26 Şubat 2009, Perşembe 14:01:51

Emirates AHL'ye acil iniş yaptı

Emirates Havayolları'nın Dubai-Birmingham seferini yapan uçak havadayken bir yolcunun fenalaşması sonucu uçak Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.
  • Sayın geveze büyük olasılıkla arap asıllısınız. Ama araplarla Türkleri aynı kefeye koymayalım lütfen.
  • Sevgili geveze burda birşeyi belirtmek istiyorum burda ne güzel havacılık yapıyor diye bahsettiğiniz arapların başında Dubai şeyhi El Maktum var onun zekası ve serveti tartışılamaz ama burdaki önemli olan nokta Emirates tamaen profesyonel havacılar tarafından yönetiliyor ve bunların çoğu Avrupalı, pilotlarında çok büyük bir kısmı Avrupalı ve Amerikalı hafızam beni yanıltmıyor ise Emirates Cargo ve Yolcu uçaklarında 3 Türk kaptanımızda görev almakta.
  • Emiratesin böyle plansız teknik inişler için istanbulu seçmesinin bir kaç nedeni var, evvela Çelebi hava servisi ile full handling anlaşması var, istanbulda bir istasyonu ve onlarca çalışanı var, ortadoğu ve balkanların en iyi havalimanına sahip ve en iyi sağlık hizmetlerini sunabilen bir şehir. son olarak Emiratesin Avrupaya transit uçuşlarındaki güzergahı. bir dipnot İstanbul İstasyonu Emiratesin uçtuğu en iyi 3 istasyondan birisi.
  • insan sağlığı herşeyden önemlidir ve pilotlar bu konuda en hassas kişilerdir üzerlerinde yüzlerce insanın sorumluluğu var, yolcunun beyanatı orada ne ise onu uygulamak zorundadırlar. kalp krizi geçiriyorum derse geçiriyor diye düşüneceksiniz, şüpheci yaklaşımlara er yok havada. bugünde OHY019 iniş için öncelik istedi Kalp krizi geçiren bir hasta nedeniyle ve çok şükür sorunsuz atlatıldı. bu olaylar herzaman yaşanabilir
  • Emirates`i gercekten tebrik etmek lazim.Kimilerinin hakir gordugu araplar nasil havacilik yapiyorlar ama adamlarin hicbir pilotu baski gordugunu zannetmiyorumki boyle rahatlikla acil inis yapabilsinler.Bizde ise ucakta ariza olsa bile pilot istanbula nasi hesap veririm diye kirk kere dusunmek zorunda kalir.Yaziklar olsun Turkeye deki yoneticilere ve daha cok yaziklar olsunki her seyi en iyi bilipte hicbir seyi duzeltemeyen biz sahte havacilara.
  • Öyle ya neden iniyor istanbula bu emirates uçakları, ya da başka acil durum yaşayan uçaklar? bu kadar sık acil durum mu olur, ayıp! bence iki kere inme hakları olsun ondan sonra uçakta rahatsızlananları tuvalete bağlayıp indikleri havalimanında da çöpe atsınlar öyle değil mi, ne tuhaf bir bakış açısıdır bu, sağlık sorunları nedeniyle inen uçakları, bu uçakları uçuran şirketleri, dünyanın sayılı havayollarından olsalar dahi sorgular hale gelmişiz. Önce kendi arkamızı toplayalım sağa sola laf yetiştirmeden, bir durup kendimize bakalım lütfen, sadece yorum yapmak için yorum yapmayalım.
  • bilgi sahibi olmadigi konularda yorum yapan arkadaslara; Istanbul Ataturk Havalimani butun kosullar ele alindiginda teknik inis acil inis yapmak icin, ortadogu ve balkanlarda hatta avrupayi da dahil edebiliriz, en elverisli alandir.Hastalanan bir yolcunun oldugu ucakta sirket adina laf atmak havaciliktan anlayan arkadaslarin gosterecegi bir davranis degildir..saygilar..
  • Allah allah ne demek Emirates bunu hep yapıyor ? Ne demek hala tercih eden varmı ? iki satır yazı yazmak için yorum yapıyorsunuz. Ne olmuş yolcu fenalaşmış adamlar da inmişler işte. Görende Emirates havada yolcu öldürüp öldürüp İstanbul'a indiriyor sanacak.Neredeyse Dünya daki en profesyonel hava yoluna bile kir atacak hale geldik artık. İstanbul uçtukları güzergahları üzerindeki en önemli acil iniş noktaları tabii buraya inecekler. Yapmayın biraz insaflı olun yahu..
  • Emirates bunu hep yapıyor. Hala tercih eden var mı acaba ??
  • Yanılmıyorsam 2-3 hafta kadar önce. Dubai-Manchester seeini yapan bir EMIRATES kuşu daha aynı sebeplerden dolayı inmişti.Noluyor bu yolculara.. Türk hava sahasına girince basınc fazla mı geliyor!! Dejavu Olduk yaa!!!

Yolcunun fenalaşması üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki kule yetkilileriyle irtibata geçen kaptan pilot, gerekli onayın verilmesinin ardından uçağı İstanbul'a indirdi.

Rahatsızlanan yolcu, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından International Hospital'e kaldırıldı. Uçak, gerekli işlemlerin ardından İngiltere'nin Birmingham şehrine hareket etti.

Emirates AHL'ye acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın geveze büyük olasılıkla arap asıllısınız. Ama araplarla Türkleri aynı kefeye koymayalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili geveze burda birşeyi belirtmek istiyorum burda ne güzel havacılık yapıyor diye bahsettiğiniz arapların başında Dubai şeyhi El Maktum var onun zekası ve serveti tartışılamaz ama burdaki önemli olan nokta Emirates tamaen profesyonel havacılar tarafından yönetiliyor ve bunların çoğu Avrupalı, pilotlarında çok büyük bir kısmı Avrupalı ve Amerikalı hafızam beni yanıltmıyor ise Emirates Cargo ve Yolcu uçaklarında 3 Türk kaptanımızda görev almakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emiratesin böyle plansız teknik inişler için istanbulu seçmesinin bir kaç nedeni var, evvela Çelebi hava servisi ile full handling anlaşması var, istanbulda bir istasyonu ve onlarca çalışanı var, ortadoğu ve balkanların en iyi havalimanına sahip ve en iyi sağlık hizmetlerini sunabilen bir şehir. son olarak Emiratesin Avrupaya transit uçuşlarındaki güzergahı. bir dipnot İstanbul İstasyonu Emiratesin uçtuğu en iyi 3 istasyondan birisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
insan sağlığı herşeyden önemlidir ve pilotlar bu konuda en hassas kişilerdir üzerlerinde yüzlerce insanın sorumluluğu var, yolcunun beyanatı orada ne ise onu uygulamak zorundadırlar. kalp krizi geçiriyorum derse geçiriyor diye düşüneceksiniz, şüpheci yaklaşımlara er yok havada. bugünde OHY019 iniş için öncelik istedi Kalp krizi geçiren bir hasta nedeniyle ve çok şükür sorunsuz atlatıldı. bu olaylar herzaman yaşanabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emirates`i gercekten tebrik etmek lazim.Kimilerinin hakir gordugu araplar nasil havacilik yapiyorlar ama adamlarin hicbir pilotu baski gordugunu zannetmiyorumki boyle rahatlikla acil inis yapabilsinler.Bizde ise ucakta ariza olsa bile pilot istanbula nasi hesap veririm diye kirk kere dusunmek zorunda kalir.Yaziklar olsun Turkeye deki yoneticilere ve daha cok yaziklar olsunki her seyi en iyi bilipte hicbir seyi duzeltemeyen biz sahte havacilara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öyle ya neden iniyor istanbula bu emirates uçakları, ya da başka acil durum yaşayan uçaklar? bu kadar sık acil durum mu olur, ayıp! bence iki kere inme hakları olsun ondan sonra uçakta rahatsızlananları tuvalete bağlayıp indikleri havalimanında da çöpe atsınlar öyle değil mi, ne tuhaf bir bakış açısıdır bu, sağlık sorunları nedeniyle inen uçakları, bu uçakları uçuran şirketleri, dünyanın sayılı havayollarından olsalar dahi sorgular hale gelmişiz. Önce kendi arkamızı toplayalım sağa sola laf yetiştirmeden, bir durup kendimize bakalım lütfen, sadece yorum yapmak için yorum yapmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bilgi sahibi olmadigi konularda yorum yapan arkadaslara; Istanbul Ataturk Havalimani butun kosullar ele alindiginda teknik inis acil inis yapmak icin, ortadogu ve balkanlarda hatta avrupayi da dahil edebiliriz, en elverisli alandir.Hastalanan bir yolcunun oldugu ucakta sirket adina laf atmak havaciliktan anlayan arkadaslarin gosterecegi bir davranis degildir..saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah allah ne demek Emirates bunu hep yapıyor ? Ne demek hala tercih eden varmı ? iki satır yazı yazmak için yorum yapıyorsunuz. Ne olmuş yolcu fenalaşmış adamlar da inmişler işte. Görende Emirates havada yolcu öldürüp öldürüp İstanbul'a indiriyor sanacak.Neredeyse Dünya daki en profesyonel hava yoluna bile kir atacak hale geldik artık. İstanbul uçtukları güzergahları üzerindeki en önemli acil iniş noktaları tabii buraya inecekler. Yapmayın biraz insaflı olun yahu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emirates bunu hep yapıyor. Hala tercih eden var mı acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yanılmıyorsam 2-3 hafta kadar önce. Dubai-Manchester seeini yapan bir EMIRATES kuşu daha aynı sebeplerden dolayı inmişti.Noluyor bu yolculara.. Türk hava sahasına girince basınc fazla mı geliyor!! Dejavu Olduk yaa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000