23 Şubat 2010, Salı 10:35:55

DHMİ’DEN OTEL AÇIKLAMASI

Habertürk Gazetesi’nde yayınlanan “Piste 800 Metre Mesafede 20 Katlı Otele İzin Verdiler” başlıklı habere DHMİ Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.
  • Bizim yorumumuz Sanskritçe miydi? ;)
  • BIRAKIN YAPSINLAR NE YAPACAKLARSA. HER ŞEYİ KILIFINA UYDURSALAR BİLE , SU AKAR YOLUNU BULUR. AYAMAMA KENARINDA YIKIMLAR BAŞLADI ; KENARDAKİ 212 AVM NİN RESMİ AÇILIŞINI KİM YAPTI ? YARIN ORADA , SEL BASTIĞINDA DIŞARI ÇIKAMAYACAK OLANLARA ALLAH RAHMET EYLESİN ŞİMDİDEN..
  • Bence önce bilgi sahibi olsan, Türkçe izah etmeyi öğrensen de sonra fikir üretsen daha iyi olmaz mı ?
  • ... lalesi avantasını almış olacak ki döktürmüş gene tüm mühendislik becerilerini.
  • ... lalesi avantasını almış olacak ki döktürmüş gene tüm mühendislik becerilerini.
  • Elin Hollandalı'sı salak değil, ama bilmeden fikir sahibi olup buraya yorum döktürenleri bilemeyiz. Polderbaan'la bizim pistlerin durumu çok farklı, onlarınki neredeyse dümdüz -tüm Hollanda gibi- ama bizimki denizin kıyısında olduğu için uzantıları eğimli bir kesitte. Konik alan hesaplanırken de, maniaların denizden yüksekliğine değil, piste göre yüksekliğine itibar edilir. Otelin yapılacağı zemin, pistten daha alçakta olduğu için de 20 kat hiç de sorun olmaz. Gel de bunu "yabancı özentisi, araştırmadan öğrenmeden fikir sahibi olanlara" anlat...
  • kısacası izin vermedik ama gelirse izin vereceğiz.çünkü kılıfına uydurmak için herşey hazır.peki elin hollandalısı bizden daha mı salak.amsterdam kazası piste 500 metre kala olmadı mı?

İşte DHMİ’nin, Habertürk Gazetesi’ndeki habere ilişkin açıklaması:

Haberde ada/parsel ya da koordinat bilgilerine yer verilmemiş olup, bir kroki ve mesafe bilgisi bulunmaktadır. Sadece bu bilgiler esas alınarak kayıtlarımızda yapılan araştırmada söz konusu müsaadeye ilişkin resmi bir bilgi bulunamamıştır.

Ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından belirtmek isteriz ki, Genel Müdürlüğümüz çalışmalarında binanın kaç katlı olduğundan ziyade ilgili piste nazaran konumu ve ortalama deniz seviyesinden yüksekliği dikkate alınarak, uluslar arası kriterler çerçevesinde uçuş emniyetine muhtemel etkileri değerlendirilmektedir. 

Haberinizde yer alan ifadelerden hareketle; binanın 18 Pist başına 821 metre mesafede ve 62 metre yüksekliğinde yapılacağı anlaşılmaktadır.

Söz konusu mevkiinin ortalama deniz seviyesinden rakımı 10 metre civarında olup, 18 Sol ve 18 Sağ pistlerinin rakımı ise sırasıyla 45 metre ve 47.9 metredir. Bu bilgiler esas alınarak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yayınlanan ICAO Annex 14 Cilt 1 “Havaalanı Tasarımı ve İşletimi” ve ICAO Doc. 8168 Cilt 2 “Hava Seyrüsefer Hizmetleri için Usuller – Uygulamalar (PANS-OPS)” dokümanlarında açıklanan kriterlere göre yapılan değerlendirmelerde 62 metre olarak yapılması durumunda binanın Atatürk Havalimanı için tasarlanarak ilan edilmiş aletle alçalma, standart aletli kalkış ve geliş usullerine olumsuz bir etkisinin olmayacağı, ayrıca adı geçen Havalimanı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce onaylanarak ilgili Belediyelere gönderilen “Meydan Mânia Planı” ve “Mânia Sınırlama Yüzeylerini” de ihlal etmeyeceği tespit edilmiştir.

Diğer taraftan binanın kullanım amacına ( hastane, otel, konut vb.) ilişkin müsaadeler konusu ise Genel Müdürlüğümüz yetki ve değerlendirmeleri dışında bulunmaktadır.

Kamuoyunun havacılık haberlerine olan ilgi ve hassasiyeti her zaman en üst düzeyde olup Genel Müdürlüğümüz ile koordine edilmeden ya da ön bilgi alınmadan yapılan söz konusu haberin, havacılık sektörünü ve hava yoluyla seyahat eden vatandaşlarımızı uçuş emniyeti açısından endişeye sevk edebilecek bir haber niteliğinde olduğu değerlendirilmektedir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önem arz ettiği düşünülmektedir.

Sonuç olarak sorumlu gazetecilik anlayışı ve yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda, gazetenizin kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapacağına olan inancımı belirtir saygılar sunarım.”

Not: DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın Habertürk Gazetesi’ne gönderdiği bu açıklama metni gazetede kullanılmadı.

DHMİ’DEN OTEL AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim yorumumuz Sanskritçe miydi? ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BIRAKIN YAPSINLAR NE YAPACAKLARSA. HER ŞEYİ KILIFINA UYDURSALAR BİLE , SU AKAR YOLUNU BULUR. AYAMAMA KENARINDA YIKIMLAR BAŞLADI ; KENARDAKİ 212 AVM NİN RESMİ AÇILIŞINI KİM YAPTI ? YARIN ORADA , SEL BASTIĞINDA DIŞARI ÇIKAMAYACAK OLANLARA ALLAH RAHMET EYLESİN ŞİMDİDEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence önce bilgi sahibi olsan, Türkçe izah etmeyi öğrensen de sonra fikir üretsen daha iyi olmaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
... lalesi avantasını almış olacak ki döktürmüş gene tüm mühendislik becerilerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
... lalesi avantasını almış olacak ki döktürmüş gene tüm mühendislik becerilerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elin Hollandalı'sı salak değil, ama bilmeden fikir sahibi olup buraya yorum döktürenleri bilemeyiz. Polderbaan'la bizim pistlerin durumu çok farklı, onlarınki neredeyse dümdüz -tüm Hollanda gibi- ama bizimki denizin kıyısında olduğu için uzantıları eğimli bir kesitte. Konik alan hesaplanırken de, maniaların denizden yüksekliğine değil, piste göre yüksekliğine itibar edilir. Otelin yapılacağı zemin, pistten daha alçakta olduğu için de 20 kat hiç de sorun olmaz. Gel de bunu "yabancı özentisi, araştırmadan öğrenmeden fikir sahibi olanlara" anlat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kısacası izin vermedik ama gelirse izin vereceğiz.çünkü kılıfına uydurmak için herşey hazır.peki elin hollandalısı bizden daha mı salak.amsterdam kazası piste 500 metre kala olmadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000