01 Şubat 2009, Pazar 00:30:29

HELİKOPTER KAZASINDA SON BİLGİLER

Ankara'ya gitmek üzere saat 15.00'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanan EC-135 tipi bir ambulans helikopter, Bolu üzerindeyken kayboldu.
  • Hele durun, hemen düştü haberi yapmak yerinde değil. Düşmüş de olabilir, zorunlu iniş de olabilir. netlik kazansın, ondan düştü, çakıldı, cayır cayır yandı haberi yaparsınız...

İstanbul'dan Ankara yönüne giden ve emekli kara pilot albay Süleyman Kıyak ve yardımcı kaptan pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki helikopterle saat 16.00 civarında telsiz ve radar irtibatının kesildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından satın alınanan  Polonya tescilli helikopter ile Bolu Kıbrıscık ilçesi yakınlarında irtibat kesildi. Helikopterin bir kamu kuruluşu tarafından Polonya'dan kiralandığı ve İstanbul'da yakıt ikmali yaptığı belirtiliyor. Helikopterin saat 14.58'de Atatürk Havalimanı'ndan kalktığı ve pilotun son sözünün "hava şartları kötü" olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Hava Ambulans Servisi için Polonya'dan ilgili firma tarafından Türkiye'ye getirilen helikopterle irtibatın İstanbul'dan Ankara'ya gittiği sırada, saat 16:10 civarında kesildiğini söyledi.

Söz konusun helikopterin, filoya katılması için yeni getirildiğini ifade eden Akdağ, “Helikopterle, Bolu'nun Mudurnu ilçesi Kıbrıscık Beldesi Köroğlu mevkisinde irtibat kaybedilmiştir. Arama çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

YILDIRIM: KOORDİNATLARI TESPİT EDİLDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaybolan helikopterin koordinatlarının Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede tespit edildiğini bildirdi.

Helikopterin saat 16.50'de Ankara'da olması beklenirken, 16.40'ta irtibatın kesildiğini ifade eden Yıldırım, “Şu anda Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede koordinatları tespit edildi. Aramalar devam ediyor. Hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle arama kurtarma helikopterleri inecek uygun bir yer arıyorlar. Son durum bundan ibaret” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKTAŞ: KÖROĞLU TEPESİ'NE DÜŞTÜ

Kıbrısçık Belediye Başkanı Kemal Aktaş, helikopterin Köroğlu Tepesi'ne düştüğünü söyledi.  Aktaş, helikoptere kar açma makinelerinin yolu açtıktan sonra ulaşılabileceğini belirtti. 

Kaybolan helikopterle ilgili çalışmalar yapmak üzere, Bolu Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 1 ekibin Kıbrısçık'a, 1 ekibin de Mudurnu bölgesine gönderildiği, ayrıca Sakarya'dan da takviye ekibin yola çıkarıldığı ifade edildi.

BOLU VALİSİ AKPINAR: “NET HİÇ BİR BİLGİ YOK”

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, kaybolduğu  iddia edilen helikopterle ilgili olarak, “Net hiç bir bilgi yok” dedi.

Vali Akpınar, kendilerine, Sağlık Bakanlığınca kiralanan Polonya tescilli  helikopter ile Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında, saat 16.00 sıralarında  irtibat kesildiği yönünde bilgilerin gelmesi üzerine başlattıkları çalışmalara  ilişkin olarak, “Ne görsel ne de teknik anlamda bir bilgi yok. En son bize,  helikopterin Kıbrıscık ilçesi Köroğlu mevkisinde kaybolduğu yönünde bilgiler  geldi. Bu bilgiler doğrultusunda bölgede arama kurtarma çalışmaları yapılıyor.  Net hiç bir bilgi yok” diye konuştu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI, KÖROĞLU MEVKİSİNDE YOĞUNLAŞTI
        
Yetkililer, İstanbul'dan  Ankara yönüne giden ve Türk pilot Süleyman Kıyak ve yardımcı pilot Endrew  Inojewodzki yönetimindeki helikopterle saat 16.00 civarında telsiz ve radar  irtibatının kesildiğini, son sinyalin alındığı bölge olan Mudurnu-Akyazı-Düzce  üçgeninde, jandarma, Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin vatandaşların  ihbarı doğrultusunda, Kıbrıscık ve Dörtdivan ilçelerinde helikopteri arama  çalışmaları başlatıldığını bildirdiler.

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Ankara'dan gönderilen askeri  helikopter, bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle geri döndü.

HELİKOPTER KAZASINDA SON BİLGİLER

Yorumlar

Cenap ~ 15 yıl önce
Hele durun, hemen düştü haberi yapmak yerinde değil. Düşmüş de olabilir, zorunlu iniş de olabilir. netlik kazansın, ondan düştü, çakıldı, cayır cayır yandı haberi yaparsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000