23 Mart 2014, Pazar 13:58:53

DHMİ'DEN "AVANS" AÇIKLAMASI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, basında yer alan Milas-Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesindeki "avans" iddialarına yanıt verdi.
  • Zafer bey işe girdiğiöde meydan müdürüm dü kendisi DHMİ için büyük bir şanstır böyle saçma bir iddia ile suçlanmamalı değeri bilinmelidir

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan "İhaledeki 'avans' açık mikrofona yansıdı" başlıklı habere yanıt verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, söz konusu ihalede, komisyon başkanı ile komisyon üyesinin arasında geçen konuşmanın, ihale şartnamesi ve sözleşmesi gereği ihale sonucunda elde edilecek imtiyaz gelirinden alınacak yüzde 20 peşinatın, Genel Müdürlüğün bütçesi çerçevesinde nasıl kullanılabileceğine ilişkin olduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri'nin işletme hakkının devri ihalesinin 21 Mart 2014 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğünde yapıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu ihalede, açık arttırmayla teklifler alınırken firmalardan birinin isteği ile verilen arada ihale komisyonu başkanı ile bir komisyon üyesi arasındaki sohbetin haber haline getirilerek servis edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konuşmaların içeriği ile ilgisi olmayan 'İhaledeki 'avans' muhabbeti açık mikrofona yansıdı' şeklindeki imalı bir başlıkla yayımlanan bu haber, bazı yayın organlarında yer almıştır. Haberde yer alan konuşma içeriğinden de anlaşılacağı üzere, komisyon başkanı ile komisyon üyesinin arasında geçen konuşma, ihale şartnamesi ve sözleşmesi gereği ihale sonucunda elde edilecek imtiyaz gelirinden alınacak yüzde 20 peşinatın, DHMİ'nin bütçesi çerçevesinde nasıl kullanılabileceğine ilişkindir. Konuşma esnasında bu yüzde 20'lik peşinat, gündelik kullanım alışkanlığı ile 'avans' olarak ifade edilmiştir.

Söz konusu diyalogda ihale sonucunda Genel Müdürlüğümüzün artacak gelirine göre finansman programı ile bütçesinin revize edilmesi, Genel Müdürlüğümüz yatırım programında yer alan Atatürk Havalimanı PAT Sahalarının onarımı projesi ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve mütemmimleri yatırımlarının daha kısa sürede tamamlanması amacıyla ek ödenek sağlanması ile mevzuat gereği Hazine Müsteşarlığına ödenmesi gereken temettü ödemeleri üzerinde fikir yürütülmektedir. Genel Müdürlüğümüz finansman programı ile bütçesinin revize edilmesi için gerekli işlemler de konuşmada dile getirilmiş, yönetim kurulu kararı ile Hazine Müsteşarlığının uygun görüşü sonrasında yatırım programında yer alan projelere ek ödenek tahsisi için Kalkınma Bakanlığından müsaade alınması gerektiği üzerinde durulmuştur." 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haber şu şekildeydi:

Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri'nin işletme hakkının devredildiği ihalede, açık arttırmayla teklifler alınırken firmalardan birinin istediği arada, İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz ile İhale Komisyon Üyesi Muhsin Karakurt arasında yaşanan 'avans' konuşması masa üstünde açık duran mikrofona yansıdı.

İhale Komisyon Üyesi Muhsin Karakurt,, kayıt altına alınan konuşmada, İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz'a, "Ben Atatürk'ü de karşılarım, Diyarbakır'ı da karşılarım, temeddüyü de öderim. 660, yüzde 20'si 120. Nereden bakarsan 300 milyon, 350 milyon. Senin şeyler çıktı. Avans." diyor, Topuz da, konuşmaya; "İnşallah." karşılığını verdi.

Milas-Bodrum Havalimanı Terminalleri'nin İşletme Hakkı'nın devredildiği ihale, sabah saatlerinde başladı. İhaleye teklif veren 4 firmanın dış ve iç mektuplarında şartname yeterliliğinin ve uygunluğunun sağlamasının ardından firmalar, açık arttırmaya gitti. 'Astaldı Concessiomı S.P.A Romaırport S.P.A Göçay İnşaat Taahhüt ve Tic. AŞ Ortak Girişimi', açık 81'inci turda 660 milyon Euro teklif verilmesinin ardından ara istedi. Bunun üzerine ihale komisyonu, açık arttırmaya 5 dakika ara verdi. Bu sırada, komisyon üyeleri ve başkanı, salona bağlı mikrofonlarını kapattı ve kendi aralarında konuşmaya başladı.

İhale Komisyonu Başkanı (İKB) Zafer Topuz ile İhale Komisyon Üyesi (İKÜ) Muhsin Karakurt arasında yaşanan konuşma, komisyon masasında açık duran mikrofona yansıdı.

Kamera ile kayıt altına alınan konuşma şöyle:

İKÜ Muhsin Karakurt: Ben Atatürk'ü de karşılarım, Diyarbakır'ı da karşılarım, temettüyü de öderim.

İKB Zafer Topuz: İnşallah.

İKÜ Muhsin Karakurt:660, yüzde 20'si 120. Nereden bakarsan 300 milyon, 350 milyon. Senin şeyler çıktı. Avans.

İKB Zafer Topuz: Yönetim kuruluna gittin mi sen?

İKÜ Muhsin Karakurt:Yok daha inşaattan şey gelecek.

İKB Zafer Topuz: Gelmiş. Bana da gelmiş de.

İKÜ Muhsin Karakurt: Bana bir şey gelmedi daha.

İKB Zafer Topuz:Yok yok sabah gördüm.

İKÜ Muhsin Karakurt:Geldiyse bugün gelecek. Bilmiyorum. Geldiyse ben finansman programı revizesi yapacağım.

İKB Zafer Topuz: Ben ona göre talepte bulunayım.

İKÜ Muhsin Karakurt:Şimdi ben revize yapacağım. Revize bakanlığa gidecek. Bakanlıktan Hazine'ye geçecek. Bütçe revizesi..

İKB Zafer Topuz: Ben senden şey bekleyeceğim.

İKÜ Muhsin Karakurt:Ancak bizimki hazineye ulaştıktan sonra.

İKB Zafer Topuz: Bence cevabı geldikten sonra olmalı.

İKÜ Muhsin Karakurt:Revizeye kaydedebilirsem. Ki o aşamada Kalkınma Bakanlığı seninle irtibata geçer.

DHMİ'DEN "AVANS" AÇIKLAMASI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zafer bey işe girdiğiöde meydan müdürüm dü kendisi DHMİ için büyük bir şanstır böyle saçma bir iddia ile suçlanmamalı değeri bilinmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000