08 Şubat 2012, Çarşamba 11:50:23

HEM DE AHL'NİN 4 KATI! DAHA NE OLSUN...

AirportHaber yazarlarından Erdal Gülmez 3. havalimanı için akıllara gelmemiş bir proje teklifi sundu...
  • Kesinlikle karadeniz kıyısına yapılacak-.çok sağlam bi duyumdur.
  • Aslında bir ipucu daha var. Kanal İstanbul projesinden çıkan hafriyatın havalimanı için kullanılacağı söylenmişti, hatta bakan dedi sanırım. Ben de deniz dolgusu diye düşündüm ama göl dolgusu da olabilir! Yani bunu yazar dile getirmiş ama birileri gerçekten projelendiriyor olabilir.
  • Biraz zihni sinir pırocesi gibi görünse de yapılabilir gibi duruyor. Ancak Küçükçekmece gölünden bu kadar kolay vazgeçmek mümkün mü? Oradaki doğal durumu bu şekilde bozmanın ileride getirebileceği problemleri çok iyi hesaplamak gerekir. Tabiat ile oyun olmaz.
  • yazarın dolu dolu yazısına karşı yüzeysel boş eleştiri kültürü yazık , bir ATC olarak çok doğru bir proje olarak görüyorum,yazarı tebrik ediyorum
  • Yaw arkadaş AHL'ye 3 km uzaklıktaki başka bi meydana nası uçak indireceksin; bir yere meydan yapmakla iş bitmiyor oraya o uçağı sağ salim getirip indirmek de gerekli. AHL mevcut durumuya 3. limanın Avrupa yakasında yapılmasını ihtimaller dışında bırakmaktadır. Yapılırsa da o işin içinden çıkmak mümkün olmaz.
  • evet fay hattının göbeği iyi bir seçim olur. zaten boğazıda dolduralım eski püskü bir şey yenisini kazıcaz nasıl olsa.
  • ahl ile 3. havalimanı olacak küçükçekmece havalimanı arasında 3 km havaray baglantısı işi çözecektir,çok güzel.
  • Üçüncü havaalanını yapmak güzel bir fikir ancak İstanbul'daki havaalanları arasında 7/24 saat metro ulaşımı olmadığı sürece arzu edilen sonuç alınamaz. İstanbul gelen yolcuların yarısı iç hat veya dışhat transit uçuş yapacaktır. Bugün IST den SAW a gidiş trafik yoğunluğuna bağlıolarak birkaç saat almaktadır. Ayrıca diretk toplu ulaşım aracı yoktur.
  • AHL yi kurtarır ve iki havalimanı olmasına rağmen tek havalimanı gibi çalışabilir,güzel fikir.erdal bey taşlayan çok olur merak etmeyin alternatif sunmayan taşlamaları da ciddiye almayın.Rafet.
  • Süper bi haber. 3. havalimanını gönülden destekliyoruz. İstanbul Avrupa ve Asyanın kesiştiği nokta, bu durum değerlendirilmeli ve tüm hatlar buradan geçmeli, büyük bir gelir kaynağı.
Çılgın fikirler ve sıradışı hayaller her zaman söylenmeye çekinilen bir durum olmuştur. Kabul görmeyecek olmasının verdiği korku yada tuhaf gelmesinin vereceği his o fikirlerin dışa vurumunu her zaman engellemiştir.

AirportHaber'in yazarlarından Erdal Gülmez de İstanbul'a yapılması planlanan 3. havalimanı için akıllara hiç gelmemiş bir yeri işaret etti.

Atatürk Havalimanı'nın yetersiz kalması ve büyük bir yatırım olması nedeniyle 3. havalimanının Atatürk Havalimanı'na ve ulaşıma yakın olması gerektiğini savunan Gülmez, sıradışı bir öneride bulundu.

Yetkililerin bu önerisini dikkate almasını arzuladığını satırlarında vurgulayan Erdal Gülmez, verdiği detaylı bilgiler ışığında belirttiği yerin mantığını da köşesinden aktardı.
Görüştüğü havacılarla da önerisini destekleyen yazar, 'bu kez sıradışılığa razı olun' dedi.

İşte Erdal Gülmez'in bilgileriyle birlikte verdiği 3. havalimanını konu eden yazısı...


HEM DE AHL'NİN 4 KATI! DAHA NE OLSUN...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kesinlikle karadeniz kıyısına yapılacak-.çok sağlam bi duyumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslında bir ipucu daha var. Kanal İstanbul projesinden çıkan hafriyatın havalimanı için kullanılacağı söylenmişti, hatta bakan dedi sanırım. Ben de deniz dolgusu diye düşündüm ama göl dolgusu da olabilir! Yani bunu yazar dile getirmiş ama birileri gerçekten projelendiriyor olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biraz zihni sinir pırocesi gibi görünse de yapılabilir gibi duruyor. Ancak Küçükçekmece gölünden bu kadar kolay vazgeçmek mümkün mü? Oradaki doğal durumu bu şekilde bozmanın ileride getirebileceği problemleri çok iyi hesaplamak gerekir. Tabiat ile oyun olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazarın dolu dolu yazısına karşı yüzeysel boş eleştiri kültürü yazık , bir ATC olarak çok doğru bir proje olarak görüyorum,yazarı tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaw arkadaş AHL'ye 3 km uzaklıktaki başka bi meydana nası uçak indireceksin; bir yere meydan yapmakla iş bitmiyor oraya o uçağı sağ salim getirip indirmek de gerekli. AHL mevcut durumuya 3. limanın Avrupa yakasında yapılmasını ihtimaller dışında bırakmaktadır. Yapılırsa da o işin içinden çıkmak mümkün olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet fay hattının göbeği iyi bir seçim olur. zaten boğazıda dolduralım eski püskü bir şey yenisini kazıcaz nasıl olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ahl ile 3. havalimanı olacak küçükçekmece havalimanı arasında 3 km havaray baglantısı işi çözecektir,çok güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Üçüncü havaalanını yapmak güzel bir fikir ancak İstanbul'daki havaalanları arasında 7/24 saat metro ulaşımı olmadığı sürece arzu edilen sonuç alınamaz. İstanbul gelen yolcuların yarısı iç hat veya dışhat transit uçuş yapacaktır. Bugün IST den SAW a gidiş trafik yoğunluğuna bağlıolarak birkaç saat almaktadır. Ayrıca diretk toplu ulaşım aracı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AHL yi kurtarır ve iki havalimanı olmasına rağmen tek havalimanı gibi çalışabilir,güzel fikir.erdal bey taşlayan çok olur merak etmeyin alternatif sunmayan taşlamaları da ciddiye almayın.Rafet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Süper bi haber. 3. havalimanını gönülden destekliyoruz. İstanbul Avrupa ve Asyanın kesiştiği nokta, bu durum değerlendirilmeli ve tüm hatlar buradan geçmeli, büyük bir gelir kaynağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000