21 Kasım 2009, Cumartesi 07:20:46

Free Shoplar hizmete açıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar geliş bölümündeki Gümrüksüz Satış Mağazaları’nın (duty free) yeni free shopları ‘sessiz-sedasız’ açıldı...
  • belki bişeyler değişir kafanızda diye yazmak istedim. (zor ama...) Bakın güzel kardeşlerim. Belliki Sabiha Gökçen sizin canınızı yakmış. Ben iki taraftanda defalarca yolculuk yaptım.. Açıkcası Sabiha Gökçen'in free Shop'larında uyduruk bir taraf göremedim. Aksine çok da güzel yapmışlar kimlerin emeği varsa ellerine sağlık. Ayrıca Setur gibi büyük bir firma tarafından işletiliyor. Sınır kapılarındaki mağazalar da onların Bu yaz arabamla Kapıkuleden çıkarken bir türk olarak gurur duydum. Ne güzel yapmışlar. Tabi siz orayıda uyduruk bulmuşsunuzdur. Daha güzelini neden yapmadınız diye sorarlar. Mutlaka eksikleri vardır ama ben açıkcası göremedim. Başkalarının yaptıklarını kötüleyerek elinize birşey geçmez. Bırakın biz karar verelim...
  • Sabiha Gökçen falan mı ? :)))
  • Umarım birileri bunları görüp örnek alır. Uyduruk yerler yapacaklarına öğrensinler.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar geliş bölümündeki Gümrüksüz Satış Mağazaları’nın (duty free) yeni free shopları ‘sessiz-sedasız’ açıldı. A-3 olarak tanımlanan bölüm de, dev bir içki kavına dönüştürüldü. Bunun için 7 metre yüksekliğinde duvar yapıldı. Raflara dizilen 15 bin şişe şarap ile viski ve şampanyaların en pahalısı 2490 Euro’luk etiketi ile Chateu Petrus şarabı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar geliş bölümündeki Gümrüksüz Satış Mağazaları’nın (duty free) yeni free shopları ‘sessiz-sedasız’ açıldı. A-3 olarak tanımlanan bölüm de, dev bir içki kavına dönüştürüldü. Bunun için 7 metre yüksekliğinde duvar yapıldı. Raflara dizilen 15 bin şişe şarap ile viski ve şampanyaların en pahalısı 2490 Euro’luk etiketi ile Chateu Petrus şarabı.

Atatürk Havalimanı’ndaki ‘duty-free’ mağazacılığı yeni boyuta taşındı. Bu yeni anlayışın başmimarı Akfen-Tepe-Unifree (ATÜ) Genel Müdürü Ersan Arcan, Dış Hatlar Terminali’ndeki pasaport kontrolünün hemen bitiminde yeni duty-free mağazalarının hizmete açıldığını hatırlatarak “Bu yenilik talebi yolculardan geldi. Alışveriş merkezleri gibi iş yapıyoruz ama mantığımız çok farklı” diyor. Dış hatlar gelişte, A-3 olarak tanımlanan bölüm, dev bir ‘içki kavı’na dönüştürüldü.

En pahalı konyak 2190 Euro

Fransız, İtalyan, Portekiz, Şili, Güney Afrika, Avusturalya gibi dünya şarapları ile malt ve viskiler konulan bölümde en pahalı şarap, 2490 Euro etiketi ile 2002 Chateau Petrus. Ardından 830 Euro etiketli 2006 Chateau Margaux, 815 Euro etiketli Chateau Lafite Rothschild şarapları geliyor. En pahalı konyaklar ise 2190 Euro’luk Hennesy Richard, 1800 Euro’luk Remy Martin Lois XIII. En pahalı şampanya ise 425 Euro’luk Roederer Cristal Brut Rose. Ersan Arcan “Alışveriş merkezlerinden farklıyız, işimiz çok hareketli ve dinamik” diyor ve şunları kaydediyor:

Yeni yaşam merkezleri

“Mağazalarımızın kasaları 365 gün 24 saat açık. İç piyasadaki dinamiklerden çok farklı dinamikler var burada. Müşteri bir haftasonu alışveriş merkezindeki ruh haliyle buralarda dolaşmıyor. Seyahat etmiş ya da edecek, belli bir yorgunluğu var, her ne kadar kabul edilmese de bir stres, bir kaygı hali var, bunları biliyoruz. Böyle durumlarda bizden beklentileri farklı. Konsepti tamamen buna göre oluşturduk. Çünkü yolcular artık güvenlik nedeniyle havalimanlarına erken geliyor, alanda daha fazla vakitleri oluyor. Bunu iyi değerlendirmeyi hedeflendik. Yolcu sayısı da her geçen gün artıyor. Gümrüksüz satış mağazaları giderek yeni yaşam ve alışveriş merkezleri haline geliyor.”

5 duyuya hitap ediyoruz

Seyahatlerden en az iki saat önce terminale gelen yolcuların duty-free’lerde zaman geçirdiğini hatırlatan Ersan Arcan, amaçlarının kendini özgür hissetmesi olduğunu vurguluyor. Bunun için limitsiz giriş ve limitsiz çıkış mantığı uyguladıklarını aktaran Ersan Arcan, “Konumlandırmaları yeniden düşündük. Dış hatlar geliş katındaki yenilikler de bu mantıkla yapıldı. Burada kullandığımız renkler, iç tasarım, stantların ve ürünlerin dizilişleri, aydınlatmaları, mağazadaki müzik yayınına kadar her şey 5 duyuya hitap etmek üzere planlandı” diyor.

Krizde Petrus şatışları düştü

Havalimanının en pahalı içkisi unvanlı 2490 Euro’luk Chateau Petrus’lardan geçtiğimiz yıl 11 adet satılmış. Bu yıl ise satışlar ekonomik kriz nedeniyle dibe vurmuş. Free-shop yetkilileri, “2009 yılında sadece 2 Petrus müşterisi bulabildik. Satın alanlardan birisi Türk, diğeri de ABD vatandaşıydı” diyor.

‘İçki duvarı’nın Avrupa’da örneği yok

Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminalindeki A-3 adı verilen ve sadece lüks tüketim mallarının bulunduğu mağazanın benzerinin Avrupa’da bile olmadığını söyleyen Ersan Arcan, “Burası bizim prestij mağazalarımızdan oldu. Mağaza 66 metrekareden 244 metrekareye genişledi. 4 kasası var. Premium mağaza konsepti ile yapıldı. 16 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki duvarının içinde 15 bin şişe dünya şarapları, seçkin malt ve yıllanmış viski çeşitleri kondu” diyor. A-3’te puro tutkunlarını da düşündüklerini söyleyen Arcan, şunarı ekledi: “Ülkenin en kapsamlı puro mağazası burada. Bunun için Dominik Cumhuriyeti ve Küba’dan ithal edilen yaklaşık 400 çeşit puro ve cigarillo bulunduruluyor. Özel havalandırmalı bölümde saklanan puroların yanı sıra ayrıca şarap aksesuvarları ve gurme kitaplarının da satıldığı bölüm hizmete girecek. Buradaki lüks kategoride çanta, saat, güneş gözlüğü çeşitleri de pahalı içkileri tamamlayacak.”

Free Shoplar hizmete açıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
belki bişeyler değişir kafanızda diye yazmak istedim. (zor ama...) Bakın güzel kardeşlerim. Belliki Sabiha Gökçen sizin canınızı yakmış. Ben iki taraftanda defalarca yolculuk yaptım.. Açıkcası Sabiha Gökçen'in free Shop'larında uyduruk bir taraf göremedim. Aksine çok da güzel yapmışlar kimlerin emeği varsa ellerine sağlık. Ayrıca Setur gibi büyük bir firma tarafından işletiliyor. Sınır kapılarındaki mağazalar da onların Bu yaz arabamla Kapıkuleden çıkarken bir türk olarak gurur duydum. Ne güzel yapmışlar. Tabi siz orayıda uyduruk bulmuşsunuzdur. Daha güzelini neden yapmadınız diye sorarlar. Mutlaka eksikleri vardır ama ben açıkcası göremedim. Başkalarının yaptıklarını kötüleyerek elinize birşey geçmez. Bırakın biz karar verelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçen falan mı ? :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım birileri bunları görüp örnek alır. Uyduruk yerler yapacaklarına öğrensinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000