26 Aralık 2009, Cumartesi 07:10:35

H1N1'i havalimanında tespit etmeye gerek kalmadı

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndaki termal kameranın da kaldırıldığı belirtildi.
  • 52 yaşındayım. 20 gün önce şiddetli öksürük şikayetiyle doktora gittim. Grip olduğumu söyledi. İstanbul Acıbadem Hastanesinde yaptırdığım test sonucunda Influenza A ve H1N1 testlerin pozitif çıktı. Yani resmen domuz gribi olmuştum. Öksürük 2 günde geçti. Ateşim ise hiç çıkmadı. Yani ateş olmasa da Domuz gribi taşınabiliyor. Bu durumda termal kamera da zaten bir işe yaramayacaktı.

Havalimanındaki son termal kamera ise hacıların yurda dönmesinin ardından gelecek hafta kaldırılacak.

Sağlık Bakanlığı, havalimanlarındaki termal kameraları kaldırmaya başlamıştı.

Bakanlığın talimatı ile ilk olarak üç hafta önce Antalya Havalimanı'ndaki termal kameralar devreden çıkarıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar ve Genel Havacılık Terminali ile VIP Salonu'na kurulan sabit ve mobil 6 kameradan 5'i de kademeli olarak söküldü.

Dış Hatlar Terminali Geliş katında pasaport öncesine kurulan termal kameranın ise hacıların yurda dönüşlerinin tamamlanmasının ardından gelecek hafta kaldırılacağı belirtildi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Antalya, İzmir, Ankara, Dalaman ve Bodrum gibi havalimanlarında kurulan sabit ve mobil termal kameralar, vücut ısısı 38 dereceyi geçen virüs taşıma ihtimali yüksek kişileri tespit ederek tedavi altına alınmasını sağlıyordu.

H1N1'i havalimanında tespit etmeye gerek kalmadı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
52 yaşındayım. 20 gün önce şiddetli öksürük şikayetiyle doktora gittim. Grip olduğumu söyledi. İstanbul Acıbadem Hastanesinde yaptırdığım test sonucunda Influenza A ve H1N1 testlerin pozitif çıktı. Yani resmen domuz gribi olmuştum. Öksürük 2 günde geçti. Ateşim ise hiç çıkmadı. Yani ateş olmasa da Domuz gribi taşınabiliyor. Bu durumda termal kamera da zaten bir işe yaramayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000