18 Mart 2010, Perşembe 11:28:41

DHMİ'DEN ACİL İNİŞ YALANLAMASI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı'ndaki yoğunluk nedeniyle Sabiha Gökçen'e yönlendirildiğine dair basında yer alan haberleri yalanladı.
  • Deveye sormuslar, 'boynun neden egri.' Deve 'nerem dogru ki' demis. Bu zihniyet ve kafa ile bu tip problemlerin yasanmasi cok dogal. Modern dusunen, egitilmis insanlar, dogru mevkilere gelmedigi surece (ki bu kafayla onun olmasi da mumkun gorunmuyor) bu sorunlar bitmez. Bir yorumcunun yazdigi gibi, sorun oldugunu dahi kabul etmeye yanasmaya bir zihniyetin sorunu cozmesini beklemek hayalciliktir. Yaziklar olsun....
  • DHMİ yerdeki sorunları çözemiyorki havadakileri çözsün. Çıkın bir bakın aprondaki yollar köstebek yuvası. Kanalizasyon çalışmaz alt yapı sıfır. yer altından geçen hangi hattın nereden gelip nereye gittiğini bilen bir kişi yok. Bildikleri tek şey çimleri biçmek. Meydan slotları Allahlık. Slot veriyor indirmiyor hadi gelişi kurtardın uçak devam edecek gidiş slotu ne oldu. Gelmedi ki gitsin!!!
  • kule konuşmaları diye bişey var heralde neyini yalanlıyonuz her gün dinliyoz istanbul trafiğinden beter olmuş hafa trafiği peş peşe emergency veriliyo pilotların başı dönüyo hold atmaktan..
  • panayırda balon satmaktan aciz zavallılar DHMİde müdür-genelmüdür.siz bunlardan bu kadar karmaşık bir işi çözmelerinimi bekliyorsunuz?dağda PKK nın yaptığını istanbul da DHMİ yapıyor/yaptırıyor.bu yapılan açıkça vatan hainliğidir.
  • THY nin, SSH : sınırsız, sorumsuz, hedefsiz büyümesinden kaynaklanan ve Sivil Havacılığın rus / ukrayna / alman charterları dışlayarak yer açmaya çalıştığı havalimanında ileride daha büyük problemler göreceğiz. Çok yakında akrep kendine zarar verecektir.
  • Bu memlekette yöneticilere göre hiçbir zaman problem yoktur zaten, herşey usulüne, kitabına uygun yürümektedir, sorun sadece yanlış anlaşılmadır:((
  • Airport slot da var.
  • arkadaşlar bari terimleri doğru kullanalım. slot değil ctot olacak yani calculated take-off time hadi kolay
  • Bari susun da daha fazla batmayın.
  • AHL'de slot alıyorsunuz diyelim.Zaten istediğiniz hiçbir saatte verilmiyor da, sonra bir de kuleden izin alıyorsunuz."abi bizim slotumuz var, motor çalıştırabilir miyiz diye?" bu ne şimdi? o zaman slotu neden verdin. Haber gayet doğru, yalova üzerine dürbünle bir bakın derim, holding pattern'de kaç uçak var inanamazsınız. DHMİ açıklama yapacağına saçma sapan, gelsin de adam gibi düzenleme yapsın...Sonra acil kodlu iniş yapan uçaklardan para almasını biliyor.Zaten eurocotrolden gelen paraları cukka ediyorlar...Ya ne söylim, kokuşmuş düzen...Gidin Cenevre meydanına bakın derim.Trafik görsün gözünüz, ama saat gibi...

İŞTE DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NCE YAPILAN O AÇIKLAMA:

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde 16.03.2010 Salı günü akşam saatlerinde Atatürk Havalimanında yoğun hava trafiği nedeniyle uçakların dakikalarca havada bekletildiği ve bazı uçakların Sabiha Gökçen Havalimanına yönlendirildiği belirtilmektedir. Bu durumun, özellikle 06/24 pisti onarım ve uzatma çalışmalarıyla ilişkilendirilerek kamuoyunda yanlış algılamalara neden olacağı göz ardı edilmiştir.

Atatürk Havalimanına planlı, bazı uçaklar bekleme yapmak istemediklerinden Sabiha Gökçen Havalimanına iniş alternatifini değerlendirmişler ve taleplerden ikisi o esnada boş olan park pozisyonuna alınarak tüm park yerleri doldurulmuştur.

Sabiha Gökçen Havalimanındaki tüm park yerlerinin dolu olduğu bilgisinin verilmesi üzerine uçaklar planladıkları üzere Atatürk Havalimanına iniş yapmış olanlar da dahil olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanına hiçbir acil iniş talebi söz konusu olmamıştır.

Bu süreçte divertler ve Atatürk Havalimanına yapılan inişler sırasında uçuş emniyeti bakımından herhangi bir zafiyet söz konusu olmayıp operasyon tamamen havacılık kuralları çerçevesinde emniyetli olarak gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DHMİ'DEN ACİL İNİŞ YALANLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
Deveye sormuslar, 'boynun neden egri.' Deve 'nerem dogru ki' demis. Bu zihniyet ve kafa ile bu tip problemlerin yasanmasi cok dogal. Modern dusunen, egitilmis insanlar, dogru mevkilere gelmedigi surece (ki bu kafayla onun olmasi da mumkun gorunmuyor) bu sorunlar bitmez. Bir yorumcunun yazdigi gibi, sorun oldugunu dahi kabul etmeye yanasmaya bir zihniyetin sorunu cozmesini beklemek hayalciliktir. Yaziklar olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ yerdeki sorunları çözemiyorki havadakileri çözsün. Çıkın bir bakın aprondaki yollar köstebek yuvası. Kanalizasyon çalışmaz alt yapı sıfır. yer altından geçen hangi hattın nereden gelip nereye gittiğini bilen bir kişi yok. Bildikleri tek şey çimleri biçmek. Meydan slotları Allahlık. Slot veriyor indirmiyor hadi gelişi kurtardın uçak devam edecek gidiş slotu ne oldu. Gelmedi ki gitsin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kule konuşmaları diye bişey var heralde neyini yalanlıyonuz her gün dinliyoz istanbul trafiğinden beter olmuş hafa trafiği peş peşe emergency veriliyo pilotların başı dönüyo hold atmaktan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
panayırda balon satmaktan aciz zavallılar DHMİde müdür-genelmüdür.siz bunlardan bu kadar karmaşık bir işi çözmelerinimi bekliyorsunuz?dağda PKK nın yaptığını istanbul da DHMİ yapıyor/yaptırıyor.bu yapılan açıkça vatan hainliğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin, SSH : sınırsız, sorumsuz, hedefsiz büyümesinden kaynaklanan ve Sivil Havacılığın rus / ukrayna / alman charterları dışlayarak yer açmaya çalıştığı havalimanında ileride daha büyük problemler göreceğiz. Çok yakında akrep kendine zarar verecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu memlekette yöneticilere göre hiçbir zaman problem yoktur zaten, herşey usulüne, kitabına uygun yürümektedir, sorun sadece yanlış anlaşılmadır:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airport slot da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bari terimleri doğru kullanalım. slot değil ctot olacak yani calculated take-off time hadi kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bari susun da daha fazla batmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'de slot alıyorsunuz diyelim.Zaten istediğiniz hiçbir saatte verilmiyor da, sonra bir de kuleden izin alıyorsunuz."abi bizim slotumuz var, motor çalıştırabilir miyiz diye?" bu ne şimdi? o zaman slotu neden verdin. Haber gayet doğru, yalova üzerine dürbünle bir bakın derim, holding pattern'de kaç uçak var inanamazsınız. DHMİ açıklama yapacağına saçma sapan, gelsin de adam gibi düzenleme yapsın...Sonra acil kodlu iniş yapan uçaklardan para almasını biliyor.Zaten eurocotrolden gelen paraları cukka ediyorlar...Ya ne söylim, kokuşmuş düzen...Gidin Cenevre meydanına bakın derim.Trafik görsün gözünüz, ama saat gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000