün hacca gitmeyi... siyasetin bu konuyla hiiiiç bir ilgisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alemi islam ~ 11 yıl önce
alemi islam neden yanıyor diye sormayın arapları arpalayın ancak. din bu değil. değiştirin bu kafaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşılmıyor ~ 11 yıl önce
Ne demek istiyorsun arkadaşım anlaşılmıyorda,Unutmayalım ki orada hac nedeniyle o insanlar Allah tarafından rızklandırılmışsa Dünya bir tarafa gelse yinede engel olamassınız vede haccın islamdaki yerini bi araştırmanızı ayrıca tavsiye ederim.Saygılarımla.
ercan ~ 11 yıl önce
Dün bu değil demek ne demek? Müslümanlıkta şart kutsal kitabımıza inanmaktır. zaten oradaki ifadeleri kabul etmiyorsanız müslüman değilsiniz. Hacca gitmek tercih değil müslümanlar için emirdir. Maddi imkanı var ise gitmek zorundadır. Ayrıca bunu sorguluyorsanız, topraklarımıza saldıran yunanların adalarına heyecanla gidip para saçanlarıda sorgulayın lütfen. çeşmeden kuşadasından yunan adalarına her gün binlerce türk para saçmaya gidiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000