20 Temmuz 2012, Cuma 16:44:05

HAVACILIK DEVİ TÜRKİYE'DE

‘AMAC Aerospace Turkey’in kuruluşunu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölümü’ndeki Sancak Air’a ait hangarı devralan firma, bir ilki gerçekleştirerek Business jetlerin bakımının yanı sıra VIP modifikasyonunu da Türkiye’de gerçekleştirecek.
  • sen kımsın hangarmı alcan belkıde asgarı ucret bıle alamyosun burda vıt vıt konusuyon
  • gumruk alet edavat personel vergıler bunlar buyuk paralar ucak malzemesı senın karakoy gbı dandık ucuz urun dgl en basıdı 40 50 bın dolar 1 lokma takımı 10 bın dolar cıvarı sen ne konusuyon
  • ya sen kımsınkı sana anlatayım gıt bak ısıne hadı.
  • Geri kalan 7 milyon doları da bir anlat o zaman.
  • bak arkadasım havalımanında yap ıslet devret sıstemı uygulanıyor ben orda ısletmecı bı sırketteyım oryı 3 mılyon dolar cıvarı alırlar ve bunun dısında 30 ıla 50 bın tl devlet havameydanlarına aylık yer kırası verılır sen kımsın bılmyorum ama on yarglı konusma bende hangar ısletmecısıyım bızde verıyoruz o paraları.
  • rumuz adnan, satın mı almış 3 milyon dolara? sen atma asıl. kiralık hangar 300 milyon dolar olsa ne yazar. o kadar biliyorsan düzgün bir hesap yap da görelim.
  • arkadasım o hangarın fıyatı 3 mılyon dolar sen oyle havadan konusma
  • Şirketin sermayesi 500 bin TL görünüyor İTO kaydında. Hangar zaten kiralık. Nasıl olup da 10 milyon USD yatırım yapmış oluyor 6 ayda? Bir anlatsa executive chairman kadri de öğrensek.
  • firma kaliteli firma iyi yatırımlar yapabilir ve ortaya profesyonel bir şey çıkar. özellikle türkiyede bu tarz bakım hizmetleri yetersiz olduğundan çok önem arzeder.

Türkiye çalışmalarına ilk aşamada 25 çalışanla başlayacak firmanın Türkiye’ye başlangıç için yaptığı yatırım rakamı ise 10 milyon USD.

Son teknolojiye sahip altyapısı ile kurulduğu 2007 yılından bu yana hızla büyüyen AMAC Aerospace dünyanın 2. En büyük VIP uçak içi bakım ve modifikasyon firması unvanını aldı. Merkezi İsviçre’nin Basel şehri olan firma buradaki  hangarlarında  sadece özel jetlerin değil B777-200/300, B747-400 gibi geniş gövdeli uçakların iç VIP tasarımlarını da isteğe uygun olarak yapıyor.

VIP tasarımda sınır tanımayan AMAC Aerospace, uçakların içini bir ev gibi düşünerek yatak odasından mutfağına kadar en ince detaylara ve VIP kaliteye göre tasarlıyor. Globalde 525 çalışanı olan ve 2011 yılı cirosu 300 milyon dolar olan Amac Aerospace, önümüzdeki 3 yıllık süreçte toplam 1 milyar dolarlık sipariş anlaşması imzalamış durumda. Türkiye’de ilk yıl için 25 çalışanla start verecek firmanın Türkiye’ye ilk yıl yaptığı yatırım rakamı 10 milyon USD.

‘Daha önce VIP modifikasyonlar için yurtdışına gidiliyordu’
Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye operasyonları için gelişen ekonomisiyle Türkiye’yi merkez seçen firma böylece İsviçre dışındaki ilk MRO yatırımını  İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Sancak Air’a ait 1500 metre karelik hangarı devralarak yaptı.

Türkiye’nin gelişen ekonomisinin buraya yatırım kararı almalarında büyük rol oynadığını söyleyen AMAC Aerospace Grup  CEO’su Kadri Muhiddin, açıklamasında şunları söyledi; “Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bizim için büyük önem taşıyor. Bu bölgede yapacağımız çalışmalar için gelişen ekonomisiyle Türkiye’yi seçmemiz önemliydi. Öncelikle AMAC Aerospace Turkey’in kuruluşunu gerçekleştirdik. Atatürk Havalimanı’nda Sancak Air’dan devraldığımız hangarımızda Business Jetlerin uçak içi bakım ve modifikasyonlarını yapacağız. Tasarımlarımızda sınır yok. Bugüne kadar Türkiye’ deki business jet sahipleri, bazı küçük modifikasyonlar için bile yurt dışına gitmek ve sıra beklemek zorunda kalabiliyordu. Artık  AMAC Aerospace Turkey olacak. Hem bir ilki gerçekleştireceğiz hem de Business Jet sahiplerine aradıkları kaliteli hizmeti sunacağız”

Türkiye’ye yatırımlarını ilerleyen dönemde daha da artıracaklarını söyleyen Kadri Muhiddin ”Basel’deki hangarlarımızda sadece Business Jetlerin değil, en büyük uçakların da modifikasyonunu yapıyoruz. Müşterilerimiz arasında özellikle Orta Doğu’dan Krallar ve prensler var. İlerleyen dönemde yatırımlarımızı artırarak geniş gövdeli uçakların iç dizaynını da Türkiye’deki hangarlarımızda yapmayı planlıyoruz” dedi.

Pilatus 12 NG satış ve bakım hakları
VIP uçak bakım ve modifikasyonlarının yanı sıra Pilatus 12 NG marka özel kullanım uçağının da  Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika satış ve bakım haklarını da elinde bulunduran AMAC Aerospace, bu uçakların da bölgedeki bakım ve modifikasyon dahil  tüm çalışmalarını Türkiye üzerinden götürecek.

HAVACILIK DEVİ TÜRKİYE'DE

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

adnan ~ 12 yıl önce
sen kımsın hangarmı alcan belkıde asgarı ucret bıle alamyosun burda vıt vıt konusuyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adnan ~ 12 yıl önce
gumruk alet edavat personel vergıler bunlar buyuk paralar ucak malzemesı senın karakoy gbı dandık ucuz urun dgl en basıdı 40 50 bın dolar 1 lokma takımı 10 bın dolar cıvarı sen ne konusuyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adnan ~ 12 yıl önce
ya sen kımsınkı sana anlatayım gıt bak ısıne hadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madri kuhiddin ~ 12 yıl önce
Geri kalan 7 milyon doları da bir anlat o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adnan ~ 12 yıl önce
bak arkadasım havalımanında yap ıslet devret sıstemı uygulanıyor ben orda ısletmecı bı sırketteyım oryı 3 mılyon dolar cıvarı alırlar ve bunun dısında 30 ıla 50 bın tl devlet havameydanlarına aylık yer kırası verılır sen kımsın bılmyorum ama on yarglı konusma bende hangar ısletmecısıyım bızde verıyoruz o paraları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madri kuhiddin ~ 12 yıl önce
rumuz adnan, satın mı almış 3 milyon dolara? sen atma asıl. kiralık hangar 300 milyon dolar olsa ne yazar. o kadar biliyorsan düzgün bir hesap yap da görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adnan ~ 12 yıl önce
arkadasım o hangarın fıyatı 3 mılyon dolar sen oyle havadan konusma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madri kuhiddin ~ 12 yıl önce
Şirketin sermayesi 500 bin TL görünüyor İTO kaydında. Hangar zaten kiralık. Nasıl olup da 10 milyon USD yatırım yapmış oluyor 6 ayda? Bir anlatsa executive chairman kadri de öğrensek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amac ~ 12 yıl önce
firma kaliteli firma iyi yatırımlar yapabilir ve ortaya profesyonel bir şey çıkar. özellikle türkiyede bu tarz bakım hizmetleri yetersiz olduğundan çok önem arzeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000