04 Aralık 2008, Perşembe 09:39:23

DEMİR KUŞLARIN HAZİN SONU...

Bir zamanlar büyük umutlarla Türkiye’ye getirilen iki farklı şirkete ait MD tipi uçaklar, şimdilerde Atatürk Havalimanı’ndaki motorsuz halleriyle yürek burkuyor.
  • onur air in hic bir ucagi degil bu bolgede, hic bir yerde yatmiyor. hic bir ucagi mahkemelik degil. sen uc bes kurus kirayi dusunecegine, bu sirketlerin calisanlari simdi ne yapiyor, best airin maas alamayan teknigi ne yapiyor, interin isten cikartilan personeli ne yapiyor. ve bu sirketlerin patronlari ne yapiyor onu arastir.
  • ALMA MAZLUMUN AHINI...
  • Bahsettiğiniz sebeplerden dolayı (personel alacağı, mahkeme kararı) Onur Air'e ait hiç bir uçak bu alanda beklememektedir.Bunu yazarken bilgi noksanlığınızın kurbanı olmuşsunuz.
  • bildiğim kadarıyla günlük 400 usd ve sadece bu şirketler değil bosborusun ve onur air ve alfa fly airinde uçakları burda ve mahkemelik kimse elleyemiyor kımıldatamıyor bile çünkü hepsinin mahkeme kararları var pilotların hosteslerin işçilerin ve hanlıng şirketlerinin hakları var ve mahkemeleri hala devam ediyor şimdi sorarım bu kadar beklemeden satılsaydı herkez en azından 3-5 lira alsaydı ve kimse zarar etmeseydi şimdi ne olçak hiçbirşey çöp olup gitti ve sivil havacılık ve mahkeme kararları ve çürümeye yüz tutmuş uçaklar kötü bürokrasi en kötüsüde bu sonrada adı adalet oluyor malesef o adalet havacılıkta çalışmıyor çünkü istifa etti :))))
  • Bildigim kadarıyle tarhanın işten ayırdıgı personele borcu yok.Ama cizmecinin şirketi Ankairin var.Shgm bi yolunu bulup bu uçagı sattırıp aylardır perişan edilen magdur ANKAİR-WORLDFOCUS personelin alacaklarını almalarına yardım edebilir.Airporthaber ise yardımcı olmayı aklından geciriyorsa yapsın bi canlı acık oturum cizmeciylede bgorcunu ne zaman odeyeceksin diye sorsun.Yapamıyorsada gölge etmesin .Ankzedeler baska sey istemiyor.Haydi SHGM.Güç sende
  • Meydandaki,hurda sorununa bir çözüm bulunması şart.Bati apronu doldu artık,ve bizim uçaklarında genelde park halinde olduğu Teknik hangarının karşınıda oraya çevirdiler.Bir önlem alınması şart.
  • benim merak ettiğim bu uçakların günlük park masrafları ne kadar bunu bilen varmı
  • Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin Sayın Tarhan sülale şirketi haline şirketi getirirsen ingilizcenin İ sini bilmeyen yeğeninin biri güvenlik müdürü olup tüm gün çeşitli sitelerde kız tavlamaya çalışıp işini yapmazsa diğer yiğenin istasyon müdür yardımcısı olur bişeyden anlamadan her işine burnunu sokarsa koruman olan bankada milyon dolarlarım var diyen adamı sghm ye idari işler müdürüm diye yutturursan denetleme zamanı ofislerin yerini taşırsan iç hatlardaki ofisinin yanındaki eski ofisinin anahtarını vermeyip depo olarak kullanırsan ve yakalandığın zaman yiğenin dhmi görevlisi bayana küfredip nerdeyse dövmeye kalkarsa irandan pırlanta getirtip nasıl satarım planları yaparsan kapıdaki polislere yeğenlerin ben kimim biliyormusun derse ve sghm yi uyutacağını sanırsan dede olmuş müdürlerinden bir tanesi kızı yaşındakilere sarkarsa işten ayrılan adamları yeni şirketinden arayıp tehdit edersen bu hale gelir uçaklarını böyle seyredersin.
  • Valla meydan hurdalığa döndü.batı apronu öyle,thy ve Mng hangarlarının karşısındaki park yerleri öyle..Bakanlık bir çözüm bulmalı..

Birinin sol diğerinin sağ motoru olmayan batan iki şirkete ait uçakların akıbetinin ne olacağını ise henüz kimse bilmiyor.

2006 yılında kurulan Tarhan Tower Havayolları, işletme sorunları yüzünden operasyonlarını yürütmeyi başaramamış ve geçen yıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş lisansı iptal edilerek havacılık sahnesinden çekilmek zorunda kalmıştı. Şirket, lisansının iptal edilmesinden sonra uçaklarını İran’a kiraya vermiş, TC-TTA kuyruk tescilli uçağın İran’da motoru yandığı için Türkiye’ye getirilmek zorunda kalmıştı.

Bir süre sonra şirkete ait TC-TTB kuyruk tescilli uçak da kira süresi sona erdiği için İstanbul getirilmişti.

Şimdi iki uçak da Atatürk Havalimanı apronunda uçuş serüvenini noktalamış ve hurdaya ayrılacağı günü bekliyor.

Atatürk Havalimanı apronunda tek motoru sökülmüş halde tutulan bir diğer uçak ise yine lisansı iptal edilen şirketlerden AnkAir’e ait.

MD-83 tipi bu uçağın da sağ motoru sökülmüş. Isparta kazasından sonra World Focus olan adını AnkAir olarak değiştiren ancak üçüncü uçağın getirilememesi yüzünden lisansı iptal edilen şirkete ait uçağın da sonunun ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak şu bir gerçek ki, yanlış işletme politikaları yüzünden yerde yatmak zorunda bırakılan her sivil uçak kaybedilen milyonlarca dolar milli gelir anlamına geliyor.

Demir Kuş

Demir Kuş

Demir Kuş

DEMİR KUŞLARIN HAZİN SONU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

wolf ~ 15 yıl önce
onur air in hic bir ucagi degil bu bolgede, hic bir yerde yatmiyor. hic bir ucagi mahkemelik degil. sen uc bes kurus kirayi dusunecegine, bu sirketlerin calisanlari simdi ne yapiyor, best airin maas alamayan teknigi ne yapiyor, interin isten cikartilan personeli ne yapiyor. ve bu sirketlerin patronlari ne yapiyor onu arastir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ALMA MAZLUMUN AHINI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Çalışanı ~ 15 yıl önce
Bahsettiğiniz sebeplerden dolayı (personel alacağı, mahkeme kararı) Onur Air'e ait hiç bir uçak bu alanda beklememektedir.Bunu yazarken bilgi noksanlığınızın kurbanı olmuşsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVCI ~ 15 yıl önce
bildiğim kadarıyla günlük 400 usd ve sadece bu şirketler değil bosborusun ve onur air ve alfa fly airinde uçakları burda ve mahkemelik kimse elleyemiyor kımıldatamıyor bile çünkü hepsinin mahkeme kararları var pilotların hosteslerin işçilerin ve hanlıng şirketlerinin hakları var ve mahkemeleri hala devam ediyor şimdi sorarım bu kadar beklemeden satılsaydı herkez en azından 3-5 lira alsaydı ve kimse zarar etmeseydi şimdi ne olçak hiçbirşey çöp olup gitti ve sivil havacılık ve mahkeme kararları ve çürümeye yüz tutmuş uçaklar kötü bürokrasi en kötüsüde bu sonrada adı adalet oluyor malesef o adalet havacılıkta çalışmıyor çünkü istifa etti :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankzede ~ 15 yıl önce
Bildigim kadarıyle tarhanın işten ayırdıgı personele borcu yok.Ama cizmecinin şirketi Ankairin var.Shgm bi yolunu bulup bu uçagı sattırıp aylardır perişan edilen magdur ANKAİR-WORLDFOCUS personelin alacaklarını almalarına yardım edebilir.Airporthaber ise yardımcı olmayı aklından geciriyorsa yapsın bi canlı acık oturum cizmeciylede bgorcunu ne zaman odeyeceksin diye sorsun.Yapamıyorsada gölge etmesin .Ankzedeler baska sey istemiyor.Haydi SHGM.Güç sende

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MNGA300 ~ 15 yıl önce
Meydandaki,hurda sorununa bir çözüm bulunması şart.Bati apronu doldu artık,ve bizim uçaklarında genelde park halinde olduğu Teknik hangarının karşınıda oraya çevirdiler.Bir önlem alınması şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeba ~ 15 yıl önce
benim merak ettiğim bu uçakların günlük park masrafları ne kadar bunu bilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 15 yıl önce
Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin Sayın Tarhan sülale şirketi haline şirketi getirirsen ingilizcenin İ sini bilmeyen yeğeninin biri güvenlik müdürü olup tüm gün çeşitli sitelerde kız tavlamaya çalışıp işini yapmazsa diğer yiğenin istasyon müdür yardımcısı olur bişeyden anlamadan her işine burnunu sokarsa koruman olan bankada milyon dolarlarım var diyen adamı sghm ye idari işler müdürüm diye yutturursan denetleme zamanı ofislerin yerini taşırsan iç hatlardaki ofisinin yanındaki eski ofisinin anahtarını vermeyip depo olarak kullanırsan ve yakalandığın zaman yiğenin dhmi görevlisi bayana küfredip nerdeyse dövmeye kalkarsa irandan pırlanta getirtip nasıl satarım planları yaparsan kapıdaki polislere yeğenlerin ben kimim biliyormusun derse ve sghm yi uyutacağını sanırsan dede olmuş müdürlerinden bir tanesi kızı yaşındakilere sarkarsa işten ayrılan adamları yeni şirketinden arayıp tehdit edersen bu hale gelir uçaklarını böyle seyredersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Valla meydan hurdalığa döndü.batı apronu öyle,thy ve Mng hangarlarının karşısındaki park yerleri öyle..Bakanlık bir çözüm bulmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000