06 Kasım 2009, Cuma 08:57:56

ECAC, Türkiye denetimlerini tamamladı

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC), Antalya Havaalanı’nda 18-25 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimin ardından, 26 Ekim - 2 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Havacılık Güvenliği Takip Denetimi gerçekleştirdi.
  • zaten kapıdan zor çıkıyorduk şimdi işkence olacak oraya iki turnike koymuşlar çık çıkabilirsen,

İlk olarak 2002 yılında ECAC tarafından yapılan denetlemenin ikincisi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, yedi yıl aradan sonra ilk denetimin takibi niteliğinde ikinci kez yapıldı.

ECAC’ın altı kişiden oluşan denetim ekibi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Havalimanı yetkilileri ile görüşmelerde bulunarak Havacılık Güvenliği Yapılanması, Mili Sivil Havacılık Güvenlik Programı, MSHG Eğitim Programı, MSHG Kalite Kontrol, Hava Meydanı Güvenlik Programı gibi konularda Türkiye’deki uygulamalar hakkında bilgi aldı.

ECACDenetimler kapsamında; Ulusal Mevzuatın yanı sıra İstanbul Atatürk Havalimanı güvenlik mevzuatlarının ECAC Doc.30 tavsiyelerine uyumluluğu incelenerek, Havaalanı güvenliği (giriş kontrol) , Havaalanı Planlama Gereklilikleri, Hava Aracı Güvenliği (transit kontroller dahil), Yolcu ve Kabin Bagajı, Uçak altı bagajı, Havayolu ikram malzemeleri ve tedarikleri, kargo, posta ve acil durum planlaması konularında yerinde inceleme ve gözlemlerde bulunuldu.

7-8 Temmuz 2009 tarihlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilen ECAC’ın Genel Kurul Toplantısı’nda, Koordinasyon Komitesi üyeliğine ikinci kez seçilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru,  ECAC’ın tüm üye ülkelere Denetim Metodolojisi gereği ilk ve takip denetimleri gerçekleştirdiğini ve bu kapsamda Türkiye’de yapılan denetimlerin başarılı geçtiğini belirtti.

ECAC, Türkiye denetimlerini tamamladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
zaten kapıdan zor çıkıyorduk şimdi işkence olacak oraya iki turnike koymuşlar çık çıkabilirsen,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000