16 Kasım 2016, Çarşamba 11:40:24

Drone davasında karar açıklandı

Atatürk Havalimanı üzerinde uçurduğu uzaktan kumandalı hava aracıyla tehlike oluşturduğu ileri sürülen kişi, beraat etti.
  • Artık isteyen istediği gibi istediği yerde uçurur...oh ne ala....
  • Yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atan birisinin ceza almamasıdır. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyordu? Ne yazık ki kanunlarımız caydırıcı değil. Bu nedenle insanların sorumsuz ve düşüncesizce hareket etmesi teşvik ediliyor neredeyse. Sonra kimse bu ülkede insan hayatının değeri yok diye boşuna şikayet etmesin.
  • SHGM ve DHMI nin kabadayı davranışlarının neticesinde hukuk üstün gelmiş. Umarız hep böyle devam eder ve bu davranışlar yerini havacılığa yakışır davranışlara bırakır.
  • ya bu manukyan ın bizim bldiğimiz vergi rekortmeni manukyanla ilgisi var mı:)
  • Adam yetkilileri uyandırdı. Değil cezalandırmak herkes kendisine teşekkür etmeli.

Atatürk Havalimanı üzerinde uçurduğu uzaktan kumandalı hava aracıyla tehlike oluşturduğu ileri sürülen kişi, beraat etti.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Aspet Manukyan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü avukatı Melek Kılınç Konuk katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Konuk, uçuşa yasak alanda "drone" uçurmak suretiyle hava trafiğini tehlikeye düşürdüğünü savunduğu Manukyan'ın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Manukyan ise hava trafiğini tehlikeye düşürme amacı taşımadığını belirterek, ''Benim 'drone' uçurduğum tarihte, insansız hava aracı kapsamında değildi, akıllı oyuncak statüsündeydi. Kullandığım alet, kalkış ağırlığı itibarıyla 1 kilogram civarındaydı. Benim 'drone' uçurduğum yer, Atatürk Havalimanı'nın üstü ve uçak iniş kalkış koridorlarının üstü değildi. Ben bilerek hava trafiği güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde uçuş yaptırmadım. Bu sebeplerle öncelikle beraatime karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum.'' dedi.

Hakim Minire Bilici Tutav, uçuş trafik güvenliğini tehlikeye düşürme suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanık Aspet Manukyan'ın beraatine karar verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "drone" uçurarak, Atatürk Havalimanı hava sahasını işgal ve sivil havacılık kurallarını ihlal ettiği belirtilen Aspet Manukyan'ın "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Drone davasında karar açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Süpeerrr ~ 7 yıl önce
Artık isteyen istediği gibi istediği yerde uçurur...oh ne ala....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumsuzluk ~ 7 yıl önce
Yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atan birisinin ceza almamasıdır. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyordu? Ne yazık ki kanunlarımız caydırıcı değil. Bu nedenle insanların sorumsuz ve düşüncesizce hareket etmesi teşvik ediliyor neredeyse. Sonra kimse bu ülkede insan hayatının değeri yok diye boşuna şikayet etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
SHGM ve DHMI nin kabadayı davranışlarının neticesinde hukuk üstün gelmiş. Umarız hep böyle devam eder ve bu davranışlar yerini havacılığa yakışır davranışlara bırakır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
ya bu manukyan ın bizim bldiğimiz vergi rekortmeni manukyanla ilgisi var mı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayat ~ 7 yıl önce
Bırakın artık bu bayat konuşmaları. Kendinizi geliştirin, düzgün konuşmalar yapın.
Bayat - 2 ~ 7 yıl önce
Gerçekten çok gereksiz olmuş yorumunuz. Bırakın bu işleri. Ona bakarsanız soyadı Öcalan olan binlerce kişi yaşıyor bu ülkede. Ömür boyu hiç alakaları olmadığı halde başı yerde mi gezecek bu insanlar. Önceki arkadaşın dediği gibi, kendinizi geliştirmeyecekseniz de bari kenarda sessizce durun.
evet ~ 7 yıl önce
evet onun akrabası:) senin ne işin olur onla seni gid itavernacı:)
Doğru Karar ~ 7 yıl önce
Adam yetkilileri uyandırdı. Değil cezalandırmak herkes kendisine teşekkür etmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000