11 Nisan 2012, Çarşamba 14:05:07

DHMİ'DEN UÇUŞ YASAĞINA YUMUŞATMA

DHMİ, yaz yoğunluğu öncesinde Atatürk Havalimanı'nda bazı uçuşlara getirdiği kısıtlamaları yumuşattı. Yeni düzenlemede ne değişti?
  • Haberi anlayabilmek için çok çaba sarfettim. Keşke sitenizde küçük çaplı bir "Havacılık Sözlüğü" olsa bu sayede benim gibi terimsel bilgilere haiz olmayan ziyaretçileriniz sorun yaşamaz.
  • kargo uçuşlarına nolmuş ki
  • Peki ya üssü Atatürk Havalimanı olan Kargo şirketleri için bir yumuşama var mı?
  • Atatürk´te bütün business hangarları ve uçakları taşınmalı ve TK da Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya base olarak uçaklarını bölmelidir, yoksa bu tip geçici çözümlerle sorun daha da şiddetli bir hal alacak gelecekte.
  • hala anlayamadığım bir konu var.Atatürk havalimanında hem parkyeri yokluğundan bahsedilir,hemde hala o uçak leşleri apronda yer işgal etmeye devam ederler.ayrıca onca küçük uçağın ısrarla bu meydanda base tutulmasının mantıklı hiçbir açıklaması yoktur.hem meydanın park yeri yetersizliğinden dem vurulur.hemde bazı (itibarlı-yandaş)kuruluşlara ayrıcalık sağlanarak bakım-konaklama hangarları yapmasına çanak tutulur.birileri bize bu rezilliğin sebebini açıklamalıdır.sonunda da ortaya çıkan (sonra da yumuşatılan)aptalca yasaklar .bunun hesabı halka verilmelidir.
Atatürk Havalimanı'nda yayınlanan notam ile özel jetler, charter şirketleri ve kargo şirketleri 48 saat önceden belirli saatlerde slot alarak, Atatürk Havalimanı'na iniş yapabilecekti.

Dün itibariyle şirketlere gönderilen bu NOTAM'a ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı.  NOTAM'ın,  "Trafik yoğunluğuna bağlı olarak en az 48 saat öncesinden ATC ünitelerinden izin alınması durumu hariç iniş-kalkış veya CTR'ı etkileyecek VFR uçuşlara müsade verilmeyecek" şeklindeki madde

"Üssü Atatürk Havalimanı olan iş uçuşlarına havalimanının uçak kapasitesini aşmamak, önceden uçuş müsadesi ve slot almak kaydıyla iniş/kalkış izni verilecektir" şeklinde düzenlendi. Böylelikle üssü Atatürk Havalimanı olan havacılık işletmeleri kapsamın dışında tutuldu.

İki yıl önce de benzer şekilde DHMİ tarafından NOTAM yayınlanmış, o gün de NOTAM sonradan yumuşatılmıştı.
DHMİ'DEN UÇUŞ YASAĞINA YUMUŞATMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Haberi anlayabilmek için çok çaba sarfettim. Keşke sitenizde küçük çaplı bir "Havacılık Sözlüğü" olsa bu sayede benim gibi terimsel bilgilere haiz olmayan ziyaretçileriniz sorun yaşamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kargo uçuşlarına nolmuş ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki ya üssü Atatürk Havalimanı olan Kargo şirketleri için bir yumuşama var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atatürk´te bütün business hangarları ve uçakları taşınmalı ve TK da Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya base olarak uçaklarını bölmelidir, yoksa bu tip geçici çözümlerle sorun daha da şiddetli bir hal alacak gelecekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hala anlayamadığım bir konu var.Atatürk havalimanında hem parkyeri yokluğundan bahsedilir,hemde hala o uçak leşleri apronda yer işgal etmeye devam ederler.ayrıca onca küçük uçağın ısrarla bu meydanda base tutulmasının mantıklı hiçbir açıklaması yoktur.hem meydanın park yeri yetersizliğinden dem vurulur.hemde bazı (itibarlı-yandaş)kuruluşlara ayrıcalık sağlanarak bakım-konaklama hangarları yapmasına çanak tutulur.birileri bize bu rezilliğin sebebini açıklamalıdır.sonunda da ortaya çıkan (sonra da yumuşatılan)aptalca yasaklar .bunun hesabı halka verilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000