12 Ekim 2011, Çarşamba 15:56:18

HAVAŞ İLE HAVATAŞ ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI!

İETT’nin açtığı ihaleyi kazandıktan sonra ‘Havataş’ adlı şirket kurup, Atatürk Havalimanı ve şehrin farklı merkezleri arasında yolcu taşımaya başlayan Günaydın Tur-Çimentur ortaklığıyla Havaş arasında tartışma çıktı.
  • evet ekmek aslanın midesinde olabilir.Ama şunu bilinki bazı şeyler gerçekten para değil.ben biliyorumki inanmayana yeminde etsen nafile.kısaca olay şu.ahl 'den HAVAŞ diye havataşa!!!binmişim bi anlık dalgınlık sonra turcellim var ücretsiz biletimi istedim bana kampanya bitti dediler.bende 10 tl verdim taksime geldim jeton düştü.sonradan öğrendimki havataş 10 tl lik kalitesini gösterdi...........hakkımı aramak için muhattap bulmayı boşverin kendi adamlarını haklı çıkarmak için yaaaaaaaaaaaaaa her neyse adamlar gün yüzü gibi ortada kardeşim ..
  • benden 14 lira aldı diyen şahıs böyle ucuz kalitesiz aslı astarı olmayan şeylerle havaş....kusura bakma zedelenmez...senin gibiler önce şunu bilsin havaş değil 14 ..114 lirada olsa 81 senelik kuruluşunun hakkını veren firmadır.gitte havataşa bak kucağında çocuklu bayandan bile 2 kişi parası alıyor.sende göreceksin yalancının mumunu...
  • Çakma Havaş kendine başka isim bulamamış mı ? Ben olsam mahkemeye verirdim valla. Ne idüğü belirsiz minibüsçü mantığı ile çalışan bir firma. Bir de muhafazakarmış... Ülkenin haline bakın. Ben ne diyeyim. Keşke çelebi veya havalimanından başka bir şirket yapsaydı bu işi havataş yerine.
  • Havataş adını hava taşımacılığından almış. Yani Karataş veya başka bir taş mı demeliydi? Havaş ta adını Hava Limanları işl. den almış. Ben anlamıyorum. Havaş adı olmasaydı Havataş, adını başka şekilde mi koyacaktı. Belki olabilir ama, Havataş diye isim konulması illaki Havaş ın adını taklit ediyor anlamına gelmez. Havaş polemiği ve evhamı bıraksın da hizmet kalitesini artırsın, fiyatı düşürsün. SAW dan geliyordum Benden 14 TL aldılar. Bir turist grubu geldiler, onlardan 7 şer TL aldılar. Mantık, izan, insaf, kalite, profesyonellik bunun neresinde. Ben o verdiğim paraya ah ettim bu biline....
  • bir kaç kere daha yazmıştım Havataş firmasını , internette arama notoruna yazıp arasanıza , daha internette bile sayfa açamamışlar, bunlar mağlubiyeti kabul etmişler ama ellerinden tutanlar var.
  • Havaş iyidir, tüm türkiyede ama öyle ama böyle senelerdir hizmetimizde , birilerinin zoruna gitmesin bu.
  • aynı şekilde yanlışlıkla bir kere havataş otobüsüne bindim, daha sonra otobüsün içerisindeki E-10 yapıştırmasını görüp kapıdaki ilgiliye "bu havaş otobüsümü mü?" diye sordum. cevabı evet ya da hayır olacak bu basit soru için 3 kişi 5 dakika boyunca açıklama yaptı, havaş olmadığını anlayıp inmek istediğimde de neredeyse kapalıçarşı esnafı gibi koluma girip geri çevireceklerdi..
  • Arkadaşalr anlamıyorsunuz galiba.... TEKEL olmak isteyen Günaydın Turizm... Havaş değil!!! HAVAŞ DHMI'ye yani Devlete Para ödüyor. Yolcu Havacılık Sektörünün belediyenin değil ki.....
  • Burada en büyük rahatsızlık havataşın muhfazakar kesime hitap etmesi, logoyu kopyalaması ve yandaş olmasıdır. Adil bir ihale olsa bu iş böyle olmazdı. Onun için de Minibüsçülere değil Havaşa devam kararı aldık.
  • Kafanı kuma gömmüşsün, ama bir yerlerin açıkta kalmış. Albayrak nire, Günaydın nire. Bırak bu saplantıları, çapsızlıklarıda dünya adamı ol. Ben Havataşı falan savunuyor değilim. Adam ihaleyi almış işini tabiki yapacak. Zamanla kaliteyi de artırır. Havaşa gelince; niçin rekabetten gocunuyorsun. Senin iddiana göre söylüyorum. Kaliteli ve daha pahalı hizmet isteyen seni seçsin, kalitesiz ve daha ucuz isteyen onu seçsin. Zamanında az kalitesizliklerine şahit olmadı bu camia. Müjdat bey sen niye hayatın boyunca birilerinin arkasına sığınıp üstelik birilerini sürekli gammazlamakla hayat geçiriyorsun. Üstüne üstlükte başarılı, profesyonel ve beyefendi imajı yayıyorsun. Geç bunları artık. Deniz bitti beyler.

Havalimanlarından şehir merkezlerine Ulaştırma Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi’nin verdiği izinle 28 yıldır yolcu taşıyan Havaş, logosunu taklit eden ve haksız rekabete neden olan Havataş’a dava açıyor.

İETT tarafından geçen yıl aralık ayında düzenlenen ihaleyi kazanan Günaydın Tur-Çimentur ortaklığı, Havataş adında bir şirket kurdu.
 
Normalde İETT’ye ait otobüslerin bagaj taşıma yerleri olmadığı için yolcu konforu açısından havalimanına ulaşımda farklı otobüs arayışı nedeniyle ihale açılan ihaleden 7 ay sonra Havataş sefer yapmaya başladı. Şirket halen Atatürk ve Sabiha Gökçen’den seferler yapıyor.

Taklit ediliyor
Bir süre sonra yolcuların Havaş zannedip benzer isim, logo ve beyaz otobüslerle sefer yapan Havataş otobüslerine bindiklerini ve memnun kalmadıklarını belirten Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel “İsim ve logo benzerliği nedeniyle konuyu yargıya taşıdık ve dava açtık. Tebligatta bulunmak üzere avukatlarımız harekete geçtiğinde uzun süre şirketin merkezini bulmakta zorlandık. Bizi medya aracılığı ile korsan taşımacılık yapıyormuşuz gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz, 28 yıldır Ulaştırma Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi ve Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) verdiği izinle bu seferleri yapıyoruz. Bu kadar yıldır korsan taşımacılık yapmamız mümkün mü?” diye konuştu.

Rekabete açığız
Ancak tüm bu taklitçi davranışlarına rağmen İETT gibi bir kurumun ihalesini almış olmalarından dolayı ikinci otobüs şirketi olarak havalimanın da çalışmaları gayet normal olduğunu söyleyen Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Rekabet her zaman kaliteyi artırır ve tüketiciyi korur. Ancak, gelişlerinin ikinci günü bazı yayın organlarında bize iftira atarak, Havaş’ın seferlerini durdurtmaya çalışmaları, tekel olmak istemeleri düşündürücü. İETT ihalesinin amacı hattın özelleştirilmesidir. Kazanan tekel olacak diye bir madde yok. Bu tür ihalelerde yapılacak değişiklik, özelleştirmenin mantığını bozar. Önemli olan yolcunun rekabetçi bir ortamda transferinin sağlanmasıdır.”

Yargıya gidiyoruz
Zaman zaman Atatürk Havalimanı’ndaki taksi kooperatifinin haklarında ruhsatsız olduğu yönünde açıklamaları olduğuna dikkat çeken Müjdat Yücel, “Asılsız bu suçlamalara karşı 2 defa dava açtık ve kazandık. Yine sessiz kalmayacağız. Yargıya gidiyoruz. Havalimanı ulaşımında taksiye de, metroya da, belediye otobüsüne de ihtiyaç var. Ve kimsenin tekeline bırakmayacağız” dedi.

UKOME’den alınmış izinlerimiz var
Yolcuların belirli standartlar içinde konforlu olarak istedikleri yere, istedikleri taşıma aracı ile ulaştırılmak yani seçenek sunmanın çok önemli olduğunu ifade eden Müjdat Yücel, sözlerini şöyle noktaladı; “Havalimanını kullanan yolcular bizim sadece transferlerinden değil, havalimanları girişinden uçağın kapısına kadar hizmetlerinden sorumluyuz. Bundan dolayı yolcularımızı sadece taksicilerin veya tek bir otobüs şirketinin ellerine bırakılmamız mümkün değil. Ulaşım entegrasyonu, bize Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin verdiği ruhsattan doğan bir sorumluluk. Yolcu transferi kısmında ise yasalara uygun olarak UKOME’den aldığımız izin bulunuyor.”

Hatırlanacağı üzere Günaydın Tur'un sahibi Erol Günaydın, Havalimanı yolcu taşıma ihalesini kazanmış fakat Havaş'ın seferlerini durdurmayacağını öğrendikten sonra birçok gazeteye Havaş'ın korsan olduğu ve kendilerinin muhafazakar kesime hitap ettiği yönünde demeçlerde bulunmuştu.

HAVAŞ İLE HAVATAŞ ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 12 yıl önce
evet ekmek aslanın midesinde olabilir.Ama şunu bilinki bazı şeyler gerçekten para değil.ben biliyorumki inanmayana yeminde etsen nafile.kısaca olay şu.ahl 'den HAVAŞ diye havataşa!!!binmişim bi anlık dalgınlık sonra turcellim var ücretsiz biletimi istedim bana kampanya bitti dediler.bende 10 tl verdim taksime geldim jeton düştü.sonradan öğrendimki havataş 10 tl lik kalitesini gösterdi...........hakkımı aramak için muhattap bulmayı boşverin kendi adamlarını haklı çıkarmak için yaaaaaaaaaaaaaa her neyse adamlar gün yüzü gibi ortada kardeşim ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benden 14 lira aldı diyen şahıs böyle ucuz kalitesiz aslı astarı olmayan şeylerle havaş....kusura bakma zedelenmez...senin gibiler önce şunu bilsin havaş değil 14 ..114 lirada olsa 81 senelik kuruluşunun hakkını veren firmadır.gitte havataşa bak kucağında çocuklu bayandan bile 2 kişi parası alıyor.sende göreceksin yalancının mumunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çakma Havaş kendine başka isim bulamamış mı ? Ben olsam mahkemeye verirdim valla. Ne idüğü belirsiz minibüsçü mantığı ile çalışan bir firma. Bir de muhafazakarmış... Ülkenin haline bakın. Ben ne diyeyim. Keşke çelebi veya havalimanından başka bir şirket yapsaydı bu işi havataş yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havataş adını hava taşımacılığından almış. Yani Karataş veya başka bir taş mı demeliydi? Havaş ta adını Hava Limanları işl. den almış. Ben anlamıyorum. Havaş adı olmasaydı Havataş, adını başka şekilde mi koyacaktı. Belki olabilir ama, Havataş diye isim konulması illaki Havaş ın adını taklit ediyor anlamına gelmez. Havaş polemiği ve evhamı bıraksın da hizmet kalitesini artırsın, fiyatı düşürsün. SAW dan geliyordum Benden 14 TL aldılar. Bir turist grubu geldiler, onlardan 7 şer TL aldılar. Mantık, izan, insaf, kalite, profesyonellik bunun neresinde. Ben o verdiğim paraya ah ettim bu biline....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kaç kere daha yazmıştım Havataş firmasını , internette arama notoruna yazıp arasanıza , daha internette bile sayfa açamamışlar, bunlar mağlubiyeti kabul etmişler ama ellerinden tutanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaş iyidir, tüm türkiyede ama öyle ama böyle senelerdir hizmetimizde , birilerinin zoruna gitmesin bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aynı şekilde yanlışlıkla bir kere havataş otobüsüne bindim, daha sonra otobüsün içerisindeki E-10 yapıştırmasını görüp kapıdaki ilgiliye "bu havaş otobüsümü mü?" diye sordum. cevabı evet ya da hayır olacak bu basit soru için 3 kişi 5 dakika boyunca açıklama yaptı, havaş olmadığını anlayıp inmek istediğimde de neredeyse kapalıçarşı esnafı gibi koluma girip geri çevireceklerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşalr anlamıyorsunuz galiba.... TEKEL olmak isteyen Günaydın Turizm... Havaş değil!!! HAVAŞ DHMI'ye yani Devlete Para ödüyor. Yolcu Havacılık Sektörünün belediyenin değil ki.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada en büyük rahatsızlık havataşın muhfazakar kesime hitap etmesi, logoyu kopyalaması ve yandaş olmasıdır. Adil bir ihale olsa bu iş böyle olmazdı. Onun için de Minibüsçülere değil Havaşa devam kararı aldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kafanı kuma gömmüşsün, ama bir yerlerin açıkta kalmış. Albayrak nire, Günaydın nire. Bırak bu saplantıları, çapsızlıklarıda dünya adamı ol. Ben Havataşı falan savunuyor değilim. Adam ihaleyi almış işini tabiki yapacak. Zamanla kaliteyi de artırır. Havaşa gelince; niçin rekabetten gocunuyorsun. Senin iddiana göre söylüyorum. Kaliteli ve daha pahalı hizmet isteyen seni seçsin, kalitesiz ve daha ucuz isteyen onu seçsin. Zamanında az kalitesizliklerine şahit olmadı bu camia. Müjdat bey sen niye hayatın boyunca birilerinin arkasına sığınıp üstelik birilerini sürekli gammazlamakla hayat geçiriyorsun. Üstüne üstlükte başarılı, profesyonel ve beyefendi imajı yayıyorsun. Geç bunları artık. Deniz bitti beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000