21 Haziran 2008, Cumartesi 09:14:46

"HAVAŞ'I GERİ İSTİYORUZ"

Havaş'ın Atatürk Havalimanı'ndan Kozyatağı'na yaptığı servislerin tekrar başlatılması için İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ne başvuran otelciler, yıldırım hızıyla "olumsuz" cevap verilmesine tepkili.
  • bu kadar yararli bir sistemi kaldiran zihniyeti kiniyorum ve havas otobuslerini istiyorum yada iett nin havalimanina buyuk bagaj tasiyabilecegimiz bir otobus getimesini istiyorum saniyorum benim gibi dusunen bir cok kisi vardir
  • Havaş olmalı...İstanbul önemli şehir...mahalle yönetimiyle idare edilemez. mahalle kararıyla Havaş kaldırılamaz.Taksilere binmek zorunda bırakılmak soyguna davetiye çıkarmaktır.Dünyanın her yerinde her havaalanında shuttle servisi vardır.Bizde taxi servisimi olacak? kime ne rüşvet verildi.böyle bir karar ancak rüşvetle alınabilir.
  • Dünyanın tüm uygar ülkelerinde uluslararası havaalanlarından şehir merkezine çeşitli ulaşım alternatifleri mevcuttur. Dileyen yolcu taksi ile, dileyen metro veya tramvay ile, dileyen ise otobüs ile şehir merkezine ulaşır. İşim gereği havayolu ile çok sık seyahat ediyorum. Havaş'ın verdiği hizmetten de gayet memnundum. Özellikle Havaş'ın özelleştirilmesinden sonra, güleryüzlü, tertemiz kıyafetli personeli, modern ofisleri, klimalı, son model otobüs filosu ile Havaş'ı kullanıyordum. Taksiciler odasının baskısı ile Havaş'ın Anadolu yakasına yaptığı seferlerin iptalini şiddetle kınıyorum. Uçağı kullanan herkes zengin değildir. Taksi ücreti bütçesine uygun değilse yolcunun Havaş'ı kullanması en doğal hakkıdır. Geceyarısından sonra havaalanına inen bir yolcunun tek seçeneği, gece tarifesinden taksimetre açacak olan taksici olmamalıdır.Lütfen taksiciler önce kendilerine çeki düzen versinler. Kılık, kıyafet, bireysel ve araç temizliklerine özen göstersinler. Özellikle havaalanında çalışan taksiciler mutlaka yabancı müşteri ile anlaşabilecek şekilde yabancı dil öğrensinler.Kısa mesafeye gidecek yolcuya söylenmesinler.Havaş Anadolu yakası seferlerinin tekrar başlatılmasını istiyorum. Aksi halde taksi yerine özel aracımla havaalanına giderek, aracımı otoparka bırakacağım. İnanın, bu taksiden çok daha ekonomik. Bazı bankalar bu şekilde otoparkı kullanan yolculara otopark ücretinde indirim de sağlıyor. Lütfen Sayın Kadir Topbaş ve Sayın Muammer Güler bu konuya acilen müdahale etsin ve Anadolu yakasından Atatürk Havalimanına seyahat edecek yolcular mağdur olmasın.
  • araça binmeden önce nereye gideceğinizi soruyor ondan sonrada ben oraya gidemem diyor ve ağlamaya başlıyorlar sifta etmedik diye
  • Burada yazilan herseye katiliyorum ve aynen de belirtiyorum; yolcuyu AHL taksi'nin tekeline birakmak çok buyuk ayip. AHL taksi'ye bence kimse binmemeli.Herkes boykot etmeli.Musterinin verdigi para ile ekmek kazaniyorlar ama umurlarinda degil.Yaklasmaya korkuyorsun adamlara.Nasil taksicilik bu.
  • Herkes çok güzel yorumlar yazmış. Bir kişide "ah ne güzel oldu.. taksiler daha iyi hizmet veriyor" dememiş. Herkes aynı düşüncede, taksiciler: Kaba-saba, müşteriyi yolunacak kaz gören, ekmeğini sayesinde kazandığı taksi müşterisine karşı en ufak bir saygı duymayan garip yaratıklar...belli ki işi Ankaradan bağlamışlar. Almayadan arkadaşın dediği gibi ülkede "hakim" yok ki..hepsi başka işlerle meşgul halkı ilgilendiren böyle ufak!? işlerle uğraşmazlar...memlekette eşkiya kanunu geçiyor gücün varsa bastır alırsın. Hak hukuk boş şeyler...ee taksici napsın. Alır müşteriyi dolaştıra dolaştıra götürür bozuk sonra adamın uçağa verdiği paranın 2-3 katı para alır bir de üstüne fırça çeker...bu ülkeye sadece "müşteri velinimetimizdir" felsesefi gelse bir çok hizmet sektörü kendiliğinden düzelir..ha kanunlada düzelir ama ben devletten artık bir şey beklemiyorum.
  • Italya'da araba baglama olayi vardir,hatta Hollanda'da arabami baglayip goturduler kim diyorsa yok diye bir yurtdisina ciksin,gazete okumakla olmaz bu isler.Ayrica AHL taksicileri hem cahil hem de o kadar parayi bagladiklari icin orada at kosturabileceklerini saniyorlar.Artik kendi arabanla geldiginde bile laf soylecek duruma gelmisler.
  • Ben kendim Frankfurt havalimanında taksi söförlügü yapıyorum. Maalesef Türkiyede kontrol mekanizması yok. Örnek olarak ben müsteri tarafından zabıtaya sikayet edildigimde geregı duyuldugunda oraya ifade vermeye cagrılırım. Eger 3-5 defa suclu bulunursam ömür boyu taksi kullanmaktan men edilirım. Ben kendimde İstanbula uctugumda kesinlikle AHL taksiye binmiyorum. O anda müsteri indiren taksiye biniyorum. Bir defasında beni zorla taksiden indirmeye calıstılar. Ben Almanya da müsteriyi bırakın baska taksiden asagıya indirmek kolunu tutsam benim hayatımı kaydırırlar. Almanların bir atasözü vardır HAKİM OLMAYAN YERDE KANUNLAR GECERLİ OLMAZ
  • polis tarafından araba baglama olayı dünyanın hicbir yerınde türkiye haric yoktur ilkel bir uygulama
  • Havaalanları bu kadar sahipsiz mi cahil cühela,görgüden ve saygıdan yoksun taksiciler at oynatıyorlar. Türkiye'ye gelecek olan turistler ilk olarak bu adam ( ! ) larlamı muhatap olacak? Bu ne rezillik, ne başıboşluktur böyle? Yoksa bunlara izin verenler taksicilerden belli bir avanta mı alıyorlar? Bilmeye hakkımız var.

Havaş'ın Atatürk Havalimanı'ndan Kozyatağı'na yaptığı servislerin tekrar başlatılması için İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ne başvuran otelciler, yıldırım hızıyla "olumsuz" cevap verilmesine tepkili. İşletmeciler, "Bizim servis araçlarımız da engelleniyor. Turist, denetimsiz taksicilerin insafına bırakılıyor" dediler.

TUROB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ne yapılan, "Anadolu yakasına Havaş seferlerinin yeniden başlatılması" başvurusuna, belediye bir gün içinde jet hızıyla "ret" cevabı verdi. Belediyenin olumsuz yanıtına tepki gösteren Anadolu yakası otel işletmecileri, "Belediyenin seferleri gece 24.00'te bitiyor. Konuklarımız, hiçbir denetimden geçmeyen, kural tanımayan taksicilerin insafına bırakılıyor. Bu uygulama, turizmin yükselen değeri İstanbul'a yakışmıyor" görüşünü savundular.

TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan da, uygulamanın bir curcuna yarattığını vurgulayarak; şu bilgiyi verdi:
"Şikayetler çok artınca, biz otelciler olarak gece 24.00'ten sonra konuklarımız için özel ücretsiz servisler koyduk. Araçlarımızın tüm evrakları ve izin belgeleri olduğu halde, havalimanında zorluklarla karşılaşıyoruz. Son birkaç hafta içinde trafik polisi hiçbir gerekçe yokken araçlarımızı bağlamaya, zorluk çıkartmaya başladı. Biz orada korsan taksi yapmıyoruz ki. Tüm dünyada uygulandığı gibi bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Aracın tüm belgeleri tamam, şoförün psikoteknik ehliyeti bile var, ücret almıyorsunuz.. Buna rağmen sorun çıkartıyorlar. Bu arada Marriott gibi prensip olarak servis kullanmayan büyük oteller de var. Bunların konukları nasıl gelecek. Beş yıldızlı otel müşterisini taksicilerin insafına mı bırakacaksınız?

İstanbul bir marka şehir, bir kongre merkezi olma yolunda hızla ilerlerken, taksici esnafının bu kadar başıboş bırakılması ve bu başıboşluğun belediye tarafından adeta desteklenmesi çabalarımıza darbe vuruyor. Konuklarımız fahiş fiyatlardan ve dolandırılmaktan şikayetçi. Beş liranın yanına sıfır ekleyen taksici mi ararsınız, fotokopi ile çoğalttığı sahte parayı veren mi ararsınız.. Ya belediye araçları inen uçak durumuna göre kesintisiz çalışsın, ya da bunu yapamıyorlarsa Havaş seferleri tekrar başlatılsın. Taksiciler konusunda da gelen şikayetlerden yola çıkarak bir dosya hazırlıyoruz. Valiliğe ve belediyeye başvurup önlem alınmasını isteyeceğiz. Bu ülkenin adının kirletilmesine izin veremeyiz."

 

"HAVAŞ'I GERİ İSTİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

vatandas ~ 15 yıl önce
bu kadar yararli bir sistemi kaldiran zihniyeti kiniyorum ve havas otobuslerini istiyorum yada iett nin havalimanina buyuk bagaj tasiyabilecegimiz bir otobus getimesini istiyorum saniyorum benim gibi dusunen bir cok kisi vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nilgün ~ 16 yıl önce
Havaş olmalı...İstanbul önemli şehir...mahalle yönetimiyle idare edilemez. mahalle kararıyla Havaş kaldırılamaz.Taksilere binmek zorunda bırakılmak soyguna davetiye çıkarmaktır.Dünyanın her yerinde her havaalanında shuttle servisi vardır.Bizde taxi servisimi olacak? kime ne rüşvet verildi.böyle bir karar ancak rüşvetle alınabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu yakalı yolcu ~ 16 yıl önce
Dünyanın tüm uygar ülkelerinde uluslararası havaalanlarından şehir merkezine çeşitli ulaşım alternatifleri mevcuttur. Dileyen yolcu taksi ile, dileyen metro veya tramvay ile, dileyen ise otobüs ile şehir merkezine ulaşır. İşim gereği havayolu ile çok sık seyahat ediyorum. Havaş'ın verdiği hizmetten de gayet memnundum. Özellikle Havaş'ın özelleştirilmesinden sonra, güleryüzlü, tertemiz kıyafetli personeli, modern ofisleri, klimalı, son model otobüs filosu ile Havaş'ı kullanıyordum. Taksiciler odasının baskısı ile Havaş'ın Anadolu yakasına yaptığı seferlerin iptalini şiddetle kınıyorum. Uçağı kullanan herkes zengin değildir. Taksi ücreti bütçesine uygun değilse yolcunun Havaş'ı kullanması en doğal hakkıdır. Geceyarısından sonra havaalanına inen bir yolcunun tek seçeneği, gece tarifesinden taksimetre açacak olan taksici olmamalıdır.Lütfen taksiciler önce kendilerine çeki düzen versinler. Kılık, kıyafet, bireysel ve araç temizliklerine özen göstersinler. Özellikle havaalanında çalışan taksiciler mutlaka yabancı müşteri ile anlaşabilecek şekilde yabancı dil öğrensinler.Kısa mesafeye gidecek yolcuya söylenmesinler.Havaş Anadolu yakası seferlerinin tekrar başlatılmasını istiyorum. Aksi halde taksi yerine özel aracımla havaalanına giderek, aracımı otoparka bırakacağım. İnanın, bu taksiden çok daha ekonomik. Bazı bankalar bu şekilde otoparkı kullanan yolculara otopark ücretinde indirim de sağlıyor. Lütfen Sayın Kadir Topbaş ve Sayın Muammer Güler bu konuya acilen müdahale etsin ve Anadolu yakasından Atatürk Havalimanına seyahat edecek yolcular mağdur olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koruma ~ 16 yıl önce
araça binmeden önce nereye gideceğinizi soruyor ondan sonrada ben oraya gidemem diyor ve ağlamaya başlıyorlar sifta etmedik diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
Burada yazilan herseye katiliyorum ve aynen de belirtiyorum; yolcuyu AHL taksi'nin tekeline birakmak çok buyuk ayip. AHL taksi'ye bence kimse binmemeli.Herkes boykot etmeli.Musterinin verdigi para ile ekmek kazaniyorlar ama umurlarinda degil.Yaklasmaya korkuyorsun adamlara.Nasil taksicilik bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuyorumcu ~ 16 yıl önce
Herkes çok güzel yorumlar yazmış. Bir kişide "ah ne güzel oldu.. taksiler daha iyi hizmet veriyor" dememiş. Herkes aynı düşüncede, taksiciler: Kaba-saba, müşteriyi yolunacak kaz gören, ekmeğini sayesinde kazandığı taksi müşterisine karşı en ufak bir saygı duymayan garip yaratıklar...belli ki işi Ankaradan bağlamışlar. Almayadan arkadaşın dediği gibi ülkede "hakim" yok ki..hepsi başka işlerle meşgul halkı ilgilendiren böyle ufak!? işlerle uğraşmazlar...memlekette eşkiya kanunu geçiyor gücün varsa bastır alırsın. Hak hukuk boş şeyler...ee taksici napsın. Alır müşteriyi dolaştıra dolaştıra götürür bozuk sonra adamın uçağa verdiği paranın 2-3 katı para alır bir de üstüne fırça çeker...bu ülkeye sadece "müşteri velinimetimizdir" felsesefi gelse bir çok hizmet sektörü kendiliğinden düzelir..ha kanunlada düzelir ama ben devletten artık bir şey beklemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alp ~ 16 yıl önce
Italya'da araba baglama olayi vardir,hatta Hollanda'da arabami baglayip goturduler kim diyorsa yok diye bir yurtdisina ciksin,gazete okumakla olmaz bu isler.Ayrica AHL taksicileri hem cahil hem de o kadar parayi bagladiklari icin orada at kosturabileceklerini saniyorlar.Artik kendi arabanla geldiginde bile laf soylecek duruma gelmisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksi ~ 16 yıl önce
Ben kendim Frankfurt havalimanında taksi söförlügü yapıyorum. Maalesef Türkiyede kontrol mekanizması yok. Örnek olarak ben müsteri tarafından zabıtaya sikayet edildigimde geregı duyuldugunda oraya ifade vermeye cagrılırım. Eger 3-5 defa suclu bulunursam ömür boyu taksi kullanmaktan men edilirım. Ben kendimde İstanbula uctugumda kesinlikle AHL taksiye binmiyorum. O anda müsteri indiren taksiye biniyorum. Bir defasında beni zorla taksiden indirmeye calıstılar. Ben Almanya da müsteriyi bırakın baska taksiden asagıya indirmek kolunu tutsam benim hayatımı kaydırırlar. Almanların bir atasözü vardır HAKİM OLMAYAN YERDE KANUNLAR GECERLİ OLMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
badi ~ 16 yıl önce
polis tarafından araba baglama olayı dünyanın hicbir yerınde türkiye haric yoktur ilkel bir uygulama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
Havaalanları bu kadar sahipsiz mi cahil cühela,görgüden ve saygıdan yoksun taksiciler at oynatıyorlar. Türkiye'ye gelecek olan turistler ilk olarak bu adam ( ! ) larlamı muhatap olacak? Bu ne rezillik, ne başıboşluktur böyle? Yoksa bunlara izin verenler taksicilerden belli bir avanta mı alıyorlar? Bilmeye hakkımız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000