15 Ekim 2008, Çarşamba 08:21:59

Havalimanında MOBESE'li takip!

Atatürk Havalimanı'nda, durumundan şüphelenilen kişilerin GBT'sine (Genel Bilgi Toplama), 'Mobil MOBESE (Mobil elektronik sistem entegrasyon) El Cihazı' ile bakılmaya başlandı.
  • Onun yapilmasinda,bence hicbir mahsur yoktur.Mühim olan seyyahat edecek kisiler.Böyle kontrolleri göze alip erken Havalimanlarinda bulunmalaridir.Hersey bizim olduguna inanmaliyiz.Birde Sürücülerin,Hareket halinde telefon kullanmalari,kemer takmamalari trafik kurallarini hice saymalari,beni en tedirgin eden hastaligimizdir.

Havalimanı emniyeti tarafından 4 noktada başlatılan uygulamayla hem suçlular hem de kaçak araçlar anında tespit ediliyor.

Son dönemde artan terör olayları sebebiyle Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik uygulamaları üst seviyeye çıkarıldı. Havalimanında iç ve dış hatlar terminalleri, metro katı ile havalimanı girişindeki yol kontrol noktasında MOBESE'li denetime geçildi. MOBESE el cihazına girilen nüfus cüzdanı bilgileriyle, şüpheli şahısların, GBT'si, muhtarlıktan alınan kayıtlar sayesinde adresleri ve beraber yaşadığı kişi sayısı hakkında gerçek bilgilere ulaşılıyor. Şüpheli araçların plakalarına bakılarak, cihaz sayesinde kısa sürede çalıntı olup olmadığı anlaşılıyor. Hakkında yakalama emri bulunan suçlular, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürülüyor.

Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri, kullanılmaya başlanan MOBESE cihazlarıyla günde yaklaşık 250 araç ve 200 kişinin sorgulamasının gerçekleştiğini söyledi. Sistemin iş yükünü azalttığına ve daha çok şüphelinin sorgulanmasına katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, sorgulamanın kısa sürede yapılması sayesinde uygulamayla vatandaşların zaman kaybetmesinin de önüne geçildiğini belirtti.

 

Havalimanında MOBESE'li takip!

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Onun yapilmasinda,bence hicbir mahsur yoktur.Mühim olan seyyahat edecek kisiler.Böyle kontrolleri göze alip erken Havalimanlarinda bulunmalaridir.Hersey bizim olduguna inanmaliyiz.Birde Sürücülerin,Hareket halinde telefon kullanmalari,kemer takmamalari trafik kurallarini hice saymalari,beni en tedirgin eden hastaligimizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000