23 Şubat 2009, Pazartesi 07:41:21

"Havaalanına gümrük birimi gerekli"

Elazığ Havaalanında yurtdışı seferlerinin artmasıyla kurulması muhtemel bir gümrük biriminin hizmet verebilmesi için Gümrük İşletme Müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu. Vali Muammer Erol, Elazığ'dan uçuş yapılabilmesi için öncelikle havaalanında bir gümrük biriminin oluşturulması gerektiğini
  • Valimizin gerek yılan hikayesine dönmüş havaalanı pist inşaatının tamamlanması ve de gerekse mevcut havaalanının havalimanaına dönüştürülmesi gayretelerini sevinçle karşılıyoruz. 5 milletvekilinin yapamadığını yapmaya çalışıyor ve en azından bunun için çaba harcıyor. Sayın Elazığ milletvekillerinin böyle bir önemli meseleyle uğraşmaya vakitleriyok maalesef. Onların çözmesi gereken çok daha önemli konular var. Artık yılan hikayesine dönen havalimanı ve terminal binası sözünü veren hükümet bu sözünü tutsun. Ve Elazığ halkıyla dlaga geçmekten vazgeçsin. Yoksa Elazığlılar gereken cevabı yakında vereceklerdir.
  • "gerektiğini..." düşünmüş olabilir mi? Ya da "gerektiğini..." gerektirir? Nedir abi bu haberin yüklemi? İlkokul'da öğretiyorlar benim bildiğim, yüklem ve özne ilişkisini... Bu ne yaman çelişki.

Elazığ Havaalanı'na ek uçak seferleriyle yurtdışı seferlerinin artmasıyla mevcut terminal binasının genişletilmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce proje hazırlıklarına başlandı. Havaalanında kurulması muhtemel bir gümrük biriminin hizmet verebilmesi için Vali Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundular. İncelemelere; Malatya Gümrükleri ve Muhafaza Baş Müdürü Ali Fuat Kılıç, Gümrük Müsteşarlığından İnşaat Mühendisi Veysel Tekçe ve İstanbul Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu ve Gümrük Muhafaza Müdürleri katıldı.
Gümrükçüler daha sonra Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER PAYLAŞILDI

Elazığ'dan uçuş yapılabilmesi için öncelikle havaalanında bir gümrük biriminin oluşturulması gerektiğini belirten Vali Erol, "Havaalanı Terminal binasının şu an için yeterli olduğu söylense bile; pistin uzatılmasıyla artacak seferler ve yurtdışı uçuş talebiyle karşılaşıldığında yetersiz kalacağı aşikardır. Terminal binasının büyütülmesi Gümrük Müsteşarlığımızın bilgisi ve onayı dahilinde yapılmasının ileride işimizi kolaylaştıracağını düşündüğümüz için Müsteşarlığımızdan buraya yetkililerin gönderilmesini talep etmiştik. Burada yapılacak terminale Gümrük Muhafaza birimlerinin hizmet vermeleri için yeterli olması bakımından ne tür ilaveler yapılması konusunda bize fikir verdiler. Destek verdiler, görüş ve önerilerini ilettiler. Biz de yapılacak terminalle ilgili yapılacak genişletme işlemlerini bu görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız. Daha sonra havaalanı terminalinin ek binasının mimari projesi ve arkasından statik ve elektrik projelerinin yapılmasına gayret edeceğiz. 3 bin metre uzunluğundaki pistin tamamlanması artık problem değil. Biz onu tamamlanmış sayıyoruz. Tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak diğer hizmet taleplerinin karşılanması için yapılacak işler konusunda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ali Fuat Kılıç ise havaalanında gerekli tespitleri yerinde ve kroki üzerinden yaptıklarını belirterek, olumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

"Havaalanına gümrük birimi gerekli"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Valimizin gerek yılan hikayesine dönmüş havaalanı pist inşaatının tamamlanması ve de gerekse mevcut havaalanının havalimanaına dönüştürülmesi gayretelerini sevinçle karşılıyoruz. 5 milletvekilinin yapamadığını yapmaya çalışıyor ve en azından bunun için çaba harcıyor. Sayın Elazığ milletvekillerinin böyle bir önemli meseleyle uğraşmaya vakitleriyok maalesef. Onların çözmesi gereken çok daha önemli konular var. Artık yılan hikayesine dönen havalimanı ve terminal binası sözünü veren hükümet bu sözünü tutsun. Ve Elazığ halkıyla dlaga geçmekten vazgeçsin. Yoksa Elazığlılar gereken cevabı yakında vereceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"gerektiğini..." düşünmüş olabilir mi? Ya da "gerektiğini..." gerektirir? Nedir abi bu haberin yüklemi? İlkokul'da öğretiyorlar benim bildiğim, yüklem ve özne ilişkisini... Bu ne yaman çelişki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000