15 Mart 2008, Cumartesi 13:38:16

Havaş'a yasak ŞOKU!

Atatürk Havalimanı'ndan toplu taşıma yapan Havaş şirketine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) kısıtlama getirildi.

Atatürk Havalimanı'ndan toplu taşıma yapan Havaş şirketine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) kısıtlama getirildi. Havaş'ın Kozyatağı ile Etiler-Akmerkez'e olan otobüs seferleri yasaklanırken, sadece Taksim ve Bakırköy hatlarında hizmet vermesi kararlaştırıldı.

Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, Adalar'daki at arabalarını ruhsata bağlayan, E-5'ten minibüsleri kaldıran UKOME'nin, Havaş için aldığı son kararın da biran önce uygulanması istedi. Can, kooperatife kayıtlı 553 taksinin günlük 4 bin 500 yolcu taşımasına karşın Havaş'ın yaklaşık 20 bin yolcu taşıdığına işaret ederek, haksız rekabetten dolayı aylık 1 milyon YTL'ye yakın zararları olduğundan yakındı.

Havaş'ın ilk olarak Şişhane ile başlayan otobüs seferleri zaman içinde; Taksim, Levent, Otogar, Akmerkez, Kozyatağı, Kadıköy, Sabiha Gökçen Havalimanı, Bostancı, Ümraniye, Laleli, Aksaray, Bakırköy, Maslak gibi noktaların da eklenmesiyle 28'e çıktı. Taksiciler korsan taşımacılıkla haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle Havaş'ı 22 ay önce Ulaştırma Bakanlığı ve İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne şikayet etti. Bu süreçte; İETT de Atatürk Havalimanı ile şehir içi arasında 96T, 96A ve 96K hat numaralı otobüslerle sefere başladı. Havaş, havalimanı ile Kozyatağı arasında 15 YTL, Etiler'e 11 YTL, Taksim'e 9 YTL ve Bakırköy'e 3.5 YTL; İETT ise iki tam biletle toplu taşıma hizmeti veriyor.

5216 sayılı Belediyeler Kanunu çerçevesinde Havaş'ın otobüs seferlerini yeniden düzenleyen karar Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından dün onaylanarak, taraflara tebliğ edildi. Havaş bundan böyle; Atatürk Havalimanı ile Etiler-Akmerkez ve Kozyatağı arasında toplu taşıma hizmeti yapamayacak. Karar ile yolcu taşınan otobüslere standart getirilirken, Havaş'a 'Taşımacılık Belgesi' alma zorunluluğu da getirildi.

Havaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da 10 ile 8 YTL ücret karşılığında Kozyatağı, Bostancı, Pendik, Taksim ve 4. Levent arasında toplu taşıma yapıyor.

Havaş'a yasak ŞOKU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000