22 Aralık 2010, Çarşamba 12:49:57

HURDA UÇAKLARI ONLARA VERİN...

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem bu haftaki köşe yazısında, Atatürk Havalimanı'nda bulunan hurda uçaklar ile ilgili ilginç bir fikri köşesine taşıdı. İşte Herdem'in o köşe yazısı...
  • Uçağın hurdası olmaz!!!!!!!!!!!!!Verin malum şahsa hepsini uçursun.
  • Dalaman Sİvil havacılık bölümü olarak okulumzda bu uçaklardan birini görmek bizm için çok yararlı olacaktır.Bu yüzden yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini rica ediyoruz..
  • anladigim kadariyla ucaklar zaten hacizli yada ihtilafli oldugu icin yerinden oynatilamiyor.AHL daki ucagi size verseler bile dalamana goturmek cok buyuk bir proje e5 te tirin ustunde gitmiyecegine yada esrarengiz kocaman bir helicopter kaldirip goturemiyecegine gore sizin ucak isi bence olmaz.bunun yaninda ulkemizdeki kanunlar cok iyi oldugu icin bunlari hurdayada ayiramiyorlar(devlet arabalara cikardigi yasadan bu ucaklar icinde cikarsa) 30 yas ustu ucak getirene su kadar para hem AHL ninin ucak bolumunde yer acilir hem is potansiyeli yukselir malesef canim memleketimde dunyanin hicbir yerinde olmayan olaylar oluyor bu da bizi ozel kiliyor kimbilir o ucaklar zamaninda kimleri zengin etti saygilar
  • dalaman meslek yüksekokulu sivil havacılık programı olarak Hava Kuvvetlerimizden istediğimiz kal uçaklar için bile uzunca bir süredir bekliyoruz. AHL deki uçaklardan birisinin okulumuzda olması bizim için önemli bir imkan sağlardı.
Atatürk Havalimanı’nda yıllardır terk edilmiş halde yatan uçağı görmememiz acaba o tür hurdaya dönmüş uçaklara göz aşinalığımızdan mı kaynaklanıyordu?

Neden gözümüzün önündeki uçağı yıllarca görmezden geldik de Sefa İnan, ‘Bu uçağın sahibi kim?’ deyince, ‘Gerçekten o uçağın sahibi kim?’ demeyi hatırlayabildik. Bu aslında bizim kabahatimiz mi, yoksa o görüntülere aşina olmamızı sağlayanların mı?

Aslında fark etmiyor, bizim terk edilmiş uçaklara aşina olmamız ya da o uçakların yıllardır gözümüzün içine sokulmuş olmasının bir önemi yok. Aslolan tek şey, o uçakları yıllardır görmek zorunda kalmamız ve bir şey yapılmazsa bundan sonra da görecek olmamız değil mi?

Bir değil, iki değil , beş değil…Onlarca uçak var Atatürk Havalimanı’nda…Hepsi yıllarca gökyüzünde salınmış, arzı endam etmiş. Ama sonra kimi miadını doldurmuş kimi sahiplerinin beceriksizliğine kurban gitmiş…Nihayetinde hepsinin kaderi Atatürk Havalimanı olmuş.

Şimdi ne zaman Atatürk Havalimanı’nda kapasite sorunu gündeme gelse hurda uçaklar akıllara geliyor. Herkes ‘kaldırın o uçakları’ diyor. Ama nasıl olacağı konusunda kimsenin bir fikri yok. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, o uçakları yasal mevzuat gereği yerinden oynatamıyor. Eli kolu bağlı… Çünkü birçok uçağın üzerinde ya haciz var ya da bir şekilde ihtilaflı…. Peki o halde ne yapılabilir?

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in köşe yazısını okumak için TIKLAYINIZ
HURDA UÇAKLARI ONLARA VERİN...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağın hurdası olmaz!!!!!!!!!!!!!Verin malum şahsa hepsini uçursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dalaman Sİvil havacılık bölümü olarak okulumzda bu uçaklardan birini görmek bizm için çok yararlı olacaktır.Bu yüzden yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini rica ediyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anladigim kadariyla ucaklar zaten hacizli yada ihtilafli oldugu icin yerinden oynatilamiyor.AHL daki ucagi size verseler bile dalamana goturmek cok buyuk bir proje e5 te tirin ustunde gitmiyecegine yada esrarengiz kocaman bir helicopter kaldirip goturemiyecegine gore sizin ucak isi bence olmaz.bunun yaninda ulkemizdeki kanunlar cok iyi oldugu icin bunlari hurdayada ayiramiyorlar(devlet arabalara cikardigi yasadan bu ucaklar icinde cikarsa) 30 yas ustu ucak getirene su kadar para hem AHL ninin ucak bolumunde yer acilir hem is potansiyeli yukselir malesef canim memleketimde dunyanin hicbir yerinde olmayan olaylar oluyor bu da bizi ozel kiliyor kimbilir o ucaklar zamaninda kimleri zengin etti saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dalaman meslek yüksekokulu sivil havacılık programı olarak Hava Kuvvetlerimizden istediğimiz kal uçaklar için bile uzunca bir süredir bekliyoruz. AHL deki uçaklardan birisinin okulumuzda olması bizim için önemli bir imkan sağlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000