20 Ocak 2015, Salı 08:20:10

GÖRÜNTÜLER SONRASI İNCELEME BAŞLATILDI

Havacılık meraklısı bir kişinin Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı bir hava aracı ile çektiği görüntüler, hukuki incelemeye neden oldu.
  • Evet, çünkü bu arkadaş bunu yapmasaydı kimsenin bundan haberi olmayacaktı. Yarın öbürgün belki de bir terör eylemi yapılacaktı ve şokların en büyüğünü yaşayacaktık Şimdi en azından böyle bir tehlikenin farkındayız ve bunu sağlayan bu arkadaştır (istemeden de olsa). Asalım keselimci arkadaşlar biraz daha düşünsün bu konuda. Bu olay yanlıştır , yapılmamalıdır fakat bazı tehlikeleri görmemizi sağlamıştır.
  • Havaci camiasi "Hepimiz ermeniyiz" diye ayaga kalkarak, adami kurtarmak cabasina girse hic sasirmam.
  • Tamam kuş tarzı drone tehlikeli ama dev gibi havaalanını kuşların dinlendiği ve geçtiği ana geçiş alanına yapmak ondan aşağı kalır bir şey mi?
  • Resmen zırvalamışsın
  • Biraz akıl biraz mantık nerde ne yapilacağını ne yapılmayacağını hele bir de havacılığa meraklı ( diyorsunuz ) bir çocuk !!!! Bilemiyorsa söylenecek bir şey yok .....ondan sonra tabi yerliyi bırakıp yabancıları alırlar........ Ilkokul çocuğuna sorsan yapılan olayın ne kadar tehlikeli ve saçma bir şey olduğunu söyler
  • Usta havacı herhalde uçurtma uçuruyorsun......
  • bu ülkedeki sorun kanunların var olması değil o kanunların uygulamasının ve takibinin yapılmamasıdır.Anayasa da var ama nasıl çiğnendiğine hepimiz şahidiz.devletin ilgili birimlerine sorsanız her şeyin bir yönergesi vardır,kalın kalın dosyalarını açıp gösterirler.ancak kaza/olaylara bakarsınız sanki o yönergeler hiç yokmuş gibi olay olmuştur.yani birileri onu hiç saymıştır,takmamıştır.takip edemiyorsanız madem o zaman siz de o teknolojiye uyun karşı önlem alın.bu kadar basit.
  • Çözüm var aslında 1-rc'ye rc ile karşılık verebilirsiniz.1.rc de 1 metre çapında sinyal yayan bir frekans bozucu olur diğer rc nin yanına yaklaşırsınız düşer.2-rc f16'lar var bir tane iğne benzeri birşey takarsınız f16'ya diğer uçağa saplandığında yine sinyal bozar.3- bir rc f16'ya diğer aracı düşürecek güçte bür roket benzeri birşey takarsınız vurursunuz olur biter veya rc araçlarında olupta diğer araçlarda olmuyan bir elektronik sinyal sistemi vardır o sinyali bozucu sistemi havaalanı çevresine yerleştirirsiniz havaalanına giremez olur biter :-)
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ya neyin görüşüne saygı ,ne çocugu ? Adam suç işlemiş. Yasak yazıyor kanunda ? 05 pas geçiş istikametinde çekim yapıyor ? Hala neyi tartışıyorsunuz ? Yanlışın tartışmasımı olur ?

İlk kez Airporthaber'in gündeme taşıdığı o görüntüler DHMİ'yi harekete geçirdi.DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, görüntülerle ilgili hukuki inceleme yaptıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Foto/video çekimi amacıyla yapılacak uçuşlar da dahil olmak üzere Türk Hava Sahası içerisinde düzenlenecek tüm uçuşlar için önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Kuruluşumuzdan izin alınması bir zorunluluktur. İzin alınmadan bu tür yasak faaliyetlerde bulunulması, Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuatlar açısından suç teşkil etmektedir. Habere konu olan çekimde de kullanılan bu tür hava araçları, boyutlarının küçük olması ve ışıklarının kapatılması nedenleriyle gözle fark edilemediği gibi; hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmakta olan radar sistemleriyle de takibi mümkün olmamaktadır. Akşam saatlerinde yapılan söz konusu video çekiminde kullanılan hava aracı da, hava trafik kontrol birimleri ve pilotlar tarafından fark edilememiştir. Uçuş emniyetini ihlal edecek bu tür sorumsuz davranışların önüne geçmek için suç duyurusunda bulunulmuştur.”

GÖRÜNTÜLER SONRASI İNCELEME BAŞLATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

isabet olmuş ~ 9 yıl önce
Evet, çünkü bu arkadaş bunu yapmasaydı kimsenin bundan haberi olmayacaktı. Yarın öbürgün belki de bir terör eylemi yapılacaktı ve şokların en büyüğünü yaşayacaktık Şimdi en azından böyle bir tehlikenin farkındayız ve bunu sağlayan bu arkadaştır (istemeden de olsa). Asalım keselimci arkadaşlar biraz daha düşünsün bu konuda. Bu olay yanlıştır , yapılmamalıdır fakat bazı tehlikeleri görmemizi sağlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politikaci ~ 9 yıl önce
Havaci camiasi "Hepimiz ermeniyiz" diye ayaga kalkarak, adami kurtarmak cabasina girse hic sasirmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politikacı'ya ~ 9 yıl önce
Merak etme, politikacıdan önce bağnaz tipler ayağa kalktı, cinayete teşebbüsten yargılansın diyen yorumlar bile var, yakında asacaklar çocuğu kurtulacaksınız hepiniz. Herkes bir mahkeme olmuş, kanunlarda varsa yaptırımı mahkeme uygular ama mahkeme kurmaya bile gerek görmeden asacaksınız bıraksalar. Olası savunmaları bile engellemek için böyle hepimiz ermeniyiz yorumları yazıyorsunuz ya, yazık, çok yazık.
Çelişki ~ 9 yıl önce
Tamam kuş tarzı drone tehlikeli ama dev gibi havaalanını kuşların dinlendiği ve geçtiği ana geçiş alanına yapmak ondan aşağı kalır bir şey mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çock'a'a ~ 9 yıl önce
Resmen zırvalamışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çocuk ~ 9 yıl önce
Biraz akıl biraz mantık nerde ne yapilacağını ne yapılmayacağını hele bir de havacılığa meraklı ( diyorsunuz ) bir çocuk !!!! Bilemiyorsa söylenecek bir şey yok .....ondan sonra tabi yerliyi bırakıp yabancıları alırlar........ Ilkokul çocuğuna sorsan yapılan olayın ne kadar tehlikeli ve saçma bir şey olduğunu söyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usta havacı ~ 9 yıl önce
Usta havacı herhalde uçurtma uçuruyorsun......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önlem ~ 9 yıl önce
bu ülkedeki sorun kanunların var olması değil o kanunların uygulamasının ve takibinin yapılmamasıdır.Anayasa da var ama nasıl çiğnendiğine hepimiz şahidiz.devletin ilgili birimlerine sorsanız her şeyin bir yönergesi vardır,kalın kalın dosyalarını açıp gösterirler.ancak kaza/olaylara bakarsınız sanki o yönergeler hiç yokmuş gibi olay olmuştur.yani birileri onu hiç saymıştır,takmamıştır.takip edemiyorsanız madem o zaman siz de o teknolojiye uyun karşı önlem alın.bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.B. ~ 9 yıl önce
Çözüm var aslında 1-rc'ye rc ile karşılık verebilirsiniz.1.rc de 1 metre çapında sinyal yayan bir frekans bozucu olur diğer rc nin yanına yaklaşırsınız düşer.2-rc f16'lar var bir tane iğne benzeri birşey takarsınız f16'ya diğer uçağa saplandığında yine sinyal bozar.3- bir rc f16'ya diğer aracı düşürecek güçte bür roket benzeri birşey takarsınız vurursunuz olur biter veya rc araçlarında olupta diğer araçlarda olmuyan bir elektronik sinyal sistemi vardır o sinyali bozucu sistemi havaalanı çevresine yerleştirirsiniz havaalanına giremez olur biter :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usta havacı'Ya ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya neyin görüşüne saygı ,ne çocugu ? Adam suç işlemiş. Yasak yazıyor kanunda ? 05 pas geçiş istikametinde çekim yapıyor ? Hala neyi tartışıyorsunuz ? Yanlışın tartışmasımı olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 9 yıl önce
adamlar bu yorumu begenmemis...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000