04 Nisan 2013, Perşembe 10:00:13

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ!

AKBİL uygulamasına karşı çıkan taksiciler eylem yapmaya hazırlanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, “Burası halk otobüsü değil AKBİL uygulayamazsın” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.
  • Ben sirf bu havaalani taksilerini kullanmamak icicn metroya binip birkac durak sonra inip oradan normal bir taksiye biniyorum...siz de oyle yapin
  • sarı taksiler ,çok kalitesiz ve insanların haklarını gasp eden şehir eşkiyalarının orgutleri olmuşlardır.denetim eksik,kontrol eksik...rezillikerlini saymaya ne zaman, ne kelime yeter.hava alanı personeli olupta sarı taksicilerden kazık yememiş,dayak yememiş,en azından kufur yememiş personel varmıdır çok merek ediyorum!kaldı ki misafirimiz turistlere yaptıkları muameler...üç kuruş için ülkenin imajını kaldıki misafirperverligiyle övünen insanların yaşadıgı bu ülkeyi nasıl karalıyorlar...yazıklar olsun.helal belediyeye bu sorunun üzerine gitmeye başladı.
  • Akbil kalkali yil oluyor yahu geri geldi de haberimiz mi yok? Ben taksilere akbil uygulamasini sacma buluyorum, kredi karti vs anlasilir ama akbil mantiksiz, dunyada boyle bir uygulama hic duymadim. Akbilcilerin cogu aylik yukletiyordur zaten, digerlerinde de kolay kolay yirmi kagittan fazla kredi bulunmaz nasil calisacaksa bu sistem. Taksicilere acidigimdan degil ha, Yesilkoye gidecegim deyince yabanci sanip kac defa taa Florya Besyol'dan dolastirdilar, bes on lira icin sesimi cikarmadim, bu kadarcik paraya tamah edene de ne diyeyim yani. Bir de sahil yolunda calisma var yol kapali demeye basladilar son zamanlarda kendilerini gelistiriyolar surekli tebrik etmek lazim.
  • Aynen dediğim çıktı ve bu yorumları hiçbir taksicinin okumadığı ortaya çıktı,baksanıza yorumları beğenen bir sürü insan var ama beğenmeyen hiç yok, demekki hiçbiri okumamış bu yorumları...
  • minibüsçüler, özel halk otobüsü şoförleri ve taksiciler. Bunların acilen insanlık eğitimine alınması gerekli...
  • Dunya'nin cok yerinde havaalani taxicileri az cok hilekardir. Istanbul'dakiler benim hilekarlar listesinde basindalar. Bende beter olmalarini dilerim.
  • çapulcu takımı bunlar. Elimde imkan olsa komple taksi durağını kaldırırım. Şu yorumlara bak. Bu kadar nefret edilen bir topluluk olabilir mi yaw. Bu kadar yorumu okuyup bir yetkili hiçbir yaptırım uygulayamaz mı bu mafya gruba. Yıllarca kuleliden havalimanına metronun gelişinde bunlar engellemişti.Yıllarca şehirden havalimanına gelen diğer taksilerin yolcu almalarına da bunlar kabadayılık yapmıştı. Havaşa belediye otobüsüne de kafa tutan bunlar. Kimsiniz siz ya. Bu gücü nerden buluyorsunuz.
  • Bu havalimanı taksicilerine müstahak bu. Hostes kıyafetli görüp almazlar, sivil kıyafet binip 15 milyonluk yere gidince yapmadıgı gıcıklıgı terbiyesizliği yapmazlar. Kimsenin parasını sömüremezsiniz böylece, istediğiniz kadar eylem yapın!!!
  • Islerine gelmez tabii bunlarin. Kayda gececek, kazik attigi belli olacak, vergi vermesi gerekecek. Sevsinler özel mülkmüs. Bunca yildir bir kere zorda kaldigim disinda hic havaalani taksilerine binmedim. Taksiye bineceksem, yolcu birakan sari taksiye bindim. Bütün gelen arkadaslarima da siki siki tembihliyorum bunlara binmeyin, kaziklanir, tecavüze ugrarsiniz diye. Hepsi geldikleri yere geri dönsün bu taksicilerin...
  • Valla sizin için üzülecek kimse göremiyorum bu alemde, keşke biraz kültürlü olsanızda internete girip şurdaki yorumları okuyabilseniz,ne kadar itici olduğunuzu ,kültürsüz olduğunuzu bakımsız olduğunuzu,üçkağıtçı olduğunuzu,kavgacı olduğunuzu görebilseniz.ama görseniz nolcaki sizden hiçbir şey olmazki....

İstanbul’daki taksiciler Ağustos ayında hayata geçmesi planlanan İstanbul Kart, AKBİL ve kredi kartı uygulamasına tepki gösterdi. Taksiciler yasanın çıkması durumunda eylem yapacaklarını belirtti. Taksilerin özel mülk olduğunu belirten İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, “Taksiler özel mülktür. Özel mülklerde böyle bir şey kullanılması mümkün değildir. Burası halk otobüsü değil AKBİL uygulayamazsın. Böyle bir şey olması mümkün değil. Belediyelerimizin taksicilerle uygulamak istediği çok şey var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bundan birkaç gün önce biliyorsunuz lüks araçlar ile taşımacılık geçirdiler, UKM’den. Bunların her ikisine de karşı çıkacağız. Taksiler toplu taşıma aracı değildir. Taksiciler özel mülktür. Özel mülklerde böyle bir şey kullanılması mümkün değildir. Burası halk otobüsü değil AKBİL uygulayamazsın. Böyle bir şey olması mümkün değil” dedi.

Belediyenin çıkarmayı düşündüğü AKBİL uygulaması için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirten Fahrettin Can, “Biz önce Sayın Belediye Başkanı’mızdan bir randevu talep ettik. Belediye Başkanımızın bize olan cevabından sonra mutlaka birtakım gelişmeler olacaktır. Bu konuyla alakalı Bölge idare mahkemesine dava açtık ve yürütmenin durdurulmasını istedik. Çünkü taksiler toplu taşıma aracı değildir. Büyükşehir Belediyemizin fiyatlarımızı, tarifelerimizi, duraklarımızı hatta eğitimimizi yapıyor. Biz bunlardan şikayetçi değiliz. Tasarruf hakkı taksiciye aittir. Çünkü bu taksiler taahhütlü olduğu için insanlar buna yıllardır yatırım yapmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz taksileri belediye otobüsü gibi görmekten acilen vazgeçmelidir” diye konuştu.

“KARAR ÇIKARSA EYLEM YAPARIZ”

Kararın uygulamaya geçmesi durumunda İstanbul’da büyük bir eylem yapacaklarını söyleyen Fahrettin Can, “Sayın Belediye Başbakanı’mızın özellikle mahkemelerden önce bizi anlamasını bekliyoruz. Eğer Belediye Başkanımız bu konuyu düzeltmese çok büyük eylemler olacak” şeklinde konuştu.

Karara tepki gösteren taksi sürücüsü Hüseyin Yılmaz ise, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapmak istediği şeyler taksici esnafını büyük derinden yaralamaktadır. Ticari taksiler toplu taşıma aracı değildir. Toplu taşıma aracı olmamasına istinaden belediyenin bunda tasarrufu olmamasına rağmen, bu tasarrufu kendiymiş gibi kullanmaya çalışıyor. Yani belediyenin hiç mi para bulacak yeri yok da kala kala taksicinin üzerinden AKBİL ile para toplayıp da mı yatırımlarını yapacak. Bu gerçekten taksici esnafını üzmüştür. O zaman biz şöyle yapalım İBB İstanbul kart diye kart çıkardı. Bütün alışverişleri bununla yapalım. Bakkaldan, muhallebiciden, manavdan biz İstanbul Kart ile yapalım. Bankaları kapatsınlar, bütün alışverişi İstanbul AŞ.’nin bünyesindeki İstanbul Kart ile yapalım. Yüklemeleri yapsınlar. Biz bankaya para yatırmayalım. Büyükşehir’e yatıralım yani belediye bu taksici esnafından ne istiyor ben bunu anlamıyorum. Korsan yasası çıktı, taksici korsan yasasından muzdarip. Eğer taksiciliği bitirmekse bu projenin adı bizde bunu bilelim. Bunu bize söylesinler. Biz Başbakanımızın taksici dostu olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize uyguladıklarından kendisinin haberi olmadığını düşünüyorum. Buradan da Başbakanımıza sesleniyoruz. Sayın Başbakan’ım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın çalışmalarını, meclis kararlarını tekrar gözden geçirmesini kendisinden rica ediyorum” dedi.

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Metro ~ 11 yıl önce
Ben sirf bu havaalani taksilerini kullanmamak icicn metroya binip birkac durak sonra inip oradan normal bir taksiye biniyorum...siz de oyle yapin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarı gasp ~ 11 yıl önce
sarı taksiler ,çok kalitesiz ve insanların haklarını gasp eden şehir eşkiyalarının orgutleri olmuşlardır.denetim eksik,kontrol eksik...rezillikerlini saymaya ne zaman, ne kelime yeter.hava alanı personeli olupta sarı taksicilerden kazık yememiş,dayak yememiş,en azından kufur yememiş personel varmıdır çok merek ediyorum!kaldı ki misafirimiz turistlere yaptıkları muameler...üç kuruş için ülkenin imajını kaldıki misafirperverligiyle övünen insanların yaşadıgı bu ülkeyi nasıl karalıyorlar...yazıklar olsun.helal belediyeye bu sorunun üzerine gitmeye başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
Akbil kalkali yil oluyor yahu geri geldi de haberimiz mi yok? Ben taksilere akbil uygulamasini sacma buluyorum, kredi karti vs anlasilir ama akbil mantiksiz, dunyada boyle bir uygulama hic duymadim. Akbilcilerin cogu aylik yukletiyordur zaten, digerlerinde de kolay kolay yirmi kagittan fazla kredi bulunmaz nasil calisacaksa bu sistem. Taksicilere acidigimdan degil ha, Yesilkoye gidecegim deyince yabanci sanip kac defa taa Florya Besyol'dan dolastirdilar, bes on lira icin sesimi cikarmadim, bu kadarcik paraya tamah edene de ne diyeyim yani. Bir de sahil yolunda calisma var yol kapali demeye basladilar son zamanlarda kendilerini gelistiriyolar surekli tebrik etmek lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen dediğim ~ 11 yıl önce
Aynen dediğim çıktı ve bu yorumları hiçbir taksicinin okumadığı ortaya çıktı,baksanıza yorumları beğenen bir sürü insan var ama beğenmeyen hiç yok, demekki hiçbiri okumamış bu yorumları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
minibüsçüler, özel halk otobüsü şoförleri ve taksiciler. Bunların acilen insanlık eğitimine alınması gerekli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hilekarlar ~ 11 yıl önce
Dunya'nin cok yerinde havaalani taxicileri az cok hilekardir. Istanbul'dakiler benim hilekarlar listesinde basindalar. Bende beter olmalarini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
çapulcu takımı bunlar. Elimde imkan olsa komple taksi durağını kaldırırım. Şu yorumlara bak. Bu kadar nefret edilen bir topluluk olabilir mi yaw. Bu kadar yorumu okuyup bir yetkili hiçbir yaptırım uygulayamaz mı bu mafya gruba. Yıllarca kuleliden havalimanına metronun gelişinde bunlar engellemişti.Yıllarca şehirden havalimanına gelen diğer taksilerin yolcu almalarına da bunlar kabadayılık yapmıştı. Havaşa belediye otobüsüne de kafa tutan bunlar. Kimsiniz siz ya. Bu gücü nerden buluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müstahak ~ 11 yıl önce
Bu havalimanı taksicilerine müstahak bu. Hostes kıyafetli görüp almazlar, sivil kıyafet binip 15 milyonluk yere gidince yapmadıgı gıcıklıgı terbiyesizliği yapmazlar. Kimsenin parasını sömüremezsiniz böylece, istediğiniz kadar eylem yapın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olsunlar! ~ 11 yıl önce
Islerine gelmez tabii bunlarin. Kayda gececek, kazik attigi belli olacak, vergi vermesi gerekecek. Sevsinler özel mülkmüs. Bunca yildir bir kere zorda kaldigim disinda hic havaalani taksilerine binmedim. Taksiye bineceksem, yolcu birakan sari taksiye bindim. Bütün gelen arkadaslarima da siki siki tembihliyorum bunlara binmeyin, kaziklanir, tecavüze ugrarsiniz diye. Hepsi geldikleri yere geri dönsün bu taksicilerin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olun ~ 11 yıl önce
Valla sizin için üzülecek kimse göremiyorum bu alemde, keşke biraz kültürlü olsanızda internete girip şurdaki yorumları okuyabilseniz,ne kadar itici olduğunuzu ,kültürsüz olduğunuzu bakımsız olduğunuzu,üçkağıtçı olduğunuzu,kavgacı olduğunuzu görebilseniz.ama görseniz nolcaki sizden hiçbir şey olmazki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000