02 Ağustos 2013, Cuma 08:12:04

GENEL HAVACILIK TERMİNALİ'NDE YÜZDE 130'LUK ARTIŞ!

Atatürk Havalimanı'nda yer alan genel havacılık terminali, özel jetlerle ve helikopterlerle rekor kırdı. Uçuş sayısı açıldığı 2006 yılına göre yüzde 93, yolcu sayısı ise yüzde 130 arttı. Justin Bieber, Rihanna, Madonna gibi ünlülere de ev sahipliği yaptı.
  • AIP ye göre AHL ye slot verilmiyordu hani...?

Atatürk Havalimanı'nda yer alan genel havacılık terminali, özel jetlerle ve helikopterlerle gelen iş adamları ve ünlü isimlerin uğrak yeri oldu. Akşam'da yer alan habere göre; Atatürk Havalimanı'nda 2006 yılında faaliyete giren genel havacılık terminalinde yapılan uçuş sayısı açıldığı yıla göre yüzde 93, yolcu sayısı ise yüzde 130 arttı.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERİ UÇURDU

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kuzeybatısında, 'V' apronunda bulunan toplam 2 bin 300 metrekare alana sahip genel havacılık terminali, iş adamları ve ünlü sanatçılar başta olmak üzere çok sayıda konuğa geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Bugüne kadar Russell Crowe, Justin Bieber, Rihanna, Madonna gibi yüzlerce ünlü ve iş adamının kullandığı terminale ilgi her geçen gün artıyor.

PASAPORT İŞLEMLERİ DE JET HIZI

Terminalde 'hava taksi işletmeciliği' ve 'genel havacılık' ruhsatıyla uçuş yapan, ortalama 6-20 koltuk kapasiteli iş jetleri hizmet alıyor. Güvenlik, pasaport ve gümrük işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiği terminalde, iç ve dış hat uçuşları için iki ayrı salon bulunuyor. Ayrıca terminalde iş toplantıları için düzenlenmiş özel bir salon da yer alıyor.

YILDA 30 BİN 'ÖZEL' YOLCU

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de açılan ilk terminal olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Açıldığı yıl sonu itibariyle terminalden yapılan uçuş sayısı 3 bin 636, terminali kullanan yolcu sayısı 13 bin 004 iken, 2011 sonu itibariyle uçuş sayılarında yüzde 93, yolcu sayılarında yüzde 130 artış gerçekleşti. Yolcu sayısı yıllık 30 bini geçti. 2013’ün ilk altı ayında genel havacılık terminalini 2 bin 622 uçak ve 10 bin 418 yolcu kullandı."

GENEL HAVACILIK TERMİNALİ'NDE YÜZDE 130'LUK ARTIŞ!

Yorumlar

nk ~ 11 yıl önce
AIP ye göre AHL ye slot verilmiyordu hani...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000