09 Ağustos 2011, Salı 14:55:54

GÜMRÜKÇÜLERE ŞOK BASKIN

Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde görevli 2 muayene memuru, daha önce seri numaraları belirlenmiş rüşvet parasını alırken gümrük muhafaza ekiplerince suçüstü yakalandI.
  • doymazlar diyen arkadaş,1750 mesai nerde biraz ufak at sallama.yalan yazma.
  • Yani.. insan bu kadar nankör olur.. KURUM dedigin yerde kic mi kimse hakki ile para kazanmiyor.. eger böyle ise, sende bunlarin icindesin , ölye ya.. tüm kurumlari RÜSVETCI yaptin .. insaf yani .. EGITIM SART
  • hepsini yollayın diyorsunuz da bu iki kişiyi yakalayanın gümrük muhafazadan arkadaşlar olduğunu görmüyor musunuz???herkesin suçu ne???
  • Tüm bunlarin.. tek caresi-- EGITIM SART.. kim olursa olsun .. yasa .. kanun .. viz gelir.. ALLAH korkusu yoksa , hersey heryerde olur. Herkes kendini temizlesin yeter, baskasinda suc aramayin..EGITIM SART
  • Oh oh diğerleri "tertemiz" yani?
  • GÜMRÜKTE RÜŞVETSİZ İŞ YAPILMADIĞINI SAĞIR SULTAN DUYUYOR.MESAİ ADI ALTINDA HER AY 1750 TL ALINIYOR.MEMURUN MESAİSİ 80 KURŞ.GÜMRÜKÇÜNÜN MESAİSİ .......YANİ.GÖZLERİNE DİZLERİNE DURSUN.NE VERSEN GÖZÜ DOYMAZ.
  • Kaçakçılık olayları bahane edilerek bürolara olan kestirme geçişimizin kaldırıldığı hafta bu arkadaşların şefi dahil alayı tutuklandı, ironiye bak !
  • bi taksiciler bi de gümrükçüler.. havalimanındaki en sevilmeyen tipler.
  • Rusvet yiyenlerin hepsini ibret olsun diye topyekun isten atmalari gerekiyor .
  • göstermelik iş yapmayın yapacaksanız toptan temizleyin hepsini...
Bir firmanın ithalat işlemlerini gerçekleştirmek için 6 bin dolar rüşvet aldıkları tespit edilen 2 muayene memuru, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde görevli muayene memurları K.K. ve H.Ö'nün, bir firmanın gümrük işlemlerini yapmak için rüşvet istediği yönünde ihbar aldı. Bir süre konuyla ilgili araştırma yapan ve firmanın temsilcileriyle irtibata geçen Gümrük Muhafaza ekipleri, zanlıların, söz konusu firmanın elektronik ürün ithalatı ile ilgili olarak ibraz ettiği garanti belgelerinde, "firma ismi"nin yazılı olmamasından dolayı işlem yapmadığı, ancak 6 bin doların kendilerine verilmesi halinde ithalat işlemini gerçekleştirecekleri bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine gümrük muhafaza ekipleri, seri numaralarını aldıkları 6 bin doları, ithalat işlemlerini gerçekleştirmek üzere ilgili firmanın iş takipçisine verdi. İş takipçisinin ithalat işlemlerini gerçekleştirmek üzere muayene memurlarına parayı vermesiyle harekete geçen ekipler, seri numaraları alınan 5 bin 700 doları muayene memurları K.K ve H.Ö'nün ortak kullandıkları masa ile duvar arasına gizlenmiş durumda ele geçirdi. 300 doların ise iş takipçisine bahşiş olarak geri verildiği tespit edildi.

Ayrıca gümrük muayene memurlarından K.K'nın üzerinde 3 bin 330 lira, H.Ö'nün üzerinde de 2 bin 500 dolar ve 630 liraya el konuldu.

Mahkemeye sevk edilen gümrük muayene memurları tutuklanarak Paşakapısı cezaevine gönderildi.

"RÜŞVET TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN TOPLUMSAL BİR SORUN"

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney, rüşvetin tedavi edilmesi gereken toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Rüşvetin topyekun bir mücadele gerektirdiğini, bunun da devlet-vatandaş işbirliği ile çözülebileceğini vurgulayan Güney, tüm vatandaşların rüşvet ve yolsuzluklar konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

"Gümrük teşkilatını artık kendi içindeki çürükleri kendisi temizleyen, bu manada kendi operasyonlarını kendisi yapan bir teşkilat yapmayı hedefliyoruz" diyen Güney, teşkilat içinde usulsüzlüğe ve yanlış işlemlere asla taviz verilmeyeceğini bildirdi.
(Sondakika.com)
GÜMRÜKÇÜLERE ŞOK BASKIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
doymazlar diyen arkadaş,1750 mesai nerde biraz ufak at sallama.yalan yazma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yani.. insan bu kadar nankör olur.. KURUM dedigin yerde kic mi kimse hakki ile para kazanmiyor.. eger böyle ise, sende bunlarin icindesin , ölye ya.. tüm kurumlari RÜSVETCI yaptin .. insaf yani .. EGITIM SART

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hepsini yollayın diyorsunuz da bu iki kişiyi yakalayanın gümrük muhafazadan arkadaşlar olduğunu görmüyor musunuz???herkesin suçu ne???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm bunlarin.. tek caresi-- EGITIM SART.. kim olursa olsun .. yasa .. kanun .. viz gelir.. ALLAH korkusu yoksa , hersey heryerde olur. Herkes kendini temizlesin yeter, baskasinda suc aramayin..EGITIM SART

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Oh oh diğerleri "tertemiz" yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GÜMRÜKTE RÜŞVETSİZ İŞ YAPILMADIĞINI SAĞIR SULTAN DUYUYOR.MESAİ ADI ALTINDA HER AY 1750 TL ALINIYOR.MEMURUN MESAİSİ 80 KURŞ.GÜMRÜKÇÜNÜN MESAİSİ .......YANİ.GÖZLERİNE DİZLERİNE DURSUN.NE VERSEN GÖZÜ DOYMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaçakçılık olayları bahane edilerek bürolara olan kestirme geçişimizin kaldırıldığı hafta bu arkadaşların şefi dahil alayı tutuklandı, ironiye bak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bi taksiciler bi de gümrükçüler.. havalimanındaki en sevilmeyen tipler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusvet yiyenlerin hepsini ibret olsun diye topyekun isten atmalari gerekiyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
göstermelik iş yapmayın yapacaksanız toptan temizleyin hepsini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000