31 Ekim 2014, Cuma 11:15:31

ESENBOĞA'DAKİ CAT 3 SİSTEMİ TC-TUR'A KURBAN MI EDİLDİ?

Twitter’daki iddialarıyla gündeme gelen fuatavni, bu kez Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Cat3 yaklaşma sisteminin Başbakanlık hangarı yüzünden kullanılamadığını iddia etti. Peki gerçekten sistem hangar yüzünden mi kullanılamıyor?
  • Fuatavni saçmalamış! Iyi gidiyor dü, ama saçmalama Hakk'ını kullandı demek ki!
  • Cok bilmis bir sekilde o notam mesajini alintilayan arkadas. Acaba neden mesajin tamamini yazmamis? Ben yazayim o zaman; .......... IANK ILS CAT III RWY 03R DOWNGRADED TO CAT II. DUE TO SIGNAL PERFORMANCE NOT AVBL TO PROVIDE CAT III CONDITIONS. FROM: 23 SEP.201R 08:45 TO: 2E DEC 2014 08:30 Neymis 23 eylul den 23 aralik tarihine kadarmis. Ayrica o hangarin bu tarihlerden cok daha once yapildigini bilmemek cahillik degil kotu niyettir.
  • Senin sultanın ne seçimiyle geldiyse esad da onun seçimiyle geldi, ama pardon ya edadın seçimi daha düzgün olmuştur muhtemelen, en azından oy hırsızlığı yapmamıştır :))))
  • Esad ne seçimiyle geldi. Hüsnü mübareğin seçimleri gibi mi yani:)))
  • Seçimle gelen diyene; esad da (yada sizin deyiminizle esed) seçimle geldi, İlginç hakkaten.
  • Eger emniyet kosulları yetersız ıse ucaklar iniş yapamaz ve sirket politikası olarak yedek meydana giderler Yalnız !!! yetersiz yakıt alması yedek meydana bile geri donemeyecek olan pilot bu piste kotu hava kosullarnda iniş için kendini zorlamak zorunda kalıcaktır . bu felakete neden olabilir bir atc ......
  • bismillah deyip cat1 yaparsak bişi olmaz, aynen cat 3 gibi inersin maaşallah. sizdeki de ne akıl yahu, hiç metal konstrüksyon hangar localiser sinyanlini yansıtırmı yaa, hadi allahın selameti üzerinize olsun
  • paralel paralel yalanlar
  • ne fuatavniymiş her konuda uzman maşşallah. korkma dhmi titre:)
  • Localiser istasyonu pist sonunda bulunur sinyalin metal hangardan sekme ihtimali var. Sadece sag degil degil 03 sola inerken de localiser sinyali bozuluyor. Kis donemine giriyoruz eger hala bu durum devam ederse fuatavni haklidir demek ki. Bir bilenden selam hayirli cumalar

Sosyal ağ Twitter’da hükümete yönelik kulis iddialarıyla gündeme gelen fuatavni isimli hesap, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Cat3 yaklaşma sisteminin kullanılamamasına ilişkin ilginç bir iddia ortaya attı.

Büyük maliyetlerle kurulan sistemin 23 Eylül’de yayımlanan notam ile kullanılama kapatıldığını vurgulayan fuatavni, sistemin kullanılamama gerekçesinin ise Başbakanlık için inşa edilen yeni hangar olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı kullanımı için satın alınan TC-TUR tescilli uçağın sığabileceği büyüklükte inşa edilen hangarın Cat3 sinyallerini kestiği ve bu yüzden sistemin çöpe atıldığını iddia eden fuatavni, bu nedenle kışın birçok uçuşun sis nedeniyle yapılamayacağını öne sürdü.

Fuatavni’nin bu iddialarının doğru olup olmadığını araştıran AirportHaber, Cat3 sisteminin hali hazırda kullanım dışı olduğunu ancak iddia edildiği gibi komple bir iptalin söz konusu olmadığı bilgisine ulaştı. AirportHaber’in ulaştığı kaynaklar bakım çalışmaları sonrası cat3 sisteminin yeniden aktif hale geleceğini kaydetti.

SADECE ESENBOĞA VE ATATÜRK’TE VAR

Aletli yaklaşma sistemi olan CAT3, olumsuz görüş şartlarında, sıfır görüşe kadar uçakların inişine imkan veren, hem yaklaşma sistemleri hem de yere indikten sonra park yerine kadar uçağı yönlendiren sistemlerin tamamını oluşturan sisteme deniliyor. Cat3 sistemi, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 05 pistinde ve Esenboğa Havalimanı'nda 03 sağ pistinde uygulanıyor.

ESENBOĞA'DAKİ CAT 3 SİSTEMİ TC-TUR'A KURBAN MI EDİLDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Fuatavni saçmalamış! Iyi gidiyor dü, ama saçmalama Hakk'ını kullandı demek ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb ~ 9 yıl önce
Cok bilmis bir sekilde o notam mesajini alintilayan arkadas. Acaba neden mesajin tamamini yazmamis? Ben yazayim o zaman; .......... IANK ILS CAT III RWY 03R DOWNGRADED TO CAT II. DUE TO SIGNAL PERFORMANCE NOT AVBL TO PROVIDE CAT III CONDITIONS. FROM: 23 SEP.201R 08:45 TO: 2E DEC 2014 08:30 Neymis 23 eylul den 23 aralik tarihine kadarmis. Ayrica o hangarin bu tarihlerden cok daha once yapildigini bilmemek cahillik degil kotu niyettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 9 yıl önce
Bu arada sinyal noel tatiline memleketine mi gidiyor muş?
Seçim ~ 9 yıl önce
Senin sultanın ne seçimiyle geldiyse esad da onun seçimiyle geldi, ama pardon ya edadın seçimi daha düzgün olmuştur muhtemelen, en azından oy hırsızlığı yapmamıştır :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Esad ne seçimiyle geldi. Hüsnü mübareğin seçimleri gibi mi yani:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 9 yıl önce
Seçimle gelen diyene; esad da (yada sizin deyiminizle esed) seçimle geldi, İlginç hakkaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahapa ~ 9 yıl önce
hehee tamam sensin.
esad ~ 9 yıl önce
esad seçim ile gelmedi, babasıda seçimle gelmemişti.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eger emniyet kosulları yetersız ıse ucaklar iniş yapamaz ve sirket politikası olarak yedek meydana giderler Yalnız !!! yetersiz yakıt alması yedek meydana bile geri donemeyecek olan pilot bu piste kotu hava kosullarnda iniş için kendini zorlamak zorunda kalıcaktır . bu felakete neden olabilir bir atc ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cat123 ~ 9 yıl önce
bismillah deyip cat1 yaparsak bişi olmaz, aynen cat 3 gibi inersin maaşallah. sizdeki de ne akıl yahu, hiç metal konstrüksyon hangar localiser sinyanlini yansıtırmı yaa, hadi allahın selameti üzerinize olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti paralel ~ 9 yıl önce
paralel paralel yalanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
ne fuatavniymiş her konuda uzman maşşallah. korkma dhmi titre:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAAŞALLAH DE ~ 9 yıl önce
HER KONUDA BİLGİSİ var ve DOĞRU
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Localiser istasyonu pist sonunda bulunur sinyalin metal hangardan sekme ihtimali var. Sadece sag degil degil 03 sola inerken de localiser sinyali bozuluyor. Kis donemine giriyoruz eger hala bu durum devam ederse fuatavni haklidir demek ki. Bir bilenden selam hayirli cumalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000